Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Μπουρούσης: «Κάτι χρωστάμε στην Αργεντινή…»

Η Εθνική ομάδα, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Κινέζων και να πάρει την τρίτη θέση, η οποία την φέρνει αντιμέτωπη με την Αργεντινή. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιάννης Μπουρούσης, έδωσε το σύνθημα για την επικείμενη αναμέτρηση της Τετάρτης. «Πρέπει να προετοιμαστούμε και να περάσουμε στους 4», τα λόγια του Έλληνα σέντερ. «Καλή μέρα για όλους τους Έλληνες», το σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η Εθνική ομάδα, παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Κινέζων και να πάρει την τρίτη θέση, η οποία την φέρνει αντιμέτωπη με την Αργεντινή. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γιάννης Μπουρούσης, έδωσε το σύνθημα για την επικείμενη αναμέτρηση της Τετάρτης. «Πρέπει να προετοιμαστούμε και να περάσουμε στους 4», τα λόγια του Έλληνα σέντερ. «Καλή μέρα για όλους τους Έλληνες», το σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η απόδοση του Μπουρούση, τόσο στο σημερινό ματς, όσο και στο προηγούμενο με την Ανγκόλα, προκάλεσε αίσθηση, αλλά ο Καρδιτσιώτης άσος έδειξε ότι είναι προσγειωμένος. «Η ομάδα κερδίζει όχι ένας παίκτης. Πρέπει να προετοιμαστούμε για να περάσουμε στους 4. Δεν θέλουμε να υποτιμήσουμε την Αργεντινή αλλά από το 2004 και τους χρωστάμε κάτι…Θέλω να πιστεύω ότι θα τους κερδίσουμε. Την Τετάρτη και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100 τοις 100».

Σχετικά με το σημερινό ματς με την Κίνα, τόνισε: «Ποτέ κανένα παιχνίδι δεν είναι τόσο απλό. Το σημαντικό είναι πως ακόμη και όταν μείωσαν τη διαφορά κρατηθήκαμε, δεν αγχωθήκαμε, αντιδράσαμε σωστά και πήραμε τη νίκη».

Μάλιστα ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν έκρυψε πόσο θέλει ένα μετάλλιο. «Το ολυμπιακό μετάλλιο μας λείπει. Έχουμε διακρίσεις παντού αλλά όχι σε Ολυμπιακούς. Με υπομονή και συγκέντρωση θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Γιαννάκης, στάθηκε στα σημεία κλειδιά που έδωσαν τη νίκη. «Καλή μέρα για τους Έλληνες η σημερινή. Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά είχαν πολύ μεγάλη συγκέντρωση και πήγαμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Η Κίνα είναι ομάδα που έχει παιχνίδι και μέσα στη ρακέτα αλλά και τρελά σουτ που μπορούν να σου πειράξουν την ψυχολογία. Τα παιδιά όμως έχουν δείξει χαρακτήρα μέχρι τώρα. Δεν έχουμε παρατήσει κανένα παιχνίδι», είπε ο «δράκος» που δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αγάπη του κόσμου. «Το μεγαλύτερο μετάλλιο είναι η αγάπη του κόσμου και η εκτίμηση αλλά και ο σεβασμός που τρέφουν για μας. Με υπομονή και καθαρό μυαλό μπορούμε να τα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Και αν όχι σ’ αυτήν την διοργάνωση στην επόμενη. Έχουμε και πολύ μέλλον, πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε μία χώρα μικρή με σπουδαίες διακρίσεις στον αθλητισμό…».

Τέλος, σε ότι αφορά την προσεχή αντίπαλο της «επίσημης αγαπημένης», την Αργεντινή, δήλωσε: «Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Με όποιον αντίπαλο και να παίζουμε θέλουμε να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Μέχρι τώρα έχουμε ψηλό ποσοστό και έχουμε την ποιότητα και κόντρα στην Αργεντινή που έχει 5 NBAers να τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο. Εμείς τους βλέπουμε σαν ομάδα και δεν στεκόμαστε στους παίκτες της προσωπικά. Θα προσπαθήσουμε να χαλάσουμε τον τρόπο που παίζουν και να ελέγξουμε τον ρυθμό… μέσα από την άμυνα και την επίθεση».

Ο Νίκος Ζήσης, που πριν δύο μέρες πέρασε τα 25α γενέθλια του μέσα στο γήπεδο, είπε: «Η Κίνα είναι μία ομάδα που κόντραρε την Ισπανία και κέρδισε την Γερμανία . Είναι καλή ομάδα, καλύτερη από το 2004 αλλά εμείς μέχρι τώρα δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή η νίκη θα μας δώσει φόρα για τη συνέχεια, μετά από τις δύο ήττες με Ισπανία και Αμερική…».

Σχετικά με τα σενάρια που κυκλοφορήσαν πριν το ματς και ήθελαν την Εθνική ομάδα να διαλέγει αντίπαλο στο σημερινό παιχνίδι, είχε την δική του απάντηση. «Δεν έχουμε διαλέξει ποτέ αντίπαλο αλλά όπως και να έχει ο δρόμος για τον τελικό περνάει από Αμερική και Αργεντινή. Αυτοί θα έχουν πρόβλημα γιατί είναι 6 παίκτες ουσιαστικά…Βέβαια είναι 6 παίκτες που έχουν πάρει τα πάντα στη καριέρα τους. Έχουν τρομερό ρυθμό πέντε εναντίον πέντε, αλλά επειδή θα χρειαστεί και ο Τζινόμπιλι να οργανώσει το παιχνίδι, ίσως να τους επηρεάσει επιθετικά. Ελπίζουμε αυτή να είναι και η διαφορά. Ότι έχουμε περισσότερους έτοιμους παίκτες. Έχουμε κίνητρο να τους κερδίσουμε για να ανταποδώσουμε για ο ματς στην Αθήνα. Ελπίζω να φτάσουμε στην τετράδα με την βοήθεια του Θεού. Θέλουμε να δώσουμε μία ακόμα χαρά στους Έλληνες…».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x