Stoiximan Super League

Νίνης: «Τα θέλουμε όλα»

Στους στόχους του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν αναφέρθηκε ο Σωτήρης Νίνης, μιλώντας στο περιοδικό «Sporty». Ο 18χρονος μέσος τόνισε ότι «πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, θέλουμε το Κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη». Ο νεαρός άσος θα ήθελε να αποδείξει την λατρεία του για το «τριφύλλι», όπως έχει πράξει ο Αλέξανδρος Τζόρβας, δηλαδή κάνοντας τατουάζ. Όσο για την περσινή περιπέτειά του και την περιθωριοποίησή του από τον Ζοσέ Πεσέιρο παραδέχτηκε ότι «με πείραξε». Για τις «Σειρήνες» από το εξωτερικό ο Νίνης δήλωσε: «το να παίξω σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα ήταν ωραίο, αλλά εδώ είμαι μια χαρά».

Στους στόχους του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν αναφέρθηκε ο Σωτήρης Νίνης, μιλώντας στο περιοδικό «Sporty». Ο 18χρονος μέσος τόνισε ότι «πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα, θέλουμε το Κύπελλο και μια καλή πορεία στην Ευρώπη». Ο νεαρός άσος θα ήθελε να αποδείξει την λατρεία του για το «τριφύλλι», όπως έχει πράξει ο Αλέξανδρος Τζόρβας, δηλαδή κάνοντας τατουάζ. Όσο για την περσινή περιπέτειά του και την περιθωριοποίησή του από τον Ζοσέ Πεσέιρο παραδέχτηκε ότι «με πείραξε». Για τις «Σειρήνες» από το εξωτερικό ο Νίνης δήλωσε: «το να παίξω σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα ήταν ωραίο, αλλά εδώ είμαι μια χαρά».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίνη:

Σωτήρη, φέτος οι στόχοι του Παναθηναϊκού ποιοι είναι;

«Ξεκάθαρα πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Σίγουρα επειδή είμαστε Παναθηναϊκός θέλουμε και το Κύπελλο αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτοί είναι οι στόχοι μας».

Ποια είναι η πρώτη και βασικότερη διαφορά φέτος σε σχέση με πέρυσι;

«Η νοοτροπία. Παίζουμε πιο επιθετικά φέτος. Στόχος μας είναι πάντα να κερδίζουμε. Οχι ότι δεν το κάναμε και τις άλλες χρονιές, αλλά φέτος έχουμε εντελώς διαφορετική νοοτροπία. Πέρυσι, για παράδειγμα, δεν ξέρω τι έφταιξε. Δεν ήταν τόσο καλό το κλίμα. Δεν μας πίστευαν, δεν ξέρω. Ηταν πάρα πολλά αυτά που έφταιξαν. Φέτος έχω την εντύπωση ότι είμαστε όλοι ένα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Ποια συμπεράσματα έχει βγάλει για τον Χενκ Τεν Κάτε:

«Τι να πω για τον Τεν Κάτε; Είμαστε ακόμα λίγο καιρό μαζί και δεν μπορώ να μιλήσω, επειδή δεν τον έχω γνωρίσει αρκετά. Μπορώ, όμως, σίγουρα να πω ότι είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα».

«Γκαζώνει» τους παίκτες;

«Ναι! Είναι πολύ πειθαρχημένος και πάρα πολύ αυστηρός».

Μιλήσατε πέρυσι καθόλου μεταξύ σας; Μήπως δεν έφταιγε μόνο ο κόσμος;

«Κανείς από εμάς δεν κατηγορεί τον κόσμο. Ολοι έχουμε μιλήσει κι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας».

Μια και μιλάμε για κόσμο, ΟΑΚΑ ή Λεωφόρος;

«Προσωπικά, προτιμώ ΟΑΚΑ. Είναι μεγάλο, όταν γεμίζει έχει πολύ κόσμο, πρωτόπαιξα εκεί… Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που τους αρέσει περισσότερο η Λεωφόρος επειδή είναι πιο κοντά οι εξέδρες. Πάντως, πρώτα απ' όλα προτιμώ το καινούργιο γήπεδο που θα φτιάξουμε. Αυτό είναι το αγαπημένο μου!».

Πώς ένιωσες στην πρώτη σου συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντιναμό Τιφλίδας, έστω και στον β' προκριματικό;

«Ονειρο! Είχε τόσο κόσμο, ήταν φανταστικά! Μακάρι τον κόσμο μας να τον έχουμε έτσι σε κάθε παιχνίδι φέτος έως το τέλος της σεζόν. Μας δίνει απίστευτη δύναμη. Για όσους από εμάς δεν έχουμε παίξει Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι όνειρο αν περάσουμε στους ομίλους».

Τι περιμένεις πώς και πώς να δεις φέτος στην Ευρώπη;

«Πιστεύω ότι το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό. Κι αυτό λόγω των μεταγραφών που έχουν κάνει οι μεγάλες ομάδες, όπως Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ. Φέτος θα είναι ακόμα πιο δυνατές».

Οταν ακούς ότι στις εξέδρες υπάρχουν σκάουτερ ξένων ομάδων για σένα αγχώνεσαι;

«Προσωπικά δεν το σκέφτομαι, επειδή σκέφτομαι ότι δεν μπορείς να κριθείς από ένα παιχνίδι».

Είναι κίνητρο, όμως, για να παίξεις καλύτερα;

«Κίνητρο είναι να πάει ο Παναθηναϊκός καλά. Οχι να με δουν οι σκάουτερ. Εγώ δεν το σκέφτομαι έτσι. Σε τιμά το ότι ήρθαν για εσένα, αλλά δεν παίζεις ποτέ γι' αυτούς».

Θα έφευγες για μια μεσαία ομάδα του εξωτερικού ώστε να αποκτήσεις εμπειρίες;

«Και τι να κάνω εκεί; Μη νομίζει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός είναι καμιά μικρή ομάδα. Το να παίξω σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα θα ήταν ωραίο σίγουρα, αλλά εδώ είμαι μια χαρά».

Τατουάζ με το τριφύλλι θα έκανες, όπως ο Τζόρβας;

«Θα το έκανα, όχι όμως τώρα. Στο τέλος της καριέρας μου».

Εχεις μείνει μόνος σου έπειτα από μια προπόνηση να δουλέψεις σε κάποια αδυναμία;

«Φυσικά. Προσωπικά έχω πάρα πολλές αδυναμίες, δεν έχω μία. Αν έπρεπε να διαλέξω μία, θα έλεγα τα τελειώματα. Αντε και λίγη φυσική κατάσταση παραπάνω».

Στην ομάδα έχεις κάνει παρέες;

«Με τον Σιόντη είμαστε πολύ καλοί φίλοι, όπως και με τον Λεοντίου. Φυσικά, φιλαράκια είμαστε όλοι στην ομάδα, και με τους ξένους παίκτες. Κάτι που είναι πολύ βασικό για να υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα».

Αυτόγραφο από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρες;

«Οχι, εντάξει, αυτό παραπάει! Βέβαια, το ότι αυτός ο παίκτης είναι εδώ είναι λίγο περίεργο για εμένα. Τον βλέπεις και λες "αυτός έχει πάρει Μουντιάλ, είναι αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας" κι αισθάνεσαι περίεργα. Σκέφτεσαι και λες "τι έγινε, πού βρίσκομαι εγώ τώρα"; Θα μάθουμε όλοι μας πολλά απ' αυτόν».

Σε πείραξε που πέρυσι δεν αγωνιζόσουν;

«Η αλήθεια είναι ότι με πείραξε πάρα πολύ. Οποιος πει ότι δεν τον πειράζει να μην παίζει θα πει ψέματα. Μέσα απ' αυτό, πάντως, δυνάμωσα ως χαρακτήρας, ως προσωπικότητα, ως άνθρωπος και ως παίκτης. Πήρα και συμβουλές απ' τους συμπαίκτες μου. Πλέον κοιτάω μπροστά. Τώρα όλα είναι ωραία».

Δηλαδή φέτος θα είναι η χρονιά σου;

«Φέτος είναι διαφορετικά και είμαι πολύ αισιόδοξος. Το κακό είναι ότι λόγω της Εθνικής Νέων έχασα μεγάλο μέρος από τη βασική προετοιμασία με την ομάδα και τώρα τρέχω να προλάβω. Είναι πολύ σημαντικό να χάνεις μια προετοιμασία. Για παράδειγμα, μένεις πίσω σε φυσική κατάσταση. Πρέπει να είσαι στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους συμπαίκτες σου. Μπορεί στη μέση της σεζόν να ξεμείνεις από δυνάμεις, να πέσει η απόδοσή σου. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα τεχνικού τιμ, τι πρόγραμμα θα σου δώσουν ώστε να είσαι πάντα σε ετοιμότητα».

Νιώθεις ότι φέτος πρέπει να αποδείξεις κάτι;

«Οχι, δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Σίγουρα αγχώνομαι, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Δεν είμαι αναίσθητος. Πολλές φορές έχω αγχωθεί μέσα στο παιχνίδι και κάποιες απ' αυτές λειτούργησε και αρνητικά στην απόδοσή μου».

Πώς αισθάνθηκες που σκόραρες στο ντεμπούτο σου και έκανες ρεκόρ στην Εθνική;

«Δεν μου φάνηκε τόσο σημαντικό. Θέλω να βοηθάω την Εθνική. Δεν με νοιάζει αν σκόραρα στο ντεμπούτο μου ή όχι».

Καψώνι σου έκαναν;

«(γέλια). Οχι. Ηταν φανταστικά που αγωνίστηκα στην Εθνική».

Είσαι μόλις 18 κι ασχολούνται όλοι μαζί σου. Νιώθεις ότι υπήρξε κάποια στιγμή που να την ψωνίσεις;

«Οχι. Αυτό είναι στον άνθρωπο. Οταν έχεις το ψώνιο μέσα σου, θα το δείξεις».

Στον δρόμο τι σου λένε;

«Με σταματούν ακόμα και οπαδοί του Ολυμπιακού. Μου μιλούν με τα καλύτερα λόγια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x