Γενικά

Πράξη δεύτερη...

Η δεύτερη πράξη της πρεμιέρας της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης «παίζεται» την Τετάρτη (17/09) και στο πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Ζενίτ για τον όγδοο όμιλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της κατόχου του τίτλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βιγιαρεάλ στο «Όλντ Τράφορντ», ενώ στο «Ζερλάν» διεξάγεται το παιχνίδι της Λιόν με τη Φιορεντίνα.

Η δεύτερη πράξη της πρεμιέρας της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης «παίζεται» την Τετάρτη (17/09) και στο πρόγραμμα δεσπόζει η αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Ζενίτ για τον όγδοο όμιλο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναμέτρηση της κατόχου του τίτλου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βιγιαρεάλ στο «Όλντ Τράφορντ», ενώ στο «Ζερλάν» διεξάγεται το παιχνίδι της Λιόν με τη Φιορεντίνα. Δείτε τι έγινε στις χθεσινές αναμετρήσεις.

Ε’ όμιλος

Με ντέρμπι ξεκινά η αγωνιστική δραστηριότητα στον όμιλο, αφού η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Βιγιρεάλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προέρχονται από ήττα στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ ενώ οι απουσίες των Ρονάλντο, Κάρικ, Χάργκριβς συνεχίζουν να «πονοκεφαλιάζουν» τον Φέργκιουσον. Από την άλλη ο Μαουρίσιο Πελεγκρίνι, καλείται να αποδείξει ότι η εντυπωσιακή περυσινή χρονιά δεν ήταν τυχαία. Μεγάλο κενό στην επίθεση από τις απουσίες των Νιχάτ και Ρόσι.

Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει στο άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα σε Σέλτικ και Άαλμποργκ. Ο κώδων έκρουσε μετά την ήττα από τη Ρέιντζερς για την ομάδα του Γκόρντον Στράχαν και τα πρώτα σημάδια βελτίωσης άρχισαν να φαίνονται…Από την άλλη η «άπειρη» Άαλμποργκ πηγαίνει στο «Σέλτικ Παρκ» χωρίς άγχος και χωρίς απουσίες. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει σε ότι αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας και για τους «Κέλτες», ενώ βασικός αναμένεται να είναι ο Γιώργος Σαμαράς.

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 30/09

Άαλμποργκ - Μάντσεστερ. Γιουν.
Βιγιαρεάλ – Σέλτικ

ΣΤ’ όμιλος

Από το Βουκουρέστι, όπου θα αντιμετωπίσει την Στεάουα, θα ξεκινήσει την προσπάθεια της η «διψασμένη» λόγω της περυσινής της απουσίας από το Τσάμπιονς Λιγκ, Μπάγερν Μονάχου. Ο Κλίσμαν θέλει να ξεκινήσει με το δεξί στη διοργάνωση και το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η απουσία του Ριμπερί. Για τους Ρουμάνους, που απέκλεισαν την Γαλατασαράι στα προκριματικά, η φετινή χρονιά είναι πρόκληση, καθώς μετά από τρεις συνεχόμενες παρουσίες στη διοργάνωση, επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μία καλύτερη από την περυσινή πορεία.

Πολύ πιο αμφίρροπο το ματς που διεξάγεται στο «Ζερλάν» ανάμεσα σε Λιόν και Φιορεντίνα, με τους γηπεδούχους να έχουν σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία καθώς είναι από τις πλέον συνεπείς ομάδες της διοργάνωσης. Αντίθετα οι «βιόλα» απουσιάζουν από τη σεζόν 1999-2000 και βλέπουν την φετινή χρονιά σαν ευκαιρία. Αρκετές οι απουσίες για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, αφού ο Πιέλ θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Κλερκ, Κεϊτά, Γκρόσο και Φάμπιο Σάντος. Για την Φιορεντίνα που δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα, εκτός μάχης είναι οι Γκαμπερίνι και Γιόργκενσεν.

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 30/09

Φιορεντίνα – Στεάουα
Μπάγερν - Λιόν

Ζ’ όμιλος

Στο «Ντραγκάο» διεξάγεται το ματς της Πόρτο με την Φενερμπαχτσέ στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του έβδομου ομίλου. Οι Πορτογάλοι έχασαν αρκετή από τη δύναμή τους με τις αποχωρήσεις των Κουαρέσμα, Μποσίνγκουα και Πάουλο Ασουνσάο, ωστόσο διαθέτουν εμπειρία και αρκετά καλό υλικό. Από την άλλη, ο Αραγονές, δεν έχει κάνει και το καλύτερο ξεκίνημα με την Φενερμπαχτσέ αφού έχει ηττηθεί τις δύο από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η μόνη απουσία για τον Ισπανό τεχνικό είναι αυτή του επιθετικού Σεμίχ Σεντούρκ.

Δύσκολη αποστολή έχει η Άρσεναλ, που ταξιδεύει στο Κίεβο για να αντιμετωπίσει την Ντιναμό. Οι Ουκρανοί μπήκαν στους ομίλους άνετα, αφού πέτυχαν δύο νίκες με το ίδιο σκορ(4-1) επί της Σπαρτάκ Μόσχας και βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους «κανονιέρηδες» που στο πρόσφατο ματς στο «Ίγουντ Παρκ» κόντρα στην Μπλάκμπερν, παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόσωπο και πήραν τους τρεις βαθμούς με το εμφατικό 4-0! Απουσίες υπάρχουν για τον Βενγκέρ αφού δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Νασρί, Ντιαμπί, Ροσίτσκι, Σιλβέστρ, Μπίσοφ και φυσικά ο Εντουάρντο.

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 30/09

Άρσεναλ – Πόρτο
Φενερμπαχτσέ – Ντιναμό Κ.

Η’ όμιλος

Το πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας διεξάγεται στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Ζενίτ. Η «γηραιά κυρία» μετά από δύο χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει να ξεκινήσει με νίκη τις υποχρεώσεις της κόντρα στην κάτοχο του Κυπέλλου UEFA αλλά και του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ. Παρόντες για τον Κλαούντιο Ρανιέρι θα είναι και οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Νταβίντ Τρεζεγκέ. Η ομάδα του Άντβοκαατ έδειξε και κόντρα στη Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και το γεγονός ότι είναι η πρώτη της παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση μάλλον δεν την πτοεί καθόλου.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ από την Λευκορωσία στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η προσθήκη του Φαν Ντερ Φάαρτ έχει δώσει επιπλέον ποιότητα στο ήδη εντυπωσιακό ρόστερ της «βασίλισσας». Από την άλλη, η άγνωστη ΜΠΑΤΕ, είναι η πρώτη ομάδα από τη Λευκορωσία που δίνει το «παρών» στους ομίλους. Αν ξέρουμε κάτι γι’ αυτήν είναι ότι για να φτάσει εδώ απέκλεισε την Άντερλεχτ!

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 30/09

ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ – Γιουβέντους
Ζενίτ – Ρεάλ Μαδρίτης

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x