Stoiximan Super League

«Ελπίζω να είναι ο πρώτος τίτλος»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ευχήθηκε αυτός ο τίτλος να είναι ο πρώτος για φέτος: «Ελπίζω να είναι ο πρώτος τίτλος. Μπορεί να είμαι αμυντικός, αλλά αγωνίστηκα καλά, όπως και οι συμπαίκτες μου. Είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα παρέλαβε το βραβείο του καλύτερου παίκτη της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και ευχήθηκε αυτός ο τίτλος να είναι ο πρώτος για φέτος: «Ελπίζω να είναι ο πρώτος τίτλος. Μπορεί να είμαι αμυντικός, αλλά αγωνίστηκα καλά, όπως και οι συμπαίκτες μου. Είναι σημαντικό να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Βραζιλιάνος δήλωσε πολύ χαρούμενος με το βραβείο και κυρίως με την καλή απόδοση που «έπιασε» για να βοηθήσει την ομάδα του: «Είναι υπέροχο να σε ψηφίζουν οι φίλαθλοι ως τον καλύτερο παίκτη της αγωνιστικής. Είμαι περήφανος γι` αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βοήθησα την ομάδα. Είναι κάτι σαν δώρο. Πάντα προσπαθώ να κάνω το καλύτερο, ξέρω ότι υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, ειδικά από τη στιγμή που αγωνίζομαι στην Εθνική Βραζιλίας. Ο κόσμος περιμένει από μένα να κάνω πράγματα όπως ο Ροναλντίνιο, ο Ρονάλντο ή ο Ρομπίνιο, εγώ όμως δεν είμαι τέτοιος παίκτης. Εχω αμυντικό ρόλο και προσπαθώ να δίνω ισορροπία στην ομάδα. Τις τελευταίες εβδομάδες νιώθω καλύτερα και όσο αγωνίζεσαι καλά αυξάνεται και η αυτοπεποίθησή σου».

Ο Ζιλμπέρτο ρωτήθηκε για το αν ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει την ανατροπή στο πρωτάθλημα και απάντησε: «Είναι αυτό που θέλουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε. Εχουμε δύο παιχνίδια μέχρι να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του έτους και θέλουμε να κερδίσουμε το απόλυτο των βαθμών. Με τη νέα χρονιά θέλουμε να ξεκινήσουμε καλά, όχι όπως κάναμε στην αρχή του πρωταθλήματος».

«Θα δώσουμε τα πάντα»

Ο 32χρονος μέσος δεν θέλησε να εκφράσει την προτίμησή του για πιθανό αντίπαλο στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που είπε είναι ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα τα δώσουν όλα για πρόκριση: «Κάθε αντίπαλος είναι δύσκολος και θα πρέπει να περιμένουμε την κλήρωση για να δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος, αλλά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, συγκριτικά με τους ομίλους. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, καθώς δεν υπάρχει χρόνος να διορθώσεις τα λάθη. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Champions League».

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το τι δώρο θέλει από τον Αγιο Βασίλη, απάντησε: «Υγεία σε μένα και την οικογένειά μου, υγεία και για όλο τον κόσμο, αλλά πάνω από όλα ειρήνη. Οσον αφορά την ομάδα, ελπίζω τη νέα χρονιά να συνεχίζει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο».

Τη βράβευση έκανε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, ο οποίος είπε στον Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Θέλησα εγώ προσωπικά σαν αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού να κάνω τη βράβευση στον Ζιλμπέρτο, γιατί πρέπει να πω ότι η παρουσία του δεν έχει επισημανθεί όσο θα έπρεπε. Πρόκειται για τον εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας. Οι τελευταίες του εμφανίσεις αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος, η ηρεμία που έχει, το μυαλό και η τεχνική του κατάρτιση έχουν δώσει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να ισορροπήσει και να κερδίσει τα παιχνίδια. Του εύχομαι συγχαρητήρια και καλή συνέχεια».

Ο Αντωνιάδης, αναφερόμενος σε πιθανή ανατροπή στο πρωτάθλημα, έκανε… πάσα στους παίκτες: «Είναι θέμα των ίδιων των ποδοσφαιριστών και οι πολλές καλές εμφανίσεις του Ζιλμπέρτο τελευταίως δίνουν σιγουριά και στους υπόλοιπους. Η βελτίωση οφείλεται σε όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως στην προσωπικότητα μεγάλων ποδοσφαιριστών όπως ο Ζιλμπέρτο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x