Stoiximan Super League

Και τώρα… Ελλάδα

Στο ελληνικό πρωτάθλημα και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, μετά την νίκη επί της Σάλτσμπουργκ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. «Θέλουμε νίκη για θετικό ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα», το μήνυμα του Λορένσο Σέρα Φερέρ. "Να είστε έτοιμοι όλοι" είπε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του. Αλλαγές ετοιμάζει στο αρχικό σχήμα μετά τους τραυματισμούς των Σέζαρ, Καφέ, Μανού και της απουσίας των Λυμπερόπουλου, Πλιάτσικα και Τόζερ λόγω τιμωρίας. Στην της ομάδας συμπεριλήφθηκε ο Ριβάλντο. «Ήρθα για βασικός», δήλωσε σε αυστριακή ιστοσελίδα, ο Γιούργκεν Μάχο. Περίπου 1.500 εισιτήρια θα πάρει η «Ένωση» για τη ρεβάνς με την Σάλτσμπουργκ.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα και την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στρέφει την προσοχή της η ΑΕΚ, μετά την νίκη επί της Σάλτσμπουργκ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. «Θέλουμε νίκη για θετικό ξεκίνημα και στο πρωτάθλημα», το μήνυμα του Λορένσο Σέρα Φερέρ. "Να είστε έτοιμοι όλοι" είπε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του. Αλλαγές ετοιμάζει στο αρχικό σχήμα μετά τους τραυματισμούς των Σέζαρ, Καφέ, Μανού και της απουσίας των Λυμπερόπουλου, Πλιάτσικα και Τόζερ λόγω τιμωρίας. Στην αποστολή της ομάδας συμπεριλήφθηκε ο Ριβάλντο. «Ήρθα για βασικός», δήλωσε σε αυστριακή ιστοσελίδα, ο Γιούργκεν Μάχο. Περίπου 1.500 εισιτήρια θα πάρει η «Ένωση» για τη ρεβάνς με την Σάλτσμπουργκ.

Ικανοποίηση Φερέρ

Η νίκη επί της Σάλτσμπουργκ και η εμφάνιση μέσω της οποίας ήρθε, έχει αφήσει ικανοποιημένο τον Λορένσο Σέρα Φερέρ που είδε πολλά πράγματα που είχε ζητήσει να γίνονται πράξη στο γήπεδο. «Πρέπει να σας εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για τη νοοτροπία νικητή που σας διέκρινε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε ως ομάδα. Είχατε αγωνιστικό πνεύμα και αποφασιστικότητα», δήλωσε σχετικά στους παίκτες του.

Ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε, αναφέροντας τους τομείς από τους οποίους έμεινε ευχαριστημένος από τους παίκτες του, ενώ έδωσε έμφαση στο πόσο σημαντικό θεωρεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα για την πρόκριση της ΑΕΚ, στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. «Καταφέραμε να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό για μας και για τη συνέχεια του αγώνα. Για περίπου 20 λεπτά στο πρώτο μέρος ελέγξαμε απόλυτα τον ρυθμό. Δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μπει στο ματς, τον περιορίσαμε απόλυτα και δεν του επιτρέψαμε να μας απειλήσει. Επιβάλαμε τον δικό μας ρυθμό σε απόλυτο βαθμό και είχαμε πολύ καλή εικόνα.

Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πέσαμε λίγο, αλλά στο ημίχρονο ανακάμψαμε και ήμασταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα. Δεν επιτρέψαμε σε κανένα σημείο στη Σάλτσμπουργκ να μας αμφισβητήσει. Πετύχαμε δύο ακόμα γκολ και θα έπρεπε να είχαμε βάλει και περισσότερα, ωστόσο και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έχουμε εξασφαλίσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα το οποίο μας δίνει προβάδισμα για τον στόχο μας, δηλαδή την πρόκριση, και βοηθάει στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι μας».


Και τώρα Ατρόμητος

Την ίδια εικόνα και απόδοση ζήτησε ο Σέρα Φερέρ εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τον Ατρόμητο που είναι η πρώτη επίσημη υποχρέωση για το πρωτάθλημα, και θεωρεί σημαντικό ο Ισπανός να γίνει ξεκίνημα με νίκη. «Αυτή η νίκη μάς δίνει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση για να συνεχίσουμε και στα επόμενα ματς στο ίδιο επίπεδο. Θέλω να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στη δουλειά μας. Είναι σημαντικό να δείχνουμε αυτή τη νοοτροπία του νικητή σε όλα τα παιχνίδια μας. Είναι αυτό που σας ζητάω συνέχεια και πρέπει να το εφαρμόσουμε. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για το προχθεσινό ματς. Αυτό τελείωσε και πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Αλλωστε, δεν έχουμε τα περιθώρια να ασχοληθούμε παραπάνω με αυτό το παιχνίδι. Σε δύο μέρες έχουμε αγώνα για το πρωτάθλημα.

Πρέπει, λοιπόν, τώρα να αλλάξουμε άμεσα τη νοοτροπία μας και να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι, που είναι κόντρα στον Ατρόμητο, στο οποίο θέλουμε τη νίκη για να ξεκινήσουμε θετικά και στο πρωτάθλημα. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο πρόγραμμα με συνεχή παιχνίδια. Μια συνέχεια γεμάτη αγώνες σημαντικούς και γι' αυτό δεν έχουμε τον χρόνο να εφησυχάσουμε. Αντίθετα, πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε. Πιο εντατικά, με μεγαλύτερη διάθεση. Να προετοιμαστούμε κατάλληλα για τα ματς που έρχονται. Πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό και δουλεύουμε γι' αυτό».


Με πολλές αλλαγές απέναντι σε Ατρόμητο

Τα προβλήματα τραυματισμών που αποκόμισε η ΑΕΚ από την αναμέτρηση με την Σάλτσμπουργκ αναγκάζουν τον Λορένσο Σέρα Φερέρ να κάνει κάποιες απαραίτητες αλλαγές που εκτός των άλλων θα έχει και στόχο την φρεσκάδα της ομάδας του. Μανού, Καφές και Σέζαρ είναι εκτός λόγω τραυματισμών και οι Λυμπερόπουλος, Τόζερ, Πλιάτσικας λόγω τιμωρίας, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Ριβάλντο. Όπως δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός στους παίκτες του, θα πρέπει όλοι να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να αγωνιστούν.

«Για το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπως γνωρίζετε, έχουμε τρεις ποδοσφαιριστές που είναι τιμωρημένοι και δεν θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Πρέπει, λοιπόν, να είστε όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, διότι όλοι γνωρίζετε πως θα χρειαστεί να παίξετε στα επόμενα παιχνίδια. Οπως σε αυτό που ακολουθεί τώρα με τον Ατρόμητο. Πρέπει να είστε όλοι προετοιμασμένοι κατάλληλα. Αυτοί που θα μπουν για να καλύψουν τα κενά που άφησαν κάποιοι άλλοι συμπαίκτες τους οφείλουν να είναι απόλυτα έτοιμοι για να ανταποκριθούν. Εχουμε δουλέψει σωστά και εγώ πιστεύω πως όλοι είστε σε ετοιμότητα. Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν θα είναι εύκολο. Θέλω να έχουμε προσοχή και να είμαστε όλοι σε εγρήγορση, να είμαστε συγκεντρωμένοι στη δουλειά που θα κάνουμε για την προετοιμασία μας και για το παιχνίδι», δήλωσε ο Σέρα Φερέρ στους παίκτες το.

Μάχο: «Ήρθα για να παίξω»

Ο Γιούργκεν Μάχο έκανε την Πέμπτη το ντεμπούτο του κάτω από τα γκολπόστ της ΑΕΚ, και αυτό συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Σάλτσμπουργκ. Ο Αυστριακός πορτιέρο μίλησε σε ιστοσελίδα της πατρίδας του, λέγοντας: «Κράτησα το μηδέν πίσω και αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία μου. Παρ' όλα αυτά, δεν σκέφτομαι αν η θέση μου στην ομάδα είναι πιο ενισχυμένη ύστερα από τη συγκεκριμένη εμφάνιση ή όχι. Εξετάζω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Ο Μάχο συνέχισε αναφέροντας ότι στόχος του είναι η θέση βασικού στην ΑΕΚ. «Η αλήθεια είναι ότι ήρθα εδώ για να παίξω. Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που πήρα μεταγραφή στην ΑΕΚ. Γνωρίζω όμως ότι εξασφαλισμένη θέση βασικού σε μία κορυφαία ομάδα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Δεν περιμένω κάτι τέτοιο. Το τέλειο φυσικά για μένα είναι να ξεκινάω στα παιχνίδια».

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x