Ελλάδα

Α1: Στον ΑΓΟΡ ο Πεδουλάκης

Μόνο για λίγες ώρες έμεινε χωρίς κάτοχος η καρέκλα του προπονητή στο Ρέθυμνο, καθώς η Κρητική ΚΑΕ ανακοίνωσε άμεσα τον αντικαταστάτη του Στέργιου Κουφού, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τελευταία ομάδα στην οποία ήταν προπονητής ο «Άρτζι» ήταν ο Πανελλήνιος της περιόδου 2006-07.

Μόνο για λίγες ώρες έμεινε χωρίς κάτοχος η καρέκλα του προπονητή στο Ρέθυμνο, καθώς η Κρητική ΚΑΕ ανακοίνωσε άμεσα τον αντικαταστάτη του Στέργιου Κουφού, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Αργύρη Πεδουλάκη. Τελευταία ομάδα στην οποία ήταν προπονητής ο «Άρτζι» ήταν ο Πανελλήνιος της περιόδου 2006-07.

Η ανακοίνωση:

«Η διοίκηση του Ρέθυμνο Almeco ανακοινώνει τη συνεργασία της με τον προπονητή Αργύρη Πεδουλάκη».

Η προπονητική καριέρα του Πεδουλάκη:

«Ο Αργύρης Πεδουλάκης γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1964. Αγωνιζόταν στη θέση του σούτιγκ γκαρντ κατά την αγωνιστική του καριέρα. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Γ.Σ. Περιστερίου το 1980 και αγωνίστηκε εκεί έως το 1986. Τη σεζόν 1986-1987 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Το 1993 επέστρεψε στο Περιστέρι, με το οποίο κατέκτησε την 5η θέση στο πρωτάθλημα και την έξοδο στο κύπελλο Κόρατς. Με την Εθνική Ελλάδος ως παίχτης αγωνίστηκε σε 17 αγώνες και σημείωσε 22 πόντους. Συμμετείχε με την εθνική στο Μουντομπάσκετ του 1986 στην Ισπανία. Στη συνέχεια ανέλαβε βοηθός προπονητή και αργότερα προπονητής της ομάδας του Περιστερίου και το 2001 κατέκτησε τη 2η θέση στη κανονική περίοδο της Α1 (τρίτη στα πλέι οφ) και την έξοδο στην Ευρωλίγκα. Στο Περιστέρι παρέμεινε μέχρι το 2003.
Το 2004 βρέθηκε στην ομάδα του Μακεδονικού και κατάφερε να αγωνιστεί στον τελικό του Uleb Cup, χάνοντας από την Λιέτουβος με 78-74. Το 2005-06 βρέθηκε στον πάγκο του Πανελληνίου στην 3η αγωνιστική αντικαθιστώντας τον Κώστα Πετρόπουλο και τερμάτισε 5ος. Την επομένη χρονιά αποχώρησε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος
».

O "Αρτζι" μίλησε, στη συνέχεια, για το μέλλλον της ομάδας στην κατηγορία και τους περαιτέρω στόχους της. "Η ομάδα είναι σε δύσκολη, αλλά όχι μη ανατρέψιμη φάση. Αυτό που με έκανε να έρθω εδώ στο Ρέθυμνο ήταν ότι βρήκα μια ομάδα που λειτουργεί με σωστά στοιχεία, έχει ένα όραμα, εκπροσωπεί ένα ολόκληρο νησί, μαζεύει κόσμο και, με μία λέξη, υπάρχουν προοπτικές για να δουλέψει κάποιος. Η θέση της ομάδας είναι δύσκολη, γιατί δεν είχε το χρόνο να επιλέξει χωρίς την πίεση χρόνου το ρόστερ της, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Πιστεύω ότι στο γήπεδο θα φανεί, αν μπορούμε να έχουμε καλύτερη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση στην ομάδα. Θέλω να ενισχύσουμε την ομάδα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, με έναν επιπλεόν ξένο και έναν άλλον παίκτη σε συγκεκριμένη θέση, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά χρονικά περιθώρια. Πιστεύω ότι με τη δουλειά και με την προοπτική που έχει το σωματείο, στη συνέχεια θα δουλέψουμε για να πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηορία».

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x