Stoiximan Super League

Μπουζάνης: «Ελλάδα λόγω καταγωγής»

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Κυριακή το μεσημέρι ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Ντιν Μπουζάνης. Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε στη «SportDay» για την κλήση του στην Εθνική Νέων, την ομάδα του Άνφιλντ, τον Στίβεν Τζέραρντ και έκανε την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να αποκλείσει την Τσέλσι από τη συνέχεια του Champions League. Ο καλύτερος πορτιέρο στην ηλικία του, σύμφωνα με τον Ράφα Μπενίτεθ, τονίζει ότι μπορεί να διαλέξει την Ελλάδα για τρεις λόγους.

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Κυριακή το μεσημέρι ο 18χρονος Ελληνοαυστραλός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Ντιν Μπουζάνης. Ο νεαρός γκολκίπερ μίλησε στη «SportDay» για την κλήση του στην εθνική Νέων, την ομάδα του Άνφιλντ, τον Στίβεν Τζέραρντ και έκανε την πρόβλεψη ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να αποκλείσει την Τσέλσι από τη συνέχεια του Champions League. Ο καλύτερος πορτιέρο στην ηλικία του, σύμφωνα με τον Ράφα Μπενίτεθ, τονίζει ότι μπορεί να διαλέξει την Ελλάδα για τρεις λόγους.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπουζάνη:

Κατ' αρχάς, έχεις πάρει την τελική σου απόφαση για το αν θα επιλέξεις την Ελλάδα σε σχέση με την Αυστραλία;

«Οχι, δεν την έχω πάρει ακόμα. Ηρθα εδώ να δω τις συνθήκες που υπάρχουν, να μιλήσω με τον προπονητή, να παίξω σε φιλικό και εν συνεχεία να πάρω την οριστική μου απόφαση, αφότου μιλήσω και με τον ατζέντη μου».

Τι ξέρεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πρώτα απ' όλα ξέρω τον Ολυμπιακό και πρέπει να σας πω ότι είμαι Ολυμπιακός. Υποστηρίζω από μικρός αυτή την ομάδα, στην οποία αγωνίζεται ο Αντώνης Νικοπολίδης, ένας εξαιρετικός τερματοφύλακας, από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι στον Ολυμπιακό έπαιζε και ο Ριβάλντο, ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Εχω δει φέτος αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός κάνει σπουδαία πορεία».

Στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός παίζει με την Τσέλσι. Θεωρείς ότι έχει πιθανότητες να την αποκλείσει;

«Φυσικά. Εχει πιθανότητες και μάλιστα πολλές».

Δεν είναι λίγο απίθανο μια ελληνική ομάδα να «πετάξει έξω» μια κορυφαία ευρωπαϊκή, όπως η Τσέλσι;

«Δεν θα το 'λεγα. Εγώ πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει. Αλλωστε, δεν μου αρέσει η Τσέλσι. Δεν θεωρώ ότι είναι ανίκητοι σε καμία περίπτωση. Εχουν ένα στυλ παιχνιδιού το οποίο εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει».

Αλήθεια, πώς είναι να είσαι παίκτης της Λίβερπουλ;

«Είναι φοβερό συναίσθημα να είσαι μέλος ενός τόσο μεγάλου κλαμπ. Πραγματικά υπέροχο...».

Αληθεύει ότι είχε πει ο Μπενίτεθ πως είσαι ο κορυφαίος γκολκίπερ του κόσμου σ' αυτές τις ηλικίες (κάτω των 20 ετών);

«Ναι, το είχε πει όταν υπέγραψα το συμβόλαιό μου με τη Λίβερπουλ. Πιστεύει πολύ σε μένα».

Εχεις επαγγελματικό συμβόλαιο; Το ρωτάω γιατί εδώ στην Ελλάδα οι παίκτες νεαρής ηλικίας υπογράφουν ημιεπαγγελματικά συμβόλαια.

«Ναι, έχω επαγγελματικό συμβόλαιο. Ανήκω στην κανονική ομάδα, απλώς μέχρι στιγμής αγωνίζομαι στους αγώνες της β' ομάδας».

Εχεις υψηλή αυτοπεποίθηση; Πιστεύεις ότι σύντομα θα μπεις στην πρώτη ομάδα;

«Το πιστεύω ότι σε δύο ή τρία χρόνια θα αγωνίζομαι στην πρώτη ομάδα και θα είναι πολύ σπουδαίο αυτό για μένα».

Γνωρίζεσαι με τον Στίβεν Τζέραρντ;

«Φυσικά! Κάθε μέρα τον βλέπω. Μαζί προπονούμαστε».

Τι τύπος είναι;

«Οσο μεγάλος παίκτης είναι, τόσο μεγάλη προσωπικότητα διαθέτει. Εμάς τους νέους μας έχει συνέχεια από κοντά, μας κατευθύνει, μας δίνει συμβουλές, τα πάντα. Γενικώς, μας προσέχει πολύ».

Πότε τέθηκε για πρώτη φορά θέμα να παίξεις στην Εθνική Ελλάδος;

«Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Μου τηλεφώνησαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και μου πρότειναν να παίξω για την Ελλάδα. Ηταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για μένα. Μόλις είχα τελειώσει την προπόνηση και χτυπάει το κινητό μου με αριθμό από την Ελλάδα. Δεν το περίμενα. Μου ήρθε ξαφνικό, αλλά ήταν μία πολύ ωραία έκπληξη».

Πού γεννήθηκες;

«Στην Αυστραλία, αλλά οι γονείς μου είναι Ελληνες».

Αν δεν κάνω λάθος, έχεις παίξει στις μικρές ομάδες της Αυστραλίας.

«Ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να παίξω στην Ελλάδα. Είμαι ακόμα σε ηλικία που έχω το περιθώριο να διαλέξω. Οπως είπα, θα πάρω την απόφασή μου μετά την τωρινή μου επίσκεψη στην Ελλάδα».

Είσαι σε ανοιχτή γραμμή και με την ομοσπονδία της Αυστραλίας.

«Ναι, και με πιέζουν πολύ να πάω εκεί».

Για ποιους λόγους μπορεί να διαλέξεις Ελλάδα;

«Για τρεις λόγους: Α) Λόγω της καταγωγής μου. Β) Επειδή είναι νούμερο ένα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια. Γ) Λόγω απόστασης. Είναι πολύ πιο κοντινά τα ταξίδια εδώ σε σχέση με την Αυστραλία».

Η ομάδα στην οποία ετοιμάζεσαι να μπεις, η Εθνική Νέων, είναι δευτεραθλήτρια Ευρώπης...

«Το ξέρω. Είχα δει το καλοκαίρι από την τηλεόραση τον τελικό με την Ισπανία. Πολύ καλή ομάδα...».

Φαντάζομαι ότι είχες δει και τον τελικό του Euro 2004.

«Εννοείται. Το θυμάμαι σαν τώρα. Ημουν στην Αυστραλία, ήταν 3:00 τα ξημερώματα κι εγώ έβλεπα το ματς μες στην αγωνία. Μόλις έβαλε το γκολ ο Χαριστέας, έγινε πανζουρλισμός στο σπίτι μου. Αγκαλιαστήκαμε όλοι κι αρχίσαμε να χοροπηδάμε ουρλιάζοντας. Φοβερές στιγμές, δεν ξεχνιούνται με τίποτα...».

• Ο Αλέξης Αλεξίου τον έχει καλέσει για τα δύο φιλικά με τη Σλοβακία, που θα διεξαχθούν την Τρίτη 5/2/2008 (16:00) στο Δημοτικό Στάδιο Μαρκόπουλου και την Πέμπτη 7/2/2008 (16:00) στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x