Stoiximan Super League

Μώραλης: «Είναι θέμα κανονισμών...»

Τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε ο Ολυμπιακός, ένσταση για την αντικανονική ή όχι συμμετοχή του Βάλνερ με Καλαμαριά, εξήγησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης μέσω του SuperΣΠΟΡ FM 94,6. Την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης.

Τους λόγους για τους οποίους κατέθεσε ο Ολυμπιακός, ένσταση για την αντικανονική ή όχι συμμετοχή του Βάλνερ με Καλαμαριά, εξήγησε ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της πειραϊκής ΠΑΕ, Γιάννης Μώραλης μέσω του SuperΣΠΟΡ FM 94,6. Την Πέμπτη η εκδίκαση της υπόθεσης.

Αναλυτικά τι είπε:

«Δεν είμαστε ομάδα κατά της εξουσίας. Ο Ολυμπιακός έχασε δίκαια το παιχνίδι στην Καλαμαριά. Δεν θεωρεί ότι το έχασε εξαιτίας της συμμετοχής του συγκεκριμένου παίκτη. Απλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Ολυμπιακός έχει διοίκηση, πρόεδρο και απευθύνεται σε εκατομμύρια κόσμου. Το συμφέρον του Ολυμπιακού ήταν να κάνει την ένσταση. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το κάνει και καλώς το έπραξε. Δεν λέω ότι δεν είναι άδικο για την Καλαμαριά να χάσει τους βαθμούς ή ακόμα και για τους ποδοσφαιριστές που κέρδισαν δίκαια τον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα δεν κατανοώ τις κουβέντες περί αδικίας.

Αυτοί είναι οι κανονισμοί και τους έχουν υπογράψει όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Η ένσταση από την μεριά του Ολυμπιακού προτάσσεται στο συμφέρον της ομάδας αλλά και της εταιρίας καθώς σε περίπτωση που καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα αλλά και να παίξουμε στο Champions League σε περίπτωση που καταφέρουμε να περάσουμε από τα προκριματικά. Μιλάμε για μεγάλα οικονομικά μεγέθη. Από την άλλη έχουμε ένα πρωτάθλημα με μια σημασία. Το εν λόγω άρθρο το γνωρίζουν όλες οι ομάδες. Αν δεν το χρησιμοποιούμε δεν υπάρχει λόγος να το έχουμε.

Αν γινόταν δηλαδή κάτι τέτοιο στο 4-0 του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και χρησιμοποιούσαμε ένα παίκτη χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής δεν θα έκανε ένσταση ο Παναθηναϊκός; Σε όλα τα πράγματα υπάρχουν κανόνες. Εγώ προσωπικά προτιμώ κάποια τέτοια κίνηση παρά να ανακατεύονται οι ομάδες με πράγματα μη κανονικά όπως να προσπαθούν να επηρεάσουν διαιτησίες και άλλα τέτοια. Αν δει η πειθαρχική επιτροπή ότι η Καλαμαριά δεν είχε ευθύνη τότε καλώς το παιχνίδι θα μείνει ως έχει. Αν ο κ. Δαμήλος παραπονεθεί για κάτι άδικο είναι κατανοητό. Αν υπάρχει μια τυπική ευθύνη για μια παράνομη συμμετοχή καλώς θα τιμωρηθεί.

Όταν υπάρχει το άρθρο γιατί να μην χρησιμοποιείτε; Θα μπορούσε να προβλέψει κάτι αλλά όμως αυτό το έχουν ψηφίσει οι ομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Στο Άρης – ΑΕΚ είχε δηλώσει πως θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί η ΑΕΚ επειδή δύο ανεγκέφαλοι από τους 800 πέταξαν φωτοβολίδες, παρόλα αυτά έτσι είναι η διάταξη. Από όσο γνωρίζω δεν ήξερε ο Ολυμπιακός για την παρανομία του παίκτη πριν την έναρξη του αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x