Ελλάδα

Νικητές οι Έλληνες επίλεκτοι

Τα φώτα στο κλειστό του «Δ. Τόφαλος» έσβησαν, η μουσική ξεκίνησε και οι προβολείς άναψαν... Αυτή ήταν η εισαγωγή για το 13o ΑLL STAR GAME, που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα. Μετά από τον διαγωνισμό τριπόντων και το υπερθέαμα που παρουσίασαν οι Slam Nation, ο Ντομινίκ Ουίλκινς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το τζάμπολ της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ. Για την ιστορία οι Επίλεκτοι Έλληνες επικράτησαν με 77-76 των Ξένων έχοντας κορυφαίο τον ΜVP του αγώνα Νίκο Μπάρλο με 18 πόντους (Απόλλων Πατρών). Με 14 πόντους ο Ντε Χουάν Κόλλινς του Άρη ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ξένων.

Τα φώτα στο κλειστό του «Δ. Τόφαλος» έσβησαν, η μουσική ξεκίνησε και οι προβολείς άναψαν... Αυτή ήταν η εισαγωγή για το 13o ΑLL STAR GAME, που ολοκληρώθηκε στην Πάτρα. Μετά από τον διαγωνισμό τριπόντων και το υπερθέαμα που παρουσίασαν οι Slam Nation, ο Ντομινίκ Ουίλκινς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το τζάμπολ της γιορτής του ελληνικού μπάσκετ. Για την ιστορία οι Επίλεκτοι Έλληνες επικράτησαν με 77-76 των Ξένων έχοντας κορυφαίο τον ΜVP του αγώνα Νίκο Μπάρλο με 18 πόντους (Απόλλων Πατρών). Με 14 πόντους ο Ντε Χουάν Κόλλινς του Άρη ήταν ο πρώτος σκόρερ των Ξένων.

Οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν από την αρχή χαρούμενοι που επιτέλους θα μπορούσαν να απολαύσουν έναν αγώνα χωρίς το βαθμολογικό άγχος. Εντυπωσιακό ξεκίνημα, με πρωταγωνιστή τον Πιτ Μάικλ πραγματοποίησαν οι Ξένοι και προηγήθηκαν με 7-0. Με τη μεγάλη ψυχή που τον χαρακτηρίζει και στον Απόλλωνα Πατρών, ο Νίκος Μπάρλος έβαλε τους πρώτους τέσσερις πόντους των Ελλήνων που προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 14-12 χάρη σε τέσσερις διαδοχικούς πόντους από τον Κώστα Τσαρτσαρή και τον Διαμαντίδη να δίνει «μαγικές ασίστ». Το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Ο γρήγορος ρυθμός και το ελεύθερο παιχνίδι συνεχίστηκαν και στη δεύτερη περίοδο. Ντε Χουάν Κόλινς και Τράβις Ουότσον πήραν τη σκυτάλη για τους Ξένους, ενώ απ’ τους Έλληνες Βασιλόπουλος και Αλβέρτης έδωσαν ένα δείγμα από την αξαι τους σαν σκόρερ έξω από τη γραμμή των 6,25. Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τους Ξένους να προηγούνται των Ελλήνων με έναν πόντο.

Με τρίποντο του Ντε Χουάν Κόλινς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Μάικ Μπατίστ απογειώθηκε στη συνέχεια. Παρά το γεγονός πως ηττήθηκε στον τελικό του διαγωνισμού καρφωμάτων, δεν πτοήθηκε και στον αγώνα παρουσίασε την υψηλή κλάση του. Η πολύ καλή συνεργασία των Ελλήνων, είχε ως αποτέλεσμα προβάδισμα +6, για το σύνολο των Παναγιώτη Γιαννάκη και Φώτη Κατσικάρη. Ο Μπάρλος μοίραζε την μπάλα σωστά και οι συμπαίκτες του μετέτρεπαν τις πάσες του σε ασίστ. Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι και 2΄΄ πριν τη λήξη, 76-76, όταν ο Βασίλης Σπανούλης ευστόχησε στη μία βολή. Στην τελευταία επίθεση, οι Ξένοι επιχείρησαν την ανατροπή, αλλά το τρίποντο του Τόμπι Μπέιλι, αναπήδησε πολλές φορές στη στεφάνη και βγήκε έξω.


Μετά τη βράβευση του νικητή του διαγωνισμού τριπόντων, Δημήτρη Τσαρούχα, ο ΠΣΑΚ δια του προέδρου του Φραγκίσκου Αλβέρτη, βράβευσε τον πρόεδρο του Αμαρουσίου, Άρη Βωβό, για την ηθική και οικονομική στήριξη που παρείχε στον Γιώργο Καράγκουτη που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν εξαιτίας τραυματισμού. «Η κίνηση του κύριου Βωβού σημαίνει πολλά,» είπε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμη καλύτερες ημέρες και να αισθανόμαστε ασφάλεια στις ομάδες που βρισκόμαστε,» κατέληξε. Από την πλευρά του ο Άρης Βωβός τόνισε πως «κάναμε απλώς το χρέος μας που πηγάζει από μία σχέσης οικογένειας, μίας σχέσης αγάπης, σεβασμού και αλληλεγγύης.»


Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-32, 61-61, 77-76


ΈΛΛΗΝΕΣ: (Παναγιώτης Γιαννάκης - Φώτης Κατσικάρης): Αλβέρτης 3 (1), Βασιλειάδης 7, Βασιλόπουλος 12 (2), Διαμαντίδης 5 (1), Ζήσης 2, Μπάρλος 18 (2), Οικονόμου 5 (1), Σπανούλης 6 (1), Σχορτσιανίτης 7, Τσαρτσαρής 9, Χαρίσης, Χατζής 2

ΞΕΝΟΙ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς-Μπάνε Πρέλεβιτς): Κόλλινς 14 (1), Κουτλουάι, Λάκοβιτς, Μάικλ 11, Μουλαομέροβιτς 6 (1),
Μπατίστ 8, Μπέιλι 8, Νίτσεβιτς 3, Ουότσον 13, Στακ 3, Τρεντ 4, Χάτσον 6.


MVP ο Μπάρλος
Ο Νίκος Μπάρλος του Απόλλωνα Πατρών ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης των Επίλεκτων Ελλήνων, απέναντι στους αντίστοιχους Ξένους. Ο φόργουορντ των Αχαιών ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας των Παναγιώτη Γιαννάκη και Φώτη Κατσικάρη, με 18 πόντους και δύο τρίποντα.


Νικητής στα καρφώματα ο Μπέιλι
Ο Τόμπι Μπέιλι της ΑΕΚ ήταν ο νικητής στο διαγωνισμό των καρφωμάτων, που πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης των Επίλεκτων Ελλήνων κόντρα στους Επίλεκτους Ξένους. Μπέιλι και Μπατίστ, ξεχώρισαν στον προκριματικό γύρο, αλλά περιορίστηκαν σε κλασσικά και συνηθισμένα καρφώματα. Στον τελικό τόσο ο Μπατίστ όσο και ο Μπέιλι παρουσιάστηκαν αρκετά νευρικοί, κάτι που τους στοίχισε στην ολοκλήρωση των προσπαθειών τους. Ο Μπατίστ μάλιστα αστόχησε στις δύο τελικές του προσπάθειες και έτσι το έργο του παίκτη ης «Ένωσης» έγινε πιο εύκολο.

Η επιτροπή αξιολόγησης των καρφωμάτων αποτελούντων από τον προπονητή του Απόλλωνα Πατρών, Ντάρκο Ρούσο, τον τεχνικό της ΑΕΚ, Φώτη Κατσικάρης τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, τον Ντομινίκ Ουίλκινς και τον Σαρούνας Μορτσουλόνις. Αναλυτικά:

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ



Τόμπι Μπέιλι (ΑΕΚ) 44 43 87
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) 45 40 85
Τζάστιν Χάμιλτον (Ηρακλής) 39 45 84
Αλέξανδρος Τσαμάτος (Πανελλήνιος) 45 39 84
Αβραάμ Καλλινικίδης (Αιγάλεω) 41 40 81





ΤΕΛΙΚΟΣ

Τόμπι Μπέιλι (ΑΕΚ) 47 - 45 92
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός) - 46 - 46



Ο Τσαρούχας νικητής στα τρίποντα

Για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού τριπόντων ο τίτλος του νικητή απονεμήθηκε σε παίκτη ομάδας της Α2. Ο Δημήτρης Τσαρούχας του Ηλυσιακού ξεχώρισε στον προκριματικό γύρο, αφήνοντας πίσω του τα μεγάλα ονόματα της Α1. Ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς του Παναθηναϊκού ήταν ο μοναδικός από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες που κατάφερε να πλησιάσει τους 17 βαθμούς του παίκτη του Ηλυσιακού, καθώς πέτυχε 16. Το ζευγάρι πέρασε στον τελικό, εκεί όπου ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» ήταν και πάλι ασταμάτητος και με συγκομιδή 15 βαθμών στέφθηκε νικητής του διαγωνισμού. Ο Βλάντο Σκεπάνοβιτς τελείωσε τις προσπάθειες του με 14 βαθμούς.


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ

Βλάντο Σκεπάνοβιτς (Παναθηναϊκός) 16
Ντίλαν Πέιτζ (ΜΕΝΤ) 12
Χρήστος Χαρίσης (Απόλλων Πατρών) 12
Νίκος Χατζής (ΑΕΚ) 14
Κώστας Βασιλειάδης (ΠΑΟΚ) 12
Παναγιώτης Κατράνας (Ολυμπιακός) 12
Δημήτρης Τσαρούχας (Ηλυσιακός) 17


ΤΕΛΙΚΟΣ

Δημήτρης Τσαρούχας (Ηλυσιακός) 15
Βλάντο Σκεπάνοβιτς (Παναθηναϊκός) 14



Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x