Ελλάδα

Α1: Στο ALL STAR της Ευρώπης ο Βεργίνης

Μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Βεργίνη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αll Star Game της FIBA, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, στη Λεμεσό. Ο νεαρός γκαρντ του «Δικεφάλου» έλαβε σχετική πρόσκληση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ και θα είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που θα δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Βεργίνη. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ κλήθηκε να συμμετάσχει στο Αll Star Game της FIBA, που θα διεξαχθεί την επόμενη Τρίτη, στη Λεμεσό. Ο νεαρός γκαρντ του «Δικεφάλου» έλαβε σχετική πρόσκληση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ και θα είναι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που θα δώσει το «παρών» στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο ίδιος σχολίασε την κλήση του, μιλώντας στο επίσημο site της ΚΑΕ. «Είναι μία μεγάλη τιμή για μένα, πιστεύω, όμως, ότι είναι και για την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, γενικότερα. Γνωρίζω πως θα είμαι ο μοναδικός Έλληνας παίκτης που θα συμμετέχει σε αυτό το παιχνίδι και, το γεγονός αυτό, είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή για μένα, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που το All Star Game θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Χαίρομαι για την πρόσκληση, θέλω με τη συμμετοχή μου να εκπροσωπήσω την ομάδα μου και την Ελλάδα και να απολαύσω τη συμμετοχή μου σε αυτήν τη "γιορτή" του μπάσκετ. Θα είναι κι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τις πολύ σημαντικές υποχρεώσεις που έχω με τον ΠΑΟΚ, διότι εκεί είναι στραμμένη η προσοχή μου και η δική μου και όλων των συμπαικτών μου. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να πω ότι ο μεγάλος στόχος που έχουμε θέσει με την ομάδα του ΠΑΟΚ για τη φετινή χρονιά και η υλοποίησή του, είναι το βασικό ζητούμενο κι αυτό που έχει σημασία για όλους μας, περισσότερο από κάθε τι. Δημιουργήθηκε μία αναστάτωση τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος, καθώς η πρόσκληση για τη συμμετοχή μου σε έναν αγώνα επίδειξης, που είναι βεβαίως «γιορτή», είναι τιμητική, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη σημασία και προτεραιότητα, σε σχέση με τις υποχρεώσεις που έχω με τον ΠΑΟΚ. Η αλλαγή που έγινε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος νομίζω ότι ήταν μία ευτυχής συγκυρία, για να είναι εφικτός ένας συνδυασμός, ώστε να συμμετέχω και στο ALL Star Game, αλλά και στις υποχρεώσεις που έχω με τον ΠΑΟΚ».

Η συγκεκριμένη θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Δημήτρη Βεργίνη σε All Star Game, καθώς το 2006 και το 2007 είχε συμμετάσχει στο ελληνικό All Star Game με τις ομάδες Νέων, ενώ είχε αναδειχθεί MVP της διοργάνωσης στη Λάρισα, πριν από δυο χρόνια.

Ο αρχηγός των «ασπρόμαυρων» αναφέρθηκε και στη συνέχεια της ελληνικής Α1. «Το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα είναι, πλέον, παρελθόν για μας. Από αυτόν τον αγώνα, άλλωστε, κρατάμε μόνο τη νίκη και τίποτε περισσότερο. Δεν παίξαμε καλά κι αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει, αν και, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στο άγχος. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση, πιστεύω ότι δίνουμε όλοι μας τον καλύτερό μας εαυτό και θέλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει, για να πετύχουμε το στόχο μας. Η προσπάθειά μας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι μεγάλη και σε αυτήν θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Η παρουσία τους στο γήπεδο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει και για αυτό θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τους έχουμε δίπλα μας».

Στα αγωνιστικά, μόνο ο Ρέντα Ραλίμι έλειπε από την προπόνηση της Τρίτης. Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τον σαββατιάτικο αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Μαροκινός σέντερ πήρε άδεια, ώστε να μεταβεί στη Γαλλία και να διεκπεραιώσει κάποιες προσωπικές του υποθέσεις. Ο Ραλίμι αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης. Έτσι, ο Κώστας Φλεβαράκης θα τον έχει μαζί του στην προπόνηση της Πέμπτης.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x