Stoiximan Super League

Σιγουριά για Κλέιτον

Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της… βεβαιότητας υπάρχει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον. Μετά την κατ’αρχήν συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, Κώστα Μπότο, για τετραετές συμβόλαιο και με ρήτρα για μελλοντική πώλησή του στο εξωτερικό, χθες υπήρξε επαφή σε πολύ καλό κλίμα και με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη. Θετικές ενδείξεις και για Κυργιάκο, δυσκολίες για Αβραάμ Παπαδόπουλο. , σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο. Εκτός μάχης ο Σίσιτς, αμφίβολοι οι Κοβάσεβιτς και Στολτίδης για το ματς με την Ξάνθη. «Να είμαστε ομάδα», η προτροπή του Λούα Λούα, που θέλει να δώσει το «παρών» στα Πηγάδια.

Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της… βεβαιότητας υπάρχει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον. Μετά την κατ’αρχήν συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, Κώστα Μπότο, για τετραετές συμβόλαιο και με ρήτρα για μελλοντική πώλησή του στο εξωτερικό, χθες υπήρξε επαφή σε πολύ καλό κλίμα και με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη. Θετικές ενδείξεις και για Κυργιάκο, δυσκολίες για Αβραάμ Παπαδόπουλο. Ενδιαφέρον για τον Αντρέας Ίβανσιτς, σύμφωνα με τον αυστριακό Τύπο. Εκτός μάχης ο Σίσιτς, αμφίβολοι οι Κοβάσεβιτς και Στολτίδης για το ματς με την Ξάνθη. «Να είμαστε ομάδα», η προτροπή του Λούα Λούα, που θέλει να δώσει το «παρών» στα Πηγάδια.

Κοντά σε Κλέιτον

Αισιοδοξία που αγγίζει τα όρια της… βεβαιότητας υπάρχει στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Σίλβα Κλέιτον. Μετά την κατ’αρχήν συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, Κώστα Μπότο, για τετραετές συμβόλαιο και με ρήτρα για μελλοντική πώλησή του στο εξωτερικό, χθες υπήρξε επαφή σε πολύ καλό κλίμα και με τον πρόεδρο της ΑΕΛ, Κώστα Πηλαδάκη. Ο τελευταίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αφού πέρα από το δεδομένο ενδιαφέρον της ΑΕΚ (που χτύπησε πρώτα την πόρτα της Λάρισας και φέρεται να τα βρήκε στα χρήματα), υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από δύο ομάδες του εξωτερικού. Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για την Μπενφίκα και μία ομάδα της Bundesliga, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαπραγματεύσεις με την ΑΕΛ δεν γίνονται πάνω στη βάση της ρήτρας του 1,5 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του παίκτη, αφού αυτή τίθεται σε ισχύ από την πρώτη Ιουλίου. Συνεπώς η ομάδα που θα αποκτήσει τον Κλέιτον θα πρέπει να δαπανήσει περισσότερα χρήματα.

Κυργιάκος και Αβραάμ

Ο Ολυμπιακός επιχειρεί να αποκτήσει τουλάχιστον έναν Έλληνα αμυντικό, με τους Σωτήρη Κυργιάκο και Αβραάμ Παπαδόπουλο να αποτελούν τους εκλεκτούς. Για τον πρώτο οι ενδείξεις είναι θετικές και το έδαφος πρόσφορο, δεδομένου ότι το συμβόλαιό του με την Άιντραχτ λήγει το καλοκαίρι, ενώ πολύ πιο δύσκολη περίπτωση είναι αυτή του δευτέρου, ο οποίος δεσμεύεται από τον Άρη, που δεν δείχνει διατεθειμένος να τον παραχωρήσει. Σε ό,τι αφορά στις μεταγραφές ξένων παικτών, αυτές θα… αφεθούν στα χέρια του νέου προπονητή της ομάδας και δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια συμφωνία χωρίς την έγκρισή του.

Νοσοκομείο πριν τους «τελικούς»

Μία δεδομένη απώλεια και δύο αμφίβολους παίκτες έχει ο Ολυμπιακός από χθες για το κρίσιμο ματς της Κυριακής απέναντι στην Ξάνθη, στα Πηγάδια. Ο Μίρνες Σίσιτς είναι το τελευταίο θύμα της μάστιγας των θλάσεων που πλήττει τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Σλοβένος μεσοεπιθετικός αποχώρησε από την προπόνηση με ενοχλήσεις στον αριστερό μηρό και αναμένεται να λείψει από τα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος, πιθανώς και από τον τελικό του Κυπέλλου. Με ενοχλήσεις στο δικέφαλο αποχώρησαν από την προπόνηση οι Ντάρκο Κοβάσεβιτς και Ιεροκλής Στολτίδης και η συμμετοχή αμφοτέρων είναι αμφίβολη. Ο πρώτος θα προσπαθήσει να σφίξει τα δόντια και να παίξει, αν και υπάρχει ρίσκο για μυϊκό τραυματισμό, τον οποίο όμως δεν λογαριάζει και ο ίδιος, δεδομένου ότι θα απουσιάσει λόγω καρτών από την τελευταία αγωνιστική. Η κατάσταση του Στολτίδη είναι εξίσου ανησυχητική και όπως και αυτή του Σέρβου φορ, θα ξεκαθαρίσει στις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας.

Με πρόβλημα στους κοιλιακούς αποχώρησε από την προπόνηση ο Αντώνης Νικοπολίδης, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά. Κανονικά γυμνάστηκε και ο Λούα Λούα, που δείχνει επιθυμία να ακολουθήσει την αποστολή στην Ξάνθη. Ο Χοσέ Σεγούρα αναζητεί λύσεις για το κέντρο της άμυνας, από όπου θα απουσιάσει ο τραυματίας Άντζας. Στις ασκήσεις που έγιναν ο Πατσατζόγλου ήταν δεξί μπακ και ο Λεονάρντο αριστερό. Στα δύο στόπερ ο Ισπανός δοκίμασε τρεις παίκτες, τους Σέζαρ, Ζεβλάκοφ και Μπράβο. Στη μεσαία γραμμή, λόγω της αποχώρησης και του Στολτίδη, αμυντικό χαφ ήταν ο Λεντέσμα και μπροστά του οι Τοροσίδης (δεξιά) και Μενδρινός (αριστερά). Για την επίθεση δεν αναμένονται αλλαγές. Δεξιά θα παίξει ο Γκαλέτι, αριστερά ο Τζόρτζεβιτς και στην κορυφή, αν είναι έτοιμος, ο Κοβάσεβιτς.

«Να είμαστε ομάδα»

Ο Λούα Λούα επέστρεψε δυναμικά, όχι μόνο στις προπονήσεις. Στη χθεσινή προπόνηση, ο Ίλια Ίβιτς μίλησε στους παίκτες για το παιχνίδι με την Ξάνθη και κάποια στιγμή υπήρξε και παρέμβαση του Κογκολέζου φορ. «Εγώ βλέπω μέσα στο γήπεδο να βοηθά ο ένας παίκτης τον άλλον. Αυτό λέω, τίποτα άλλο. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο ομάδα», είπε ο Αφρικανός άσος. Ο Ίλια Ίβιτς, από την πλευρά του, θέλησε να αφυπνίσει τους παίκτες, τονίζοντας πως το πάθημα από το ντέρμπι με την ΑΕΚ θα πρέπει να τους γίνει μάθημα. «Είδατε τι έγινε με την ΑΕΚ. Πάντα να το θυμάστε αυτό. Μπήκαμε στο ματς χαλαρά και υπεροπτικά. Νομίζατε ότι τελείωσε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει. Τώρα παίζεται», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των πρωταθλητών.

Μπέρδεμα με ΕΣΚΑΝ

Κλιμάκιο της ΕΣΚΑΝ επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι (12:00) τις εγκαταστάσεις του Ρέντη για να υποβάλει παίκτες του Ολυμπιακού σε έλεγχο ντόπινγκ (κάτι που έγινε σε ΑΕΚ και ΠΑΟ), ωστόσο αντίκρισε άδειες τις εγκαταστάσεις, αφού η προπόνηση είχε οριστεί για τις 18:00. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανακοινώσει από την Τρίτη την ώρα προπόνησης της ομάδας την Πέμπτη, συνεπώς δεν μπορούν να κατηγορηθούν για προσπάθεια… αποφυγής του ελέγχου. Προφανώς, υπήρξε λάθος στην επικοινωνία, το οποίο ήρθε σε μία «ευαίσθητη» περίοδο για το θέμα της χρήσης απαγορευμένων ουσιών για την Ελλάδα.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x