Stoiximan Super League

Συμφωνία με Λάουντρουπ;

Ο Μίχαελ Λάουντρουπ είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Μπαϊράμ Τουτουμλού, στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Παναθηναϊκού και γίνεται απλώς λόγος για προχωρημένες επαφές, όπως και με άλλους τεχνικούς. «Συμφωνήσαμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία πολύ καλή προοπτική. Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, είναι ιδιωτικές οι συζητήσεις. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αργότερα», τόνισε ο Τούρκος ατζέντης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ο Δανός προπονητής είπε το «ναι» σε πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι «πράσινοι» θα καταβάλουν 960.000 ευρώ στη Χετάφε, αφού αυτό το ποσό προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του Λάουντρουπ, ο οποίος είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Ο Μίχαελ Λάουντρουπ είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού, όπως δήλωσε ο μάνατζέρ του, Μπαϊράμ Τουτουμλού, στον SuperΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από πλευράς Παναθηναϊκού και γίνεται απλώς λόγος για προχωρημένες επαφές, όπως και με άλλους τεχνικούς. Οι "πράσινοι" έχουν συνομιλήσει με τον 44χρονο προπονητή, όπως και με τον Βίκτορ Φερνάντεθ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να ολοκληρώσουν τις επαφές και με άλλους υποψηφίους για τον πάγκο τους το αργότερο μέχρι την Τρίτη (3, προτού πάρουν οριστικές αποφάσεις.

«Συμφωνήσαμε με τον Παναθηναϊκό. Είναι μία πολύ καλή προοπτική. Οι επαφές έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Δεν μπορώ να πω περισσότερα, είναι ιδιωτικές οι συζητήσεις. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε αργότερα», τόνισε ο Τούρκος ατζέντης του Λάουντρουπ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Marca», ο Δανός προπονητής είπε το «ναι» σε πρόταση για διετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 2,5 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ οι «πράσινοι» θα καταβάλουν 960.000 ευρώ στη Χετάφε, αφού αυτό το ποσό προβλέπει η ρήτρα αποδέσμευσης του Λάουντρουπ, ο οποίος είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Το δημοσίευμα περιλαμβάνει αρκετές λεπτομέρειες, όπως το γεγονός ότι ο Λάουντρουπ θα έρθει στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα για να βρει σπίτι, ενώ θα τον ακολουθήσουν ο συνεργάτης του Τζον "Φάξε" Γένσεν και ο σκάουτερ Έρικ Λάρσεν. Αντίθετα ο Λουίς Μίγια, που επίσης ήταν μέλος του τεχνικού τιμ της Χετάφε, θα παραμείνει στο σύλλογο της Μαδρίτης.

Το προφίλ του Λάουντρουπ

Ο Μίχαελ Λάουντρουπ γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1964 στην Κοπεγχάγη. Ο πατέρας του, Φιν Λάουντρουπ, ήταν διεθνής ποδοσφαιριστής, και εκείνος ακολούθησε τα βήματά του, όπως επίσης και ο αδερφός του, Μπρίαν. Ξεκίνησε την καριέρα του από την ΚΒ Κοπεγχάγης το 1981 και την επόμενη χρονιά μετακόμισε στην Μπρόντμπι. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και το 1983 μεταγράφηκε στη Γιουβέντους, όπου παρέμεινε ως το 1989 περνώντας τις δύο πρώτες σεζόν ως δανεικός στη Λάτσιο. Το 1989 υπέγραψε στην Μπαρτσελόνα, ενώ το 1994 μεταπήδησε στη Ρεάλ Μαδρίτης, προτού ολοκληρώσει τη σταδιοδρομία του παίζοντας στην Κόμπε της Ιαπωνίας και τον Άγιαξ το 1998. Είχε 104 συμμετοχές και 37 γκολ με την εθνική ομάδα της Δανίας, αλλά ήταν εκτός αποστολής στο EURO 1992 που κατέκτησε η χώρα του.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα ως βοηθός του Μόρτεν Όλσεν στην εθνική ομάδα της Δανίας το 2000. Δύο χρόνια μετά ανέλαβε την Μπρόντμπι κατακτώντας το Κύπελλο το 2003 και το νταμπλ το 2005, ενώ η ομάδα του τερμάτισε δεύτερη τρεις φορές, το 2003, το 2004 και το 2006. Τον Ιούνιο του 2007 ανέλαβε τη Χετάφε, με την οποία έφτασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA, τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανία και κατέλαβε τη 14η θέση στην Primera Division.

Τσεκάρουν τον Βύντρα

Για ακόμη ένα ματς, άνθρωπος της Στουτγκάρδης αναμένεται να παρακολουθήσει τον Λουκά Βύντρα στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με την αντίστοιχη της Αρμενίας (21:00, Alpha). Όπως φαίνεται, ο διεθνής οπισθοφύλακας θα συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, όπως συνέβη πριν από τέσσερα χρόνια με τον Γιούρκα Σεϊταρίδη, ο οποίος πήγε στην Πόρτο. Η μεταγραφή του Βύντρα εκτιμάται ότι θα κοστίσει στον γερμανικό σύλλογο περίπου 1,3-1,5 εκατ. ευρώ.

Καλείται ο Νίνης

Για επέκταση αλλά και αναπροσαρμογή συμβολαίου αναμένεται να κληθεί ο Σωτήρης Νίνης μέσα στο επόμενο διάστημα από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x