Stoiximan Super League

Κλείνει Λάζαρο και Αντρέας

Μία ανάσα από την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν βελτιωμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα να επιστρέψει από τις διακοπές του για να υπογράψει. Προφορική η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον παίκτη να κατηφορίζει το Σάββατο στην Αθήνα για τις υπογραφές. Ποσό 2,2-2,5 εκατ. ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους οι Θεσσαλονικείς. Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Αντρέας Ίβανσιτς. Συμφώνησαν με τη Σάλτσμπουργκ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ οι «πράσινοι» και ο 24χρονος μέσος υπογράφει για τρία ή τέσσερα χρόνια. . Διαφωνία με Γκούμα για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθοριστικό το νέο ραντεβού που θα γίνει σήμερα.

Μία ανάσα από την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν βελτιωμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα να επιστρέψει από τις διακοπές του για να υπογράψει. Προφορική η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον παίκτη να κατηφορίζει το Σάββατο στην Αθήνα για τις υπογραφές. Ποσό 2,2-2,5 εκατ. ευρώ θα βάλουν στα ταμεία τους οι Θεσσαλονικείς. Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Αντρέας Ίβανσιτς. Συμφώνησαν με τη Σάλτσμπουργκ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ οι «πράσινοι» και ο 24χρονος μέσος υπογράφει για τρία ή τέσσερα χρόνια. Εμπλοκή παρουσιάστηκε στην υπόθεση της μεταγραφής του Ερνάν Πεγεράνο στον Παναθηναϊκό, αφού ο παίκτης υπογράφει στην Αλμερία. Διαφωνία με Γκούμα για τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθοριστικό το νέο ραντεβού που θα γίνει σήμερα.

Συμφωνία για Λάζαρο

Μία ανάσα από την απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κατέθεσαν βελτιωμένη πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος κλήθηκε εσπευσμένα να επιστρέψει από τις διακοπές του για να υπογράψει. Η συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων έχει επέλθει σε προφορικό επίπεδο και απομένουν λεπτομέρειες για να επικυρωθεί και γραπτώς. Ο Παναθηναϊκός λέγεται πως προσφέρει τουλάχιστον 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ στο "πακέτο" περιλαμβάνεται κάποια χορηγία (από εταιρία συμφερόντων του Ανδρέα Βγενόπουλου) προς τον ΠΑΟΚ. Ο διεθνής άσος αναμένεται το Σάββατο στην Αθήνα για να υπογράψει. Νωρίτερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέρριψε πρόταση 2,2 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό για τον 21χρονο μεσοεπιθετικό.

Αγόρασε τον Ίβανσιτς

Παίκτης του Παναθηναϊκού πρέπει να θεωρείται ο Αντρέας Ίβανσιτς. Η επικύρωση της συμφωνίας με τη Σάλτσμπουργκ για την αγορά των δικαιωμάτων του 24χρονου μέσου αναμένεται εντός της ημέρας, αφού για το σκοπό αυτό βρίσκεται από χθες στην Αυστρία ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο «Ιβ» θα φοράει τη φανέλα με το «τριφύλλι» για τα επόμενα τρία ή τέσσερα χρόνια, ενώ η Σάλτσμπουργκ θα εισπράξει 1,5 εκατ. ευρώ. Τη συμφωνία ουσιαστικά προανήγγειλε ο μάνατζερ του παίκτη, Γκέοργκ Στανγκάσιγκερ, μιλώντας στη «SportDay».

«Επικοινώνησε μαζί μου ο Χοχάουζερ (αθλητικός διευθυντής της Σάλτσμπουργκ) και μου είπε ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τον Παναθηναϊκό και κατά 99% ο Ιβανσιτς θα "κλείσει" στον Παναθηναϊκό. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Για να έρθει στην Αυστρία ο Βέλιτς πιστεύω ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω ειλικρινά τι συνέβη και καθυστέρησε αυτό το θέμα. Δεν γνωρίζω αν η Σάλτσμπουργκ περίμενε να τελειώσει το Euro για να πάρει περισσότερα χρήματα. Εμένα με πλησίασαν πολλές ομάδες, δεν θέλω να πω ποιες, αλλά τους έλεγα ότι υπάρχει συμφωνία του παίκτη με τον Παναθηναϊκό και αν δεν γίνει κάτι, τότε βλέπουμε. Από τα τέλη Μαρτίου, πάντως, ο Ιβανσιτς έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια συμβολαίου και θα δούμε αν θα είναι τελικά για τέσσερα. Ο Ιβανσιτς τώρα βρίσκεται στην Αυστρία για διακοπές και δεν ξέρω πότε θα έρθει στην Ελλάδα».

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για την παραμονή του Μαρσέλο Μάτος και υπάρχει αισιοδοξία πως και ο Βραζιλιάνος μέσος θα παραμείνει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού.

Νέο ραντεβού με Γκούμα

Άκαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση που είχε ο Κώστας Αντωνίου με τον Γιάννη Γκούμα για την ανανέωση του συμβολαίου του δεύτερου. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές έγκειται στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου, αφού ο διεθνής αμυντικός και αρχηγός του Παναθηναϊκού ζητεί τριετές κλειστό συμβόλαιο, ενώ η διοίκηση του συλλόγου προσφέρει το πολύ διετές συμβόλαιο. Θα γίνει νέο ραντεβού εντός της Παρασκευής, με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της παραμονής του Γκούμα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις των δύο πλευρών.

Κάσερες για δεξί μπακ

Επαφές για την απόκτηση του Μάρκος Αντόνιο Κάσερες κάνει ο Παναθηναϊκός. Ο 22χρονος Παραγουανός δεξιός μπακ αγωνίζεται δανεικός από τη Σέρο Πορτένο στη Ρασίνγκ Κλουμπ και τα δικαιώματά του ανήκουν στον εκπρόσωπό του Πέδρο Αλντάβε. Η Ράσινγκ δίνει σύντομα αγώνα μπαράζ με την Κολόν Σάντα Φε και ο ηττημένος υποβιβάζεται. Στην τελευταία περίπτωση, οι πιθανότητες να αγοράσει τα δικαιώματα του παίκτη είναι λίγες. Ο νεαρός άσος, που έχει αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός, δήλωσε στη «SportDay»: «Δεν γνωρίζω κάτι για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο μάνατζέρ μου. Αν πρέπει να μείνω στη Ρασίνγκ Κλουμπ, εγώ είμαι άνετα εδώ και δεν έχω πρόβλημα. Αλλά αν έρθει κάποια πρόταση από το εξωτερικό θα την εξετάσω και θα την αξιολογήσουμε. Δεν μπορώ να πω περισσότερα επειδή δεν με έχει ενημερώσει ο μάνατζέρ μου». Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αναζήτηση δεξιού οπισθοφύλακα, αφού ο Λουκάς Βύντρα αναμένεται να παραχωρηθεί (πιθανώς στη Στουτγκάρδη).

Κλέιτον: «Η καλύτερη επιλογή»

Την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό εξέφρασε ο Σίλβα Κλέιτον, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Extrasport. «Ανήκω πλέον σε μια μεγάλη ομάδα, που έχει στόχους και προσπαθεί να πετυχαίνει πολλά πράγματα. Στόχος μου είναι να δουλέψω όσο πιο σκληρά μπορώ, για να αποδείξω ότι μου αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ακόμα δεν έχω άγχος για την προσαρμογή μου στην ομάδα. Ίσως να υπάρξει όταν αρχίσει η σεζόν. Αλλά είμαι και νιώθω έτοιμος για ό,τι με περιμένει. Έγιναν πάντως πολλά μέχρι να τελειώσει η μεταγραφή. Ενδιαφέρον δεν υπήρχε μόνο από την ΑΕΚ, αλλά και από άλλες ομάδες. Πιστεύω όμως ότι έκανα την καλύτερη επιλογή», τόνισε.

Σε καλό κλίμα η συνάντηση με τους οργανωμένους

Το χάσμα μεταξύ της διοίκησης του Παναθηναϊκού και των οργανωμένων φαίνεται πως γεφυρώνεται. Αυτό προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν χθες ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Νίκος Πατέρας, ο αντιπρόεδρος Αντώνης Αντωνιάδης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος με τους οργανωμένους συνδέσμους στα γραφεία του προέδρου των «πρασίνων». Το «παρών» έδωσαν η ΠΑΛΕΦΙΠ, η ενιαία «Θύρα 13», οι «Cocneys» και ο Ενιαίος Φορέας, που και επίσημα επιστρέφει στο γήπεδο. «Θέλουμε από εσάς ενωμένοι να υποστηρίξετε την ομάδα. Αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να περιφρουρήσετε τις εξέδρες και να μη γίνει το παραμικρό. Ούτε καπνογόνα ούτε να απαντάτε σε τυχόν προκλήσεις. Προς Θεού, δεν πρέπει να τιμωρηθεί η ομάδα, ούτε να δεχθούμε πρόστιμα. Το ΟΑΚΑ πρέπει να είναι έδρα τη νέα περίοδο και τα ματς γιορτή», ήταν το μήνυμα του Νίκου Πατέρα, ενώ ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε έκκληση για ενότητα. «Ο Παναθηναϊκός είναι υπεράνω προσώπων. Και εγώ είχα τσακωθεί στη διάρκεια της χρονιάς με τον Βαρδινογιάννη, αλλά καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και συνεργαστήκαμε για το καλό του Παναθηναϊκού. Δεν μπορεί να βάζετε τα πρόσωπα πάνω απ' την ομάδα. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλους και μας έχει όλους ανάγκη», είπε. «Ο,τι έγινε, έγινε, μπορεί να έχετε παράπονα, αλλά πάνω απ' όλους είναι ο Παναθηναϊκός. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή», είπε με τη σειρά του ο Αντώνης Αντωνιάδης. Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι τα διαρκείας που θα δοθούν στους συνδέσμους θα κοστίζουν 150 ευρώ και η ΠΑΕ κάνει έκπτωση στους συνδέσμους 35%.

Ικανοποίηση για τα διαρκείας

Χαμόγελα στις τάξεις της διοίκησης του Παναθηναϊκού έχει σκορπίσει το γεγονός ότι μετά από τρεις μέρες διάθεσης των νέων διαρκείας, ο αριθμός που έχει πωληθεί φτάνει τα 4.000. Οι ιθύνοντες του συλλόγου θεωρούν πως με τις μεταγραφές που θα γίνουν ο αρχικός στόχος των 20.000 διαρκείας θα επιτευχθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x