Παλαιότερες

Δεν βγαίνουν πια τα κουκιά...

SportDay

Οταν μαθεύτηκε στο γραφείο ότι ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον Ντρου Νίκολας, η ίδια φράση βγήκε από πολλά στόματα: «Γιασικεβίτσιους τέλος». Εάν παραμείνει ο Λιθουανός στην εξίσωση, τα κουκιά δεν βγαίνουν. Μια ομάδα που από πέρυσι κιόλας έμοιαζε υπερβολικά ελαφριά και κοντή, αίφνης γίνεται ακόμη πιο ελαφριά, ακόμη πιο κοντή.

Ο Νίκολας είναι αλτικός και αθλητικός, αλλά το μπόι του δεν ξεπερνά το 1,93 μ. Ακριβώς αυτό το ύψος δίνει και η επίσημη μέτρηση (στοιχεία Ευρωλίγκας) στον Σπανούλη, όπως και στον Γιασικεβίτσιους. Ο Διαμαντίδης είναι 1,96 μ., ο Χατζηβρέττας ελάχιστα ψηλότερος. Τον Μπετσίροβιτς τον προσπερνώ, επειδή είναι απίθανο να μείνει στην Ελλάδα. Τη θέση του λέγεται ότι θα πάρει ο Ντούσαν Κέτσμαν, φόργουορντ των 1,97 μ., την ώρα που το θέμα ΜακΙντάιρ μάλλον είναι αρβύλα. Αν πάρει και αυτόν τον «κοντορεβυθούλη» ο Παναθηναϊκός, θα σπάσει όλα τα κοντέρ...

Ο Γιασικεβίτσιους περισσότερο ανακάτεψε τον Παναθηναϊκό, παρά τον βοήθησε. Δεν προσαρμόστηκε ποτέ στη λογική του Ομπράντοβιτς ούτε ταίριαξε στις ισορροπίες. Διακρίθηκε μόνο όταν βρήκε χώρο να ξεδιπλώσει το προσωπικό του ταλέντο και πάντως όχι μέσα από τους αυτοματισμούς της ομάδας. Υστέρησε στην άμυνα και ανάγκασε τους άλλους περιφερειακούς να σκίζονται για να καλύψουν τις δικές του αδυναμίες.

Εάν μιλούσαμε για έναν παίκτη που κόστισε ψίχουλα, το κακό θα ήταν μικρό. Αλλά ο Γιασικεβίτσιους ήρθε στην Ελλάδα με τιμές Μεσσία και αμοιβές Μίδα. Η πραγματικότητα των τεσσάρων γραμμών απομυθοποίησε αυτή την αύρα. Αλήθεια, ποιο πρωτάθλημα παρακολούθησε ο ένας και μοναδικός συνάδελφος που τον ψήφισε MVP της Α1 στο γκάλοπ του ΕΣΑΚΕ;

«Δεν φεύγει ο Γιασικεβίτσιους. Ο Νίκολας θα πάρει τη θέση του Ουίνστον», διαβεβαίωσε άνθρωπος του Παναθηναϊκού χθες το βράδυ. Δεν είμαι και τόσο βέβαιος. Ο Νίκολας, άλλωστε, σκόρερ ολκής αλλά κλασικός σούτινγκ γκαρντ, αποκλείεται να παίξει «τεσσάρι», όπως ο Ουίνστον και πριν από αυτόν ο Σισκάουσκας.

Τον Λιθουανό «φλερτάρει» εδώ και μέρες η ΤΣΣΚΑ, αλλά και η (πρώην ομάδα του) Μακάμπι. Οι Ρώσοι, οι οποίοι ψάχνουν για αντικαταστάτη του Παπαλουκά, είχαν στραφεί στον Πλάνινιτς, αλλά οι εξελίξεις στην Αθήνα ίσως ξαναφέρουν το «φλερτ» με τον Σάρας στο προσκήνιο. Το ίδιο ισχύει και για τη Μακάμπι, η οποία ετοιμαζόταν να... περάσει βέρες με τον Ουίλι Σόλομον.

Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, εάν πολιορκηθεί ξανά; Θα επιμείνει στο «δεν πουλάμε» για λόγους αρχής (και βιτρίνας) ή θα πουλήσει τον Γιασικεβίτσιους ώστε να πάρει κάποιον πιο χρήσιμο με το «ζεστό» χρήμα που θα του περισσέψει; Το δίλημμα είναι μεγάλο και «καυτό».

Υπάρχει, ωστόσο, μία παράμετρος που αλλοιώνει όλα τα δεδομένα. Στην «κούρσα των εξοπλισμών» που εν αιθρία ενέσκηψε φέτος, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να υστερεί έναντι του Ολυμπιακού μετά το διπλό κόλπο γκρόσο Παπαλουκά-Βούιτσιτς. Επειδή στην καρδιά αυτής της αντιπαλότητας κρύβεται ένα σχεδόν παιδικό παιχνίδι γοήτρου, δυσκολεύομαι να πειστώ ότι ο Παναθηναϊκός προτίθεται να πουλήσει ένα πανάκριβο περιουσιακό στοιχείο του, τώρα που ο αντίπαλος μονοπωλεί τους προβολείς.

Εξάλλου, αυτή ήταν η λογική -λογική λεζάντας- που έφερε πέρυσι τον Γιασικεβίτσιους στον Παναθηναϊκό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x