Stoiximan Super League

Μενδρινός: «Στο χέρι μας το πρωτάθλημα»

Για τον Ολυμπιακό, τον Βαλβέρδε και τις δύσκολες μέρες που πέρασε στη ζωή του και στην καριέρα του μίλησε ο Κώστας Μενδρινός στη «SportDay». O 23χρονος μέσος αναφέρθηκε στον χαμό της μητέρας του και τον αγώνα στον οποίο βρέθηκε το ίδιο βράδυ της κηδείας της. «Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής που αυτά που λέει είναι πάρα πολύ σωστά και η φιλοσοφία που έχει μου αρέσει πάρα πολύ», είπε ο Μενδρινός και τόνισε: «Εγώ βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου».

Για τον Ολυμπιακό, τον Βαλβέρδε και τις δύσκολες μέρες που πέρασε στη ζωή του και στην καριέρα του μίλησε ο Κώστας Μενδρινός στη «SportDay». O 23χρονος μέσος αναφέρθηκε στον χαμό της μητέρας του και τον αγώνα στον οποίο βρέθηκε το ίδιο βράδυ της κηδείας της. «Ο Βαλβέρδε είναι ένας προπονητής που αυτά που λέει είναι πάρα πολύ σωστά και η φιλοσοφία που έχει μου αρέσει πάρα πολύ», είπε ο Μενδρινός και τόνισε: «Εγώ βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μενδρινός:

Για έκτη σερί χρονιά προετοιμασία με τον Ολυμπιακό. Εχεις γίνει πλέον από τους πιο παλιούς στην ομάδα. Τι είναι αυτό που ζητάς από τη χρονιά που έρχεται;

«Ο πήχης συνεχώς ανεβαίνει. Εφόσον κάνω τη δουλειά που έκανα πέρυσι και συνεχίσω τη φιλοσοφία τη δική μου, που είναι να δουλεύω ολοένα και περισσότερο στην προπόνηση, αυτό που ζητάω εγώ είναι να παίξω σε περισσότερα παιχνίδια, να βάλω περισσότερα γκολ, να με αποδεχτεί περισσότερο ο κόσμος. Με λίγα λόγια, κάτι παραπάνω απ' αυτά που πέτυχα πέρυσι».

Ηρθε ένας καινούργιος προπονητής με διαφορετική φιλοσοφία από τους προηγούμενους. Τι διαφορετικό βλέπετε εσείς οι παίκτες από τον Βαλβέρδε σε σχέση με άλλες χρονιές;

«Θέλει να πρεσάρουμε περισσότερο, θέλει να ανοίγουμε περισσότερο το παιχνίδι, δίνει πολύ μεγάλη βάση στην κατοχή της μπάλας. Με λίγα λόγια, είναι ένας προπονητής που αυτά που λέει είναι πάρα πολύ σωστά και η φιλοσοφία που έχει, προσωπικά εμένα, μου αρέσει πάρα πολύ. Θέλει με το που χάσουμε την μπάλα να πρεσάρουμε αμέσως και με το που την κερδίσουμε να φύγουμε. Αυτή είναι τακτική που κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Είναι και πολύ καλός άνθρωπος, προσιτός, καλός χαρακτήρας, και αυτό βοηθάει, σε συνδυασμό με την καλή φιλοσοφία που έχει».

Οι παίκτες που έχει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός ταιριάζουν στο σύστημα που θέλει να χρησιμοποιήσει ο Βαλβέρδε;

«Ναι, νομίζω ότι ταιριάζουν, γιατί υπάρχουν παίκτες που τα συνδυάζουν όλα. Υπάρχουν έμπειροι παίκτες, που είναι πάρα πολύ χρήσιμοι, και έχει και νεαρούς παίκτες, που παίρνουν πολλά πράγματα από τους παλιούς και μπαίνουν σιγά σιγά και αυτοί στο κλίμα».

Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να παραμείνει στην κορυφή των εγχώριων διοργανώσεων;

«Μέχρι να μπεις στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορείς να πεις κάτι. Το θέμα είναι ότι εγώ βλέπω την ομάδα να γυμνάζεται σωστά, να δουλεύει και να έχει κάνει πολύ σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ. Πάντα έχουμε στόχο την κορυφή και, απ' αυτά που βλέπω, πιστεύω ότι η ομάδα θα παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα είναι στο χέρι μας να κατακτήσουμε και το επόμενο πρωτάθλημα».

Οταν ο Ολυμπιακός σε έδινε κάθε χρόνο δανεικό σε μικρότερες ομάδες, ένιωσες ότι δεν θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το όνειρο σου και να παίξεις στην αγαπημένη σου ομάδα;

«Ποτέ δεν έχασα την πίστη μου ότι θα παίξω στον Ολυμπιακό, γιατί πιστεύω πάρα πολύ στον εαυτό μου. Πάντα έλεγα ότι δεν μου λείπει κάτι απ' αυτούς που παίζουν. Το θέμα είναι ότι, όταν γίνεται μια τέτοια κίνηση, γίνεσαι λίγο πιο απαισιόδοξος και σε στενοχωρεί λίγο αυτό το πράγμα. Το θέμα είναι να ξεπεράσεις τις δυσκολίες που σου παρουσιάζονται».

Υπήρξαν φήμες ότι ισπανικές ομάδες είχαν δείξει ενδιαφέρον για σένα πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος και μάλιστα ότι είχες φτάσει και κοντά για να πάρεις μεταγραφή. Τι ισχύει;

«Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το συζητάω με τον μάνατζέρ μου. Επειτα απ' την καλή χρονιά που έκανα υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον και από Ισπανία και από Γερμανία, αλλά τίποτα το επίσημο. Εγώ βρίσκομαι στον Ολυμπιακό και θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Ημουν από μικρό παιδί, μεγάλωσα σε περιοχή που όλοι ήταν Ολυμπιακοί και έχω μεγάλο δέσιμο με την ομάδα».

Ο Λεμονής ήταν ο προπονητής με τον οποίο πέρυσι έκανες την καλύτερή σου χρονιά στον Ολυμπιακό. Σε πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον. Εχεις να του πεις κάτι;

«Κατ’ αρχάς, του εύχομαι τα καλύτερα, γιατί το αξίζει και, δεύτερον, θέλω να πω ότι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και τέτοιοι άνθρωποι σπανίζουν στο ποδόσφαιρο».

Πριν από δύο χρόνια είχες ένα πολύ σημαντικό προσωπικό πρόβλημα με τον θάνατο της μητέρας σου. Πόσο επηρέασε την καριέρα σου αυτό; Νιώθεις ότι σε άφησε πίσω;

«Προσπάθησα να μη με επηρεάσει στην καριέρα μου, αν και αυτό είναι αναπόφευκτο. Προσπάθησα όμως και είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα που ήταν η κηδεία εγώ το βράδυ πήγα στο παιχνίδι με τη Νιουκάστλ στο ΟΥΕΦΑ και την Πέμπτη πήγα στην προπόνηση. Το λέω και ανατριχιάζω. Ενας από τους λόγους που το έκανα ήταν η αγάπη που έχω για τον Ολυμπιακό. Είμαι από 14 χρόνων στον Ολυμπιακό και αυτό τα λέει όλα».

Στη θέση που ήσουν εσύ πριν από κάποια χρόνια είναι πέντε παιδιά φέτος, που έχουν έρθει από την ομάδα Νέων στην προετοιμασία. Τι έχεις να τα συμβουλεύσεις;

«Το μόνο που έχει να συμβουλεύσει κάποιος σαν εμένα αυτά τα παιδιά, είναι να δουλέψουν και τίποτα άλλο. Πραγματικά δεν υπάρχει κάποια άλλη συμβουλή που μπορείς να δώσεις. Να δουλέψουν και, εφόσον έχουν όλα τα προσόντα, είναι στο χέρι τους και στο χέρι του προπονητή να παίξουν. Είναι καλοί παίκτες και οι πέντε πάντως».

Εσύ μέσω της δουλειάς κατάφερες να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Κατ’ αρχάς ήμουν πολύ χαρούμενος και ήθελα να απολαύσω την εμπειρία. Ενιωθα έτοιμος για τόσο υψηλό επίπεδο. Είχα ετοιμαστεί, είχα δουλέψει πολύ και δεν σταματάω ποτέ να δουλεύω. Μου έδωσε την ευκαιρία και ο προπονητής και μπήκα μέσα και απέδειξα ότι μπορούσα. Είχα την ψυχολογία ότι θα μπω μέσα και κανείς δεν θα μπορεί να με σταματήσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x