Παλαιότερες

«Μπάτμαν», μην τρέχεις...

SportDay

Του Σπύρου Καβαλιεράτου

H Εθνική μπάσκετ έχει ανεβάσει ταχύτητα τούτο το καλοκαίρι. Τα νέα... κύτταρα στον οργανισμό της την ανανέωσαν και της έδωσαν την απαραίτητη φρεσκάδα. Και όλα πλέον γίνονται πιο γρήγορα. Οχι, βέβαια, βιαστικά, διότι τότε φωνάζει ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος προσδιορίζει τη λεπτή γραμμή που διαχωρίζει. Τι πράγμα; Το βιαστικό από το γρήγορο. Η Εθνική τρέχει, αλλά έχει και όριο ταχύτητας...

Μη νομίζετε, όμως, ότι και στην προσωπική τους ζωή οι διεθνείς είναι διαφορετικοί. Διότι οι περισσότεροι είναι λάτρεις της ταχύτητας. Τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι μέρος της ζωής τους και πάντα υπάρχει ένας άτυπος συναγωνισμός.

Εσχάτως, την παράσταση έχει κλέψει ο Αντώνης Φώτσης. Οχι μόνο με την εντυπωσιακή απόδοσή του εντός παρκέ, αλλά και με τις επιδόσεις έξω απ' αυτό. Βέβαια αποκάλυψε στην προχθεσινή συνέντευξη, που έδωσε στην κρατική τηλεόραση, ότι φέτος δεν γίνονται πολλές πλάκες στην Εθνική (προφανώς διότι λείπει ο φίλος του, Λάζαρος Παπαδόπουλος), όμως όταν ο καλεσμένος της εκπομπής, ο πρώην συμπαίκτης του στην Εθνική Δημήτρης Παπανικολάου τον ρώτησε για το δώρο που πήρε στον εαυτό του, ο «Μπάτμαν» χαμογέλασε. Ο «Παπ» κάτι ήξερε.

Τι είναι αυτό; Πριν από λίγο καιρό ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού έκανε την αγορά του καλοκαιριού. Και φυσικά κέρδισε τους... συμπαίκτες του στον άτυπο συναγωνισμό για το καλύτερο αυτοκίνητο. Εδώ που τα λέμε, μάλλον λίγοι άνθρωποι στον κόσμο ολόκληρο μπορούν να τον νικήσουν.

Ο Φώτσης, λοιπόν, κλέβει την παράσταση χάρη στη Mercedes SLK 63 AMG Black Series που έβαλε στον «στόλο» του πριν από λίγο καιρό. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που θυμίζει... διαστημόπλοιο και βέβαια ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας το έφερε από το εξωτερικό και δυσκολεύεται να το οδηγήσει. Βλέπετε, είναι αυτοκίνητο 6.000 κυβικών και 470 ίππων!

Η Mercedes του Φώτση αποτελεί και σημείο αναφοράς στην Εθνική στις ελεύθερες ώρες των διεθνών. Τα πειράγματα πάνε και έρχονται και φυσικά αυτό βοηθάει σε πολλά επίπεδα. Οι παίκτες βρίσκονται μαζί από τις 20 Ιουνίου, είναι κλεισμένοι σε ξενοδοχεία τόσες μέρες και έχουν μέλλον μπροστά τους. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, στα τέλη Αυγούστου. Πάντα, λοιπόν, χρειάζεται ένα... ζήτημα για να αποφορτίζει την κατάσταση.

Ο Νίκος Φιλίππου, για παράδειγμα, ο επί σειρά ετών μάνατζερ της Εθνικής, βρίσκει συνεχώς την αφορμή να προκαλεί τον Φώτση. Γνωστό πειραχτήρι, άλλωστε. «Σιγά το αυτοκίνητο, εγώ θα φέρω πιο γρήγορο», του λέει σε κάθε ευκαιρία κι εκεί μπαίνουν οι υπόλοιποι και συνεχίζουν.

Εννοείται πως δεν είναι απλό να βρεθεί πιο γρήγορο αυτοκίνητο. Πατάει το γκάζι ο Φώτσης και το αμάξι εκτοξεύεται. Μέχρι να το συνηθίσει ο Αντώνης, είδε κι έπαθε. «Εμαθες να το χειρίζεσαι το δώρο; Διότι άκουσα πως είχες δυσκολίες», τον ρώτησε μέσω της συχνότητας της ΝΕΤ το επίσης γνωστό πειραχτήρι που λέγεται Δημήτρης Παπανικολάου και ο φόργουορντ της Εθνικής απάντησε καταφατικά: «Ολα είναι καλά, πλέον».

Η Mercedes αυτή είναι κάτι σαν... αξιοθέατο έξω από το ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή στην Αθήνα και τα περισσότερα παιδιά έχουν περάσει από δίπλα της για να τη θαυμάσουν. Κάποιοι... άτυχοι επιχείρησαν να ζήσουν και από κοντά την εμπειρία και μάλλον το μετάνιωσαν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Βασίλης Σπανούλης τόλμησαν να πάνε μια βόλτα με το νέο αυτοκίνητο του Φώτση και τα είδαν όλα. Ειδικά ο Διαμαντίδης μετάνιωσε την ώρα και τη στιγμή που μπήκε. Οι φήμες λένε ότι βγήκε κάτασπρος από τη θέση του συνοδηγού και ακούστηκε να φωνάζει: «Ορκίζομαι, δεν ξαναμπαίνω εκεί μέσα». Είπαμε, δεν φοβάται την ταχύτητα ο Μήτσος, αλλά ο Φώτσης κόντεψε να απογειωθεί! Και βέβαια οι υπόλοιποι διεθνείς γέλασαν με το πάθημα του Διαμαντίδη και δεν σκέφτηκαν καν να μπουν στη διαδικασία να περάσουν από την ίδια δοκιμασία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x