Παλαιότερες

Ο μάγκας, ο έτοιμος και ο αργοπορημένος

www.sport-fm.gr

Γράφει ο «Βάλε με Μέσα»

Πριν απ’ όλα θέλω να ξεκαθαρίσω πως για μένα ότι και να γίνει στη συνέχεια ο μάγκας του καλοκαιριού είναι ο Θοδωρής Ζαγοράκης και κατ’ επέκταση ο ΠΑΟΚ. Αποτελεί κατόρθωμα πρώτου μεγέθους, μετά από μια τραγική χρονιά, μια από τις χειρότερες στην ιστορία του δικεφάλου του Βορρά, ότι ο «Τεό» με τους χειρισμούς του, έφερε λεφτά που δίνουν ζωή στην ομάδα. Του λύνουν τα χέρια ως διοίκηση. Τα βάζω κάτω για τη σούμα: Για τον Φερνάντεζ 1.2 και έχει και ποσοστό μεταπώλησης. Για τον Λάζαρο 2εκ ευρώ και 900.000 ή 1.000.000 ευρώ το χρόνο για την εμπορική συμφωνία με χορηγό μια εταιρεία του ομίλου “vivartia”. Περίπου 1.000.000 ευρώ από την υπόθεση του Σικαμπάλα με τη Ζάμαλεκ. Βάλτε και τα 2εκ ευρώ για τον Μελίσση συν τον Δάρλα. Και να ήταν μόνο αυτά; Λογαριάστε ότι βρήκε και έκταση για το προπονητικό στη Νέα Μεσημβρία. Ένα οκταράκι μύρια έβαλε στο ταμείο ο «Ζαγόρ», θα κάνει προπονητικό κέντρο και κατάφερε πέρα από οικονομικά ανταλλάγματα για την υπόθεση Μελίσση να πάρει και παίκτη σε θέση που πονούσε. Πάνω απ’ όλα η ομάδα πήρε παίκτες που έχουν ποιότητα να τον ανεβάσουν επίπεδο και να είναι ανταγωνιστικός. Τηρουμένων των αναλογιών ο ΠΑΟΚ είναι πολύ κερδισμένος το φετινό καλοκαίρι οικονομικά και θεωρώ πως το ίδιο θα φανεί και στο γήπεδο.

Στον Παναθηναϊκό οι μεταγραφές έκλεισαν ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, αλλά δεν γνωρίζω αν οι δύο τελευταίες ήταν αυτές που θα περίμεναν οι φίλοι του. Κι αν για το Σόουζα υπάρχει η εγγύηση της γνώμης του Ζιλμπέρτο Σίλβα, ζωηρά αμφιβάλλω για το αν ο ηγέτης που γραφόταν στις εφημερίδες μπορεί να είναι ο Μελίσσης. Πάντως τη συγκεκριμένη μεταγραφή την επικροτώ, γιατί πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να καλύψει κενά σε πολλές θέσεις. Παίζει δεξί μπακ, στόπερ (βασικά) και αμυντικό χαφ αν χρειαστεί. Παρόλο που πολλοί μιλούσαν για απόκτηση παίκτη ηγέτη, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός είναι πλήρης με τις μεταγραφές που έκανε. Έχει γεμάτο ρόστερ και στα μπακ και στα αμυντικά χαφ και μπροστά. Απλά μένω με την υποσημείωση του αν ο Παναθηναϊκός ζητούσε καλύτερο για πίσω. Αν ήθελε τέτοιο πράγμα, θα έπρεπε να αναζητήσει κάτι επιπλέον. Αλλιώς ο λογαριασμός των φετινών μεταγραφών κλείνει.

Στον Ολυμπιακό, μπλέχτηκαν και αντί ν’ αρχίσουν από τα εύκολα, ζάλισαν το κεφάλι τους με ένα κάρο υποθέσεις που δύσκολα θα είχαν αντίκρισμα. Χοντρικά δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, κατάλαβαν τι κουταμάρα έκαναν που από την αρχή δεν ψάχτηκαν με τον Μπασινά. Υπόψη ότι ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να γνωρίζει ο Βαλβέρδε, λόγω του ότι έπαιζε στην Ισπανία. Γνωρίζοντας πως είναι ελεύθερος, θα έπρεπε ν’ αρχίσουν από εκεί, αφού έψαχναν γι’ αμυντικό χαφ. Απλώνει το παιχνίδι σωστά και μπορεί να δημιουργήσει. Τώρα αν θέλει και δεύτερο αμυντικό χαφ ο Ολυμπιακός παίρνει και τον Καρντόζο και έχει το κεφάλι του ήσυχο από τη μέση και πίσω. Θα μένει να βρει επιθετικούς. Ο Μπασινάς δεν έχει την ίδια ικανότητα να κόβει όπως παλιά, αλλά θα μοιράζει σωστά το παιχνίδι. Με τον κατάλληλο παίκτη δίπλα του να κόβει στο 4-2-3-1, ο Άγγελος θα είναι σούπερ στο πως θα μοιράζει παιχνίδι από πίσω.

Η ΑΕΚ θα πρέπει ν’ αναλυθεί ξεχωριστά. Θα επανέλθω αν και μόλις πουληθεί ο Παπασταθόπουλος και επιβεβαιωθεί πως ο Κυργιάκος θα είναι ο αντικαταστάτης. Εξακολουθεί να λείπει πολύ πάντως ο αμυντικός χαφ. Με Ενσαλίβα η ΑΕΚ δεν πάει πουθενά πάντως.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x