Παλαιότερες

Ο γνωστός άγνωστος Σαχπατζίδης

SportDay

Του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου

Εφθασε η ώρα να αποκαλυφθεί ο επιχειρηματίας που εδώ και πολλούς μήνες βοηθάει οικονομικά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από καθαρή περιέργεια, αλλά και για να τον ευχαριστήσουν, οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» πίεζαν για να μάθουν το όνομά του. Υπήρχαν βέβαια και οι μόνιμα καχύποπτοι, που δεν πίστευαν ότι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος και ότι κάτι άλλο συμβαίνει.

Οτι άλλες ήταν οι πηγές χρημάτων για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για τους δικούς του λόγους, ο Θόδωρος Ζαγοράκης αποφάσισε χθες να πιέσει τον επιχειρηματία να αποκαλυφθεί, έτσι ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια σε αυτό το θέμα. Ο Γιώργος Σαχπατζίδης είναι ο ΠΑΟΚτσής που έχει καταθέσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για τις ανάγκες της ΠΑΕ.

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης γεννήθηκε και ζει στην Κατερίνη. Αυτή τη στιγμή είναι 57 ετών, παντρεμένος, με δύο γιους, οι οποίοι επίσης έχουν τον ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα. Φανατικοί κι αυτοί. Ο ένας είναι πρωταθλητής στο σκι. Δραστηριοποιείται στον χώρο του εμπορίου και των πετρελαίων και πριν από λίγα χρόνια είχε στην ιδιοκτησία του τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη». Για τρία χρόνια αυτές και για δύο χρόνια την εφημερίδα «Σπορ Του Βορρά», τις οποίες αργότερα πούλησε.

Την τελευταία περίοδο ο Σαχπατζίδης έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ΠΑΕ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βάζει χρήματα στον ΠΑΟΚ. Το πρωί του τελευταίου τελικού Κυπέλλου, με τον Ολυμπιακό, ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή του ΠΑΟΚ. Μιλώντας στον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο Σαχπατζίδης υποσχέθηκε πριμ στους παίκτες, το οποίο έφθανε στα 50 εκατομμύρια δραχμές. Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το Κύπελλο και ο Σαχπατζίδης, συνεπής στην υπόσχεσή του, διοργάνωσε λίγες ημέρες μετά ειδική δεξίωση, στην οποία παρέδωσε στον κάθε άνθρωπο της ομάδας προσωπική επιταγή ύψους 2,5 εκατομμυρίων δραχμών.

Από τότε ο Σαχπατζίδης αγόραζε κάθε χρόνο τα εισιτήρια διαρκείας για εκείνον και την οικογένειά του. Τα πιο ακριβά, στις θέσεις VIP. Μέχρις εκεί όμως. Δεν έβλεπε φως στην αγαπημένη του ομάδα και γι' αυτό δεν συμμετείχε με διαφορετικό τρόπο.
Από πέρυσι το καλοκαίρι που ανέλαβε την ΠΑΕ ο Ζαγοράκης αντιλήφθηκε κι αυτός ότι πολλά μπορεί να αλλάξουν. Αγόρασε σουίτα στην Τούμπα, πήρε κι άλλα 90 διαρκείας στη θύρα 4, τα οποία μοίρασε σε ΠΑΟΚτσήδες της Κατερίνης.

Τον χειμώνα, που κατάλαβε ότι η ΠΑΕ κόλλησε οικονομικά, αλλά έπρεπε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, βοήθησε πολύ περισσότερο. Ο Γιώργος Σαχπατζίδης πλήρωσε από την τσέπη του για να αποκτηθούν οι Κονσεϊσάο, Γκάβραντσιτς και Φρούνζα. Βοήθησε μέσω γνωριμιών στην Ιταλία, ακόμα και με την υπόθεση του Βερόν.

Αυτό το καλοκαίρι η βοήθεια ήταν ακόμα μεγαλύτερη, διότι και εκείνος αντιλήφθηκε ότι έχουν γίνει τεράστια βήματα στον τομέα της οικονομικής εξυγίανσης, αλλά θα έπρεπε να ενισχυθεί και η ομάδα. Εξάλλου, οι δικές του ανταμοιβές είναι η νίκη του ΠΑΟΚ και η ικανοποίησή του ως φιλάθλου. Σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο ο Σαχπατζίδης έβαλε χρήματα για να αποκτηθεί ο Πάμπλο Γκαρσία, αλλά και ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Βοήθησε δηλαδή για να γίνουν οι δύο πιο δύσκολες και δαπανηρές μεταγραφές του «Δικεφάλου του Βορρά».

Το ύψος των χρημάτων που έχει βάλει ο Σαχπατζίδης για τις ανάγκες του ΠΑΟΚ δεν καθορίστηκε επισήμως. Σε κάθε περίπτωση όμως πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (ίσως και περισσότερα από 1 εκατομμύριο). Ενα ποσό που ούτε κατά διάνοια θα ήθελε ο ίδιος να διαφημίσει ότι πρόσφερε. Στο ενημερωτικό δελτίο της ΠΑΕ, το οποίο αφορούσε την αύξηση κεφαλαίου, στη σελίδα 75 φανερώνονται επισήμως τα πρώτα χρήματα που έβαλε στην προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου: ένα ποσό 150.000 ευρώ. Εχουν ακολουθήσει πολλά ακόμα, τα οποία όπως ξεκάθαρα δήλωσε χθες ο Ζαγοράκης θα συμπεριληφθούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία να κατέχει πλέον ένα ποσοστό μετοχών της ΠΑΕ.

Ο Σαχπατζίδης έκανε και γραπτή δήλωσε με αφορμή αυτή τη δημοσιοποίηση του ονόματός του. Σε αυτήν αναφέρει: «Οπως κάθε ανώνυμος, αγνός ΠΑΟΚτσής, έτσι και εγώ έκανα τα αυτονόητα. Στήριξα, στηρίζω και θα στηρίζω την προσπάθεια για τη δημιουργία ενός μεγάλου ΠΑΟΚ, αντάξιου της ιστορίας του. Η διοίκηση Ζαγοράκη και οι άξιοι συνεργάτες του είναι οι εκφραστές αυτής της προσπάθειας. Παραμένω ένας απλός φίλαθλος και δεν προτίθεμαι να εμπλακώ διοικητικά. Επόμενος μεγάλος στόχος μας πρέπει να είναι η πραγματική πολυμετοχικότητα. Καλώ όλους τους ΠΑΟΚτσήδες να συμμετάσχουν. Ηρθε η ώρα να σπάσουμε το κατεστημένο των Αθηνών και τα πρωταθλήματα να έρχονται στην Τούμπα και όχι να πηγαίνουν στον Πειραιά. Ο ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα. Ολοι μαζί ενωμένοι».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, ο οποίος τον πίεσε ιδιαίτερα να αποκαλυφθεί και να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο. Ο Σαχπατζίδης ίσως και να μπορούσε από μόνος του να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χθες δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις του. Σε κάθε περίπτωση, αν αυτός ο σύλλογος είχε πολλούς Σαχπατζίδηδες, με τις δικές του ιδέες αλλά και δυνατότητες, ο ΠΑΟΚ θα είχε φθάσει ήδη εκεί που τον ονειρεύονται οι φίλοι του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x