Stoiximan Super League

Λεντέσμα: «Ξεχνάνε γρήγορα στον Ολυμπιακό»

Πικραμένος για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, μιλώντας στη «SportDay». Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος τόνισε πως ο δανεισμός του στη Σαν Λορέντζο οφείλεται στο γεγονός ότι επέστρεψε στην ενεργό δράση, μετά τον μεγάλο τραυματισμό που είχε πέρυσι, νωρίτερα απ' ό,τι έπρεπε.

Πικραμένος για την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα, μιλώντας στη «SportDay». Ο Αργεντινός αμυντικός μέσος τόνισε πως ο δανεισμός του στη Σαν Λορέντζο οφείλεται στο γεγονός ότι επέστρεψε στην ενεργό δράση, μετά τον μεγάλο τραυματισμό που είχε πέρυσι, νωρίτερα απ' ό,τι έπρεπε.

Ο 30χρονος άσος ξεκίνησε λέγοντας: «Για μένα ήταν πολύ θετική η χρόνια που μας πέρασε. Εγώ θα ήθελα να μείνω, αλλά, μια και στον Ολυμπιακό πίστευαν ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό, φεύγω. Φεύγω λίγο στενοχωρημένος, διότι ήθελα να μείνω και να διεκδικήσω μια θέση στην ενδεκάδα και το είχα πει πολλές φορές αυτό. Από την άλλη πλευρά όμως, είμαι και λίγο χαρούμενος, γιατί επιστρέφω στην πατρίδα μου και στην αγαπημένη μου ομάδα»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του «λύκου»:

Τι κρατάς από την εμπειρία σου στην Ελλάδα;

«Είχαμε πολύ καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που η ομάδα είχε χρόνια να πετύχει, και κάναμε καλά παιχνίδια, απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Τα παιχνίδια θα μείνουν αξέχαστα. Πήραμε και το νταμπλ στην Ελλάδα. Γενικά ήταν μια χρονιά επιτυχιών, που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί και τον νέο χρόνο».

Θεωρείς ότι ήταν πολύ μεγάλη η πίεση που σου ασκήθηκε;

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πίεση, οι μεγάλες ομάδες πρέπει να κατακτούν τα πρωταθλήματα. Καλή ήταν αυτή η πίεση και στο τέλος κατακτήσαμε τα πάντα».

Πιστεύεις ότι έδειξες την πραγματική σου αξία;

«Ολοι έλεγαν ότι είμαι από τα κλειδιά της ομάδας μέχρι τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και η παρουσία μου ήταν υποχρεωτική, αλλά είχα έναν τραυματισμό και ήταν δύσκολο να αποθεραπευτώ πλήρως».

Πιστεύεις ότι φεύγεις λόγω του τραυματισμού σου;

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Ολυμπιακό για τον λόγο, αλλά ξεχνάνε πολύ γρήγορα. Εγώ αρχικά είχα έναν τραυματισμό, που έπρεπε να μείνω έξω 1,5 με δύο μήνες. Με πίεσαν για να γυρίσω νωρίτερα και επέστρεψα στον μήνα, επειδή υπήρχαν σημαντικά παιχνίδια. Επρεπε να αγωνιστώ και να αποκτήσω πάλι ρυθμό για τα παιχνίδια με την Τσέλσι. Συμφώνησα να γυρίσω νωρίτερα, αλλά στο τέλος έβλαψα τον εαυτό μου, διότι δεν είχα αποθεραπευτεί πλήρως και αυτό μου άφησε προβλήματα. Από τότε όσους τραυματισμούς είχα ήταν λόγω της παλιάς αποθεραπείας που έγινε γρήγορα. Τότε θεωρούσα πως ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς αγώνες και έπρεπε να παίξω, αλλά τώρα το πληρώνω εγώ και φεύγω για τους τραυματισμούς, αν και εγώ δεν πιστεύω ότι είναι αυτός ο πραγματικός λόγος. Αυτά πάντως έχει το ποδόσφαιρο».

Μετάνιωσες για τον τρόπο που χειρίστηκες το θέμα του τραυματισμού σου;

«Από τα λάθη μαθαίνεις και αυτό είναι ένα λάθος που δεν το επαναλαμβάνω. Δεν πρόκειται να κόψω πάλι την αποθεραπεία μου στη μέση, επειδή είναι ένα λάθος που πληρώνω εγώ».

Με τον Βαλβέρδε μίλησες;

«Ναι. Μου είπε ότι είναι καλύτερα να φύγω. Για να αδειάσει μια θέση ξένου. Στη διάρκεια της προετοιμασίας ήμουν συχνά τραυματίας και δεν μπορούσε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα».

Ηταν εισήγηση του Βαλβέρδε δηλαδή να αποχωρήσεις;

«Φαντάζομαι ότι είναι απόφαση όλων. Δηλαδή και της διοίκησης. Εγώ πάντως δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον προπονητή, απλώς δεν πιστεύω ότι φεύγω μόνο λόγω των τραυματισμών που είχα. Αν θέλει έναν παίκτη, τότε βρίσκει τρόπο να τον κρατήσει. Εγώ έλεγα ότι ήθελα να διεκδικήσω θέση βασικού. Δεν απαιτούσα θέση βασικού».

Από πρόσωπα, ποιον θα θυμάσαι περισσότερο;

«Η αλήθεια είναι ότι με τον Λεμονή αισθανόμουν καλύτερα. Είναι ο προπονητής που πήρε το καλύτερο από μένα, με εμπιστεύτηκε. Είχα αυτοπεποίθηση με αυτόν. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα στον Ολυμπιακό».

Τι θα σου λείψει;

«Η οικογένειά μου πέρασε πολύ ομορφα εδώ, έκανε φιλίες και ο κόσμος του Ολυμπιακού μού συμπεριφέρθηκε πολύ όμορφα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε στο ματς με τη Βέρντερ! Ο κόσμος στην Ελλάδα γιορτάζει όπως και στην Αργεντινή, είναι παρόμοια η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι πολύ όμορφη η Αθήνα και είμαστε και γι' αυτό στενοχωρημένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x