Stoiximan Super League

Είδε… αστεράκια

Ελληνική τραγωδία… Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με αποτέλεσμα να γνωρίσει την «βαριά» ήττα 3-0 από την Ανόρθωση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πολλά τα αμυντικά προβλήματα των πρωταθλητών, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό από αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στο 18’ ο Σόσιν με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο τέρμα. Ο Λάμπαν στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Χαμένο πέναλτι στο 78ο λεπτό από τον Μήτρογλου. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά, στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει ένα "θαύμα" για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Θα περάσουμε...», που «κάλυψε» τον Μήτρογλου. «Να τελειώσουμε τη δουλειά στην Αθήνα», τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Ελληνική τραγωδία… Ο Ολυμπιακός δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με αποτέλεσμα να γνωρίσει την «βαριά» ήττα 3-0 από την Ανόρθωση, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Πολλά τα αμυντικά προβλήματα των πρωταθλητών, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μόλις στο 5ο λεπτό από αυτογκόλ του Τοροσίδη. Στο 18’ ο Σόσιν με κεφαλιά σημείωσε το δεύτερο τέρμα. Ο Λάμπαν στο 86’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Χαμένο πέναλτι στο 78ο λεπτό από τον Μήτρογλου. Πλέον, η ομάδα του Πειραιά, στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», θέλει ένα "θαύμα" για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. «Θα περάσουμε...», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε που «κάλυψε» τον Μήτρογλου. «Να τελειώσουμε τη δουλειά στην Αθήνα», τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Το ματς

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να περιμένει ο Ερνέστο Βαλβέρδε από τους παίκτες του. Οι «ερυθρόλευκοι» φανερά εκτός κλίματος αντιμετώπισαν πολλά αμυντικά προβλήματα από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η Ανόρθωση μόλις στο 5ο λεπτό προηγήθηκε, σε μια φάση όπου η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε κοιμώμενη. Ο Σόσιν απέφυγε με ωραία προσπάθεια τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στα δεξιά, έκανε την σέντρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, θέλοντας να βρει τον Λάμπαν, ο Τοροσίδης στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη, και έτσι έγινε το 1-0 για την κυπριακή ομάδα.

Αυτή η εξέλιξη έκανε ακόμα πιο δυσχερέστατα τα πράγματα για τους Πειραιώτες, που έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να φτάσει με αξιώσεις στο τέρμα του Μπεκιάι και αναπτυσσόταν κυρίως από τα αριστερά με τον Τζόρτζεβιτς και τον Λεονάρντο, ο οποίος ανέβαινε αρκετά, κάτι που είναι αρνητικές συνέπειες αμυντικά. Άλλωστε, στη φάση του πρώτου γκολ, ο Παπαδόπουλος αντί να βρίσκεται στο κέντρο της άμυνας, εν απουσία του Βραζιλιάνου, βγήκε να καλύψει τον Σόσιν, αφήνοντας το κέντρο της άμυνας.

Οι παίκτες της Ανόρθωσης με περίσσια αυτοπεποίθηση μετά το 1-0, επιχείρησαν να κάνουν το 2-0 και τα κατάφεραν στο 18ο λεπτό. Σε μια φάση καρμπόν με αυτήν του 5ου λεπτού, ο Μπάρτον από τα δεξιά σέντραρε και ο Σόσιν με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη. Τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό μεγάλωναν όσο κυλούσε το ματς, αφού οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, όμως οι προσπάθειες τους (όσες ήταν αυτές) σταμάτησαν πάνω στον εξαιρετικό Άριαν Μπεκιάι. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αποφάσισε να κάνει μια διορθωτική κίνηση και αυτή δεν αφορούσε την άμυνα, η οποία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αλλά τα γκολπόστ.

Ο Νικοπολίδης, ο οποίος στη φάση του 1-0, τραυματίστηκε έδωσε τη θέση του στον Κόβατς. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο αποφασισμένοι στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν και αλλιώς, μετά το εις βάρος τους σκηνικό που είχε δημιουργηθεί. Για να ενισχυθεί η επίθεση της ομάδας του ο Ερνέστο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος πήρε τη θέση του μέτριου ως κακού στο ματς, Όσκαρ που δεν βοήθησε. Στο 58’ ο Στολτίδης με ωραία προσπάθεια μπήκε στη μεγάλη περιοχή της Ανόρθωσης, βρέθηκε απέναντι στον Μπεκιάι, όμως το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Αλβανό πορτιέρο και κατέληξε κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, αναπτυσσόμενοι κυρίως από τα δεξιά, δηλαδή ακριβώς αντίθετο σκηνικό με αυτό του πρώτου ημιχρόνου, όπου έκαναν παιχνίδι από τα αριστερά. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η κούραση του Τζόρτζεβιτς. Ο Βαλβέρδε με καθυστέρηση αποφάσισε να περάσει τον Σεμπαστιάν Λέτο στο ματς. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 70ο λεπτό, παίρνοντας τη θέση του «Τζόλε». Η ομάδα του Πειραιά είχε «χρυσή ευκαιρία» να μειώσει το σκορ στο 78’, όταν ο Γκαλέτι κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Μπεκιάι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μήτρογλου, ο οποίος την έστειλε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Ανόρθωσης, πετώντας στα σκουπίδια αυτήν την ευκαιρία.

Η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού μετά από αυτήν την εξέλιξη ήταν υπό το μηδέν και μοιραία δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα στα τελευταία λεπτά. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Λάμπαν έκανε το 3-0 στο 86’ με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει ένα θαύμα στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης» στις 27 Αυγούστου.

Το φιλμ του αγώνα.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Τιμούρ Κετσπάγια): Μπεκιάι, Κατσαβάκης, Νικολάου (46' Πάουλο Κόστα), Λεϊβακαμπέσι (65' Σαμαράς), Οτσόκολιτς, Δέλλας, Λάμπαν, Σκοπελίτης, Ντομπρασίνοβιτς, Μπαρτόν (63' Κωνσταντίνου), Σόσιν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης (46' Κόβατς), Τοροσίδης, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Όσκαρ (57' Μήτρογλου), Τζόρτζεβιτς (73' Λέτο), Γκάλετι, Κοβάσεβιτς.

Φάση: 3ος προκριματικός γύρος Champions League.
Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»
Πόλη: Λάρνακα
Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Ζοσέ Καρντινάλ (Πορτογαλία), Ζοάο Φερέιρα (Πορτογαλία)

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x