Stoiximan Super League

Ραντεβού με τ’ «αστέρια»!

Με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φορώντας για μία ακόμα φορά το ευρωπαϊκό του «κοστούμι» επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας στο «AXA Arena» στο πρώτο παιχνίδι του γ΄ προκριματικού γύρου. Ο Κούτσερα με αυτογκόλ στο 24΄ και ο Σιμάο με πανέμορφο σουτ στο 60΄ τα γκολ για τους «πράσινους», ο Κούλιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 30΄. Καλή η απόδοση του «τριφυλλιού» κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Με το ενάμιση πόδι στους ομίλους του Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φορώντας για μία ακόμα φορά το ευρωπαϊκό του «κοστούμι» επικράτησε με 2-1 της Σπάρτα Πράγας στο «AXA Arena» στο πρώτο παιχνίδι του γ΄ προκριματικού γύρου. Ο Κούτσερα με αυτογκόλ στο 24΄ και ο Σιμάο με πανέμορφο σουτ στο 60΄ τα γκολ για τους «πράσινους», ο Κούλιτς είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 30΄. Καλή η απόδοση του «τριφυλλιού» κυρίως στο δεύτερο 45λεπτο, όπου μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα. Ικανοποιημένος ο Τεν Κάτε μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Το ματς:

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου είχε τον έλεγχο του αγώνα. Οι «πράσινοι» μέχρι το πρώτο δεκαπεντάλεπτο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων κυκλοφορώντας τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και ψάχνοντας παράλληλα να βρουν ανοικτούς χώρους. Ωστόσο τα πράγματα ήταν δύσκολα για το «τριφύλλι» όσον αφορά τη δεξιά πλευρά της άμυνας, καθώς ο Γκάμπριελ ξεχνιόταν συχνά στην επίθεση με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να εισχωρούν ότι ώρα θέλουν στην περιοχή του Γκαλίνοβιτς.

Οι παίκτες Χενκ Τεν Κάτε παρά το γεγονός πως έπαιζαν με τρεις στα χαφ στο 4-3-3 του Ολλανδού, δεν πήραν ποτέ τις κατάλληλες βοήθειες απ’ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έδειξε να μην πατάει καλά. Η Σπάρτα με το 4-2-3-1, ανέβηκε μετά το 15΄ και γινόταν απειλητική κυρίως απ’ τα δεξιά έχοντας καταλάβει την αδυναμία του Γκάμπριελ. Στο 17΄ είχαν και την πρώτη καλή φάση του αγώνα με μια κεφαλιά του Σλέπιτσκα, ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Και ενώ το «τριφύλλι» είχε πάθει ένα πεντάλεπτο «μπλακ άουτ», ο Καραγκούνης στο 24΄ με μια σέντρα, βρήκε το κεφάλι του Κούτσερα που την έστειλε στα δίχτυα του Κόζατσικ, δίνοντας «φτερά» στον Παναθηναϊκό. Οι φιλοξενούμενοι ξαναπήραν τον έλεγχο του αγώνα μετά το 1-0, γυρίζοντας τη μπάλα και προσπαθώντας να βρουν «τρύπες» στην τσέχικη άμυνα. Ο Σιμάο έδινε πολύτιμες βοήθειες, ενώ οι πάσες του είχαν τις περισσότερες φορές ως αποδέκτες του Σαλπιγγίδη και τον πολύ δυναμικό Σόουζα.

Στο 30΄ σε μια ανύποπτη φάση που προήλθε έπειτα από λάθος του Γκάμπριελ, οι Τσέχοι ισοφάρισαν με ωραίο πλασέ του Κούλιτς. Ο Καραγκούνης ανέλαβε να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ανασυγκροτηθεί, τη στιγμή που ο Ζιλμπέρτο Σίλβα συνέχιζε να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό, αφού δεν μπορούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το ματς ήταν ισορροπημένο και οι δύο πορτιέρο δεν ανησύχησαν.

Θέλοντας να κάνει την ομάδα του περισσότερο δημιουργική και να εκμεταλλευτεί τη δύναμη και το ύψος του Σόουζα, ο Χενκ Τεν Κάτε έβαλε νωρίς στο δεύτερο 45λεπτο τον Σωτήρη Νίνη. Ο νεαρός γνωρίζει πολύ καλύτερα απ’ τον Τζιόλη να παίζει πίσω απ’ τον επιθετικό και ήταν ο παίκτης που θα μπορούσε να βγάλει μπαλιές στον θετικότατο Σόουζα ο οποίος κέρδιζε εύκολα τα φάουλ των αντιπάλων του. Στο 47΄ πάντως οι Τσέχοι λίγο έλειψε να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, όμως ο Κούλιτς δεν μπόρεσε από θέση τετ-α-τετ να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μια καλή φάση με τον Βύντρα στο 59΄, ήρθε στο 60΄ ο Σιμάο μ’ ένα καταπληκτικό σουτ στην κίνηση να κάνει το 2-1 και να βάλει παράλληλα την ομάδα του με το ενάμιση πόδι στους ομίλους. Ο Μοζαμβίκιος είχε καταπληκτική παρουσία και ήταν με διαφορά ο κορυφαίος του γηπέδου. Οι Τσέχοι δεν έδειχναν ικανοί ν’ αντιδράσουν και οι παίκτες του Τεν Κάτε ήταν πάντα επικίνδυνοι να πετύχουν και ένα τρίτο τέρμα. Ο Ολλανδός φρόντισε πάντως να φυλάξει τα «νότα» του ρίχνοντας στη μάχη τον Νίλσον αντί του Σαλπιγγίδη, με τον Σουηδό στο ίδιο σύστημα να παίρνει τη θέση του στα δεξιά της άμυνας και τον Γκάμπριελ να αντικαθιστά τον φορ του «τριφυλλιού».

Απ’ τη μεριά του ο Λάβιτσκα βλέποντας πως πολύ δύσκολα θ΄ απειλήσει τους φιλοξενούμενους, αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα, βάζοντας στο 72΄ τον Χολέντα, γυρνώντας ουσιαστικά το σύστημα σε 4-4-2. Πέρα από μία επικίνδυνη σέντρα του Κάντλετς στο 68΄ απ΄ τα αριστερά, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να φανούν περισσότερο επιθετικά με αποτέλεσμα το ματς να κυλήσει ακριβώς στο τέμπο που ήθελε ο Παναθηναϊκός μέχρι τη λήξη. Οι «πράσινοι» με το σφύριγμα του Μπασκάκοφ πηγαίνουν πλέον στην Αθήνα με την πρόκριση ουσιαστικά στις «αποσκευές» τους, ενώ έδειξαν και πάλι πως η Πράγα τους πάει…

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ (Βίτεσλαβ Λαβίτσκα): Κόζατσικ, Κάντλετς, Κούτσερα, Ρέπκα, Βόρισεκ, Κλαντρούμπσκι (84΄ Ζέμαν), Χούσεκ, Κουσνίρ (67΄ Κόλαρ), Κούλιτς (72΄ Χολέντα), Σλέπιτσκα, Μπέργκερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης (57΄ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης (70΄ Νίλσον), Καραγκούνης (90΄ Ίβανσιτς), Σόουζα

Παναγιώτης Τασιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x