Γενικά

Οδηγούνται στα δικαστήρια

Στην αντεπίθεση περνά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας (GFA) μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ντέκλαν Χιλ στο βιβλίο του «The Fix» σχετικά με παιχνίδια στο τελευταίο Μουντιάλ του 2006, στα οποία είχε προκαθοριστεί το αποτέλεσμά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Καναδός συγγραφέας αναφέρει πως γραφεία στοιχημάτων από την Ασία «επηρέασαν» την απόδοση των Γκανέζων διεθνών στην ήττα από τη Βραζιλία με 3-0. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας σχολίασε την εν λόγω κατηγορία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε και η οποία αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί του στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να θεωρηθούν αποκυήματα της φαντασίας του».

Στην αντεπίθεση περνά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας (GFA) μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Ντέκλαν Χιλ στο βιβλίο του «The Fix» σχετικά με παιχνίδια στο τελευταίο Μουντιάλ του 2006, στα οποία είχε προκαθοριστεί το αποτέλεσμά τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Καναδός συγγραφέας αναφέρει πως γραφεία στοιχημάτων από την Ασία «επηρέασαν» την απόδοση των Γκανέζων διεθνών στην ήττα από τη Βραζιλία με 3-0. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας σχολίασε την εν λόγω κατηγορία μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε και η οποία αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί του στην καλύτερη περίπτωση μπορούν να θεωρηθούν αποκυήματα της φαντασίας του». Στη συνέχεια, η πλευρά των Γκανέζων δήλωσε ότι θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό και θα λάβει τα απαραίτητα νόμιμα μέτρα εναντίον του Χιλ, προς αποκατάσταση της τάξης, μετά τα δυσφημιστικά σχόλιά του κατά των παικτών και της τιμής της χώρας.

Σε ό,τι αφορά την υπερασπιστική γραμμή που προτίθεται να ακολουθήσει, ανακοίνωση της ομοσπονδίας, γνωστοποιεί: «Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς ενάντια στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας (GFA) και τους ποδοσφαιριστές της, έχουμε αποφασίσει να ακολουθήσουμε τις ακόλουθες γραμμές δράσης:

1.Υποβολή επίσημου αιτήματος στις αστυνομικές αρχές της Γκάνας για να διενεργήσει έρευνα της υπόθεσης.
2. Λήψη νομικών μέτρων κατά του Ντέκλαν Χιλ και του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» για την έκδοση αναληθών δηλώσεων για την GFA και τους διεθνείς παίκτες.
3. Επιπλέον νομικές συμβουλές από τους δικηγόρους μας για τη λήψη περαιτέρω διαθέσιμων μέτρων κατά του Ντέκλαν Χιλ και των εκδοτών.
Η ανακοίνωση της GFA καταλήγει ως εξής: «Επιθυμία μας είναι να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεσμευόμαστε και η αφοσίωση των παικτών μας στο εθνόσημο είναι δεδομένη. Θέλουμε να καθαρίσουμε τη φήμη μας».

Επιμέλεια: Θάνος Μουστερής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x