Stoiximan Super League

Το «όνειρο» θα εκπληρωθεί στα Σπάτα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της δημιουργίας του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ. Όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της «Ένωσης» θα γίνουν στα Σπάτα. Η έκταση έχει αγοραστεί από τον Νίκο Νοτιά, είναι 70 στρέμματα και το έργο θα κοστίσει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει το συντομότερο και υπάρχει η αίσθηση πως τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2010. Οι παίκτες, όμως, θα μπορούν να αποχαιρετήσουν το... χωράφι των Θρακομακεδόνων το 2009. έπαιξε η ομάδα της ΑΕΚ στην προπόνηση της Τετάρτης. Έξαλλος με τον Τζεμπούρ ο προπονητής της Αλγερίας

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της δημιουργίας του νέου προπονητικού κέντρου της ΑΕΚ. Όπως αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου σε αθηναϊκό ξενοδοχείο, οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της «Ένωσης» θα γίνουν στα Σπάτα. Η έκταση έχει αγοραστεί από τον Νίκο Νοτιά, είναι 70 στρέμματα και το έργο θα κοστίσει περίπου 15 εκατ. ευρώ. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει το συντομότερο και υπάρχει η αίσθηση πως τα έργα θα ολοκληρωθούν το 2010. Οι παίκτες, όμως, θα μπορούν να αποχαιρετήσουν το... χωράφι των Θρακομακεδόνων το 2009.

Στο άκουσμα των παροχών του νέου «παλατιού» των «κιτρινόμαυρων» όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Θα περιλαμβάνει τα πάντα: 4-5 γήπεδα, κερκίδες στο κεντρικό γήπεδο, αποδυτήρια, κλειστό γυμναστήριο με όλα τα αξεσουάρ, ιατρείο-φυσιοθεραπευτήριο, πισίνα, εστιατόριο, ξενώνες, βιβλιοθήκη, μουσείο της ομάδας, συνεδριακούς χώρους και αμφιθέατρο, γραφεία προπονητών, γραφεία διοίκησης, γραφείο Τύπου, χώρους Ακαδημιών και αίθουσες διδασκαλίας ξένων γλωσσών και πληροφορικής.

Το έργο αρχικά θα ξεκινήσει από ανεξάρτητη εταιρεία του κ. Νοτιά, ενώ αργότερα, αν όλα πάνε καλά, θα δοθεί στην ΠΑΕ. Η κατασκευή θα γίνει σε τρία μέρη. Η πρώτη είναι από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως τον Ιανουάριο του 2009, η δεύτερη από τον Φεβρουάριο του 2009 έως τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου και θα ολοκληρωθεί με τις εργασίες από τον Αύγουστο του 2009 έως τον Σεπτέμβριο του 2010.

Η συνέντευξη Τύπου:

Ο διευθύνων σύμβουλος, Νίκος Θανόπουλος, έκανε τα...αποκαλυπτήρια λέγοντας: «Η οικονομική επένδυση είναι μεγάλη και θα είναι δίπλα στην ομάδα. Η ομάδα μας είναι μια ιδέα, πρεσβεύει διαφορετικά πράγματα με τη διοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ασχολείται με την πρόοδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ομάδα μας έχει ψυχή, το έδειξε την Κυριακή. Η διοίκηση έχει ένα όραμα ανάπτυξης με υποδομές και εγκαταστάσεις αντίστοιχες της ιστορίας της. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ αξίζει να έχει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας, να δουλεύει και να πρωτοπορεί. Δικαιούται να έχει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Αποτελεί προίκα για την ομάδα μας.

Είναι σαφές ότι τα οφέλη ενός προπονητικού κέντρου είναι μεγάλα. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν με άλλη όρεξη, χωρίς τραυματισμούς και δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη φυτώριου παικτών και ανάδειξη ταλέντων. Στο γήπεδο η ομάδα θα είναι για δύο ώρες. Στο προπονητικό κέντρο έξι μέρες για περισσότερες ώρες. Θέλουμε το προπονητικό μας κέντρο γι΄αυτό και ονομάζεται αθλητικό να είναι για τον κόσμο της ΑΕΚ. Θέλουμε το αθλητικό κέντρο να συμπληρώνει την κοινωνία της ΑΕΚ.

Τα οφέλη είναι ευρύτερα για την κοινωνία με το προπονητικό μας κέντρο. Επιλέξαμε μία τοποθεσία με συγκεκριμένα κριτήρια και έπρεπε να είμαστε προσεκτικοί. Το πρώτο και σημαντικό να είναι χαρακτηρισμένη η τοποθεσία. Το δεύτερο είναι να μπορεί η ομάδα να μεταφερθεί άμεσα. Έπρεπε να... παντρέψουμε το μελλοντικό όραμα ανάπτυξης. Έπρεπε να μπορεί η ομάδα υπό τις κατάλληλες προυποθέσεις να αναπτύξει ένα υπερύγχρονο και μεγάλο προπονητικό κέντρο. Τέλος, θα έπρεπε να είναι σε μία περιοχή με μελλοντική αξία για την ομάδα. Γι΄αυτό η επιλογή μας είναι τα Σπάτα. Βλέπετε το αεροδρόμιο των Σπάτων, μέσα στο αθλητικό κέντρο. Είναι 120-130 στρέμματα. Ήδη ο Δήμος Σπάτων έχει ξεκινήσει μία κατασκευή. Το 80% της έκτασης ανήκει σε εμάς.


Υπάρχει μία περίοδος προεργασίας για να φτάσουμε εδώ. Η έκταση αγοράστηκε με συγκεκριμένο πλάνο. Η χρηματοδότηση του έργου είναι εξασφαλισμένη. Η πρώτη φάση του έργου είναι τον Ιανουάριο. Σε αυτή τη φάση, ετοιμάζεται το μαστερ πλαν του προπονητικού έργου. Παράλληλα προχωράει το οικονομικό πλάνο. Χρειάζεται ανθρώπους να το τρέξουν ένα τέτοιο μεγαλεπήβολο σχέδιο και υπάρχουν. Η έκδοση των αδειών προυποθέτει κάποιο χρόνο. Χρειάζονται να γίνουν μελέτες, περιβαντολλογικές. Είμαστε έτοιμοι σύντομα να ξεκινήσουμε εργασίες. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Χρηματοδότης είναι ο κύριος Νοτιάς που έχει αναλάβει την επένδυση. Προς το παρόν, η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε μία ΠΑΕ, οπότε θα ανήκει σε μία εταιρεία του κύριου Νοτιά, αλλά θα είναι σαν να ανήκει στην ΑΕΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x