Διέψευσε τα περί «Η Ελλάδα πήρε το χρυσό στο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», ο Ζαγκ Ρογκ. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, μέσω του γραφείου Τύπου, απέστειλε την Τρίτη την απάντησή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», λέγοντας πως ουδέποτε είπε κάτι τέτοιο, "αδειάζοντας", ουσιαστικά, τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού, ο οποίος είχε "μεταφέρει" τα σχετικά λόγια του "ισχυρού" άνδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

«Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας, το οποίο εστάλη στον πρόεδρο της ΔΟΕ. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο πρόεδρος ουδέποτε έκανε τέτοιου είδους σχόλιο. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Εμανουέλ Μορό (Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του τμήματος επικοινωνίας της ΔΟΕ)», ήταν τα γραφόμενα στην επιστολή που έλαβε ο «ΣΚΑΙ» και μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Άλλωστε, τις δηλώσεις, που είχε μεταφέρει ο κ. Κυριακού, είχαν διαψεύσει τόσο ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Λάμπης Νικολάου, ο οποίος, μάλιστα, είχε αμφισβητήσει την εγκυρότητα και την πατρότητα της συγκεκριμένης τοποθέτησης, όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Δια της βοής να μεταφέρεται κάτι, είναι τραγικό για τη χώρα μας. Που το είπε ο Ρογκ; Ο Λάμπης Νικολάου δήλωσε πως ποτέ δεν είπε τέτοιο πράγμα ο Ρογκ. Εγώ σας λέω ονόματα, εσείς πείτε μου που τα είπε. Κανένας δημοσιογράφος δεν άκουσε τίποτα. Κι εγώ μπορώ να πω ότι ο Κλίντον είπε αυτό…», ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Ιωαννίδη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ».

* Την Τετάρτη έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για την υπόθεση ντόπινγκ ο κ. Κυριακού, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Επιμέλεια: Σπύρος Μιγαδάκης