Γενικά

Αποσύρεται ο Κουφούρ (video)

Την απόφασή να αποχωρήσει σε ηλικία 32 ετών από την ενεργό δράση πήρε ο Σάμουελ Οσέι Κουφούρ. Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Άγιαξ, που αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Ρόμα, και παρότι είχε προτάσεις από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και τη Ρωσία, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσιά του. Ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου, φαινόταν πως, ήταν κοντά σε συμφωνία με τη ρωσική Κίμκι, αλλά επέλεξε τελικά να αποσυρθεί σχετικά νωρίς.

Την απόφασή να αποχωρήσει σε ηλικία 32 ετών από την ενεργό δράση πήρε ο Σάμουελ Οσέι Κουφούρ. Ο Γκανέζος κεντρικός αμυντικός έμεινε ελεύθερος από τον Άγιαξ, που αγωνιζόταν ως δανεικός από τη Ρόμα, και παρότι είχε προτάσεις από συλλόγους της Σαουδικής Αραβίας και τη Ρωσία, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσιά του. Ο πρώην άσος της Μπάγερν Μονάχου, φαινόταν πως, ήταν κοντά σε συμφωνία με τη ρωσική Κίμκι, αλλά επέλεξε τελικά να αποσυρθεί σχετικά νωρίς. Τον Κουφούρ απέκτησε η Ρόμα από τους «Βαυαρούς» το 2005. Παρόλα αυτά, η ομάδα της «αιώνιας πόλης» είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές στη θέσή του, όπως οι Μεξές, Κιβού και Ζουάν. Όπως είναι φυσικό, επέλεξε να πάει ως δανεικός στη Λιβόρνο και αργότερα τον Άγιαξ.

Ο υψηλόσωμος οπισθοφύλακας αγωνίστηκε για δώδεκα χρόνια στη Μπάγερν, βοηθώντας την να κατακτήσει έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα και πέντε Λιγκ Καπ Γερμανίας. Ήταν, επίσης, μέλος της ομάδας, που κατέκτησε το Champions League και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 2001. Ο Κουφούρ είχε διακριθεί και με την Εθνική Γκάνας. Είχε 59 συμμετοχές με τα χρώματα της πατρίδας του, με την οποία πέτυχε τρία τέρματα, ενώ μαζί της κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 και συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας πριν από δύο χρόνια.

Δείτε σειρά φωτογραφιών του Κουφούρ



Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x