Stoiximan Super League

Βλέπει Ίντερ, θέλει βελτίωση

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Πανθρακικό βρήκε άπαντες στον Παναθηναϊκό να στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Τρίτης με την Ίντερ. Οι «πράσινοι» «σφυρίζει» ΠΑΟ-Ίντερ

Το σφύριγμα της λήξης του αγώνα με τον Πανθρακικό βρήκε άπαντες στον Παναθηναϊκό να στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Τρίτης με την Ίντερ. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-0 των νεοφώτιστων, αλλά σε δύο-τρεις περιπτώσεις προβλημάτισε η αμυντική τους λειτουργία. Το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται στο πρόβλημα ατομικής προσήλωσης.

Ιδιαίτερα κακός στο χθεσινό αγώνα ήταν ο Γκάμπριελ, που έκανε γκέλα στο 33’ με αποτέλεσμα να πάρει την μπάλα ο Ντιαλό και παραλίγο να σκοράρει. Ο Βραζιλιάνος μπακ-χαφ έκανε τον Ενρίκες να κινείται ανενόχλητος στο δεξί άκρο του «τριφυλλιού». Από την άλλη, ο Σιμάο είχε κακές επιλογές, λάθος συνεννοήσεις με τον Γκαλίνοβιτς, δείχνοντας ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Γκαλίνοβιτς έκανε κακές εξόδους, αλλά και εκτιμήσεις, με χαρακτηριστικότερη τη φάση του 23'. Τέλος, κακός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο Σπυρόπουλος, ο οποίος «ζορίστηκε» από τον Ριέρα. Παρόλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαιολογία στην απόδοσή τους το ματς της Τρίτης και την προβληματική προπόνηση των τελευταίων ημερών λόγω Εθνικών ομάδων.

Τους ξεκούρασε ο Τεν Κάτε

Όλους τους παίκτες είχε πάρει ο Χενκ Τεν Κάτε μαζί του και χθες το πρωί ανακοίνωσε την αποστολή, αφήνοντας εκτός δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Ολλανδός τεχνικός σκέφτηκε και το ματς με την Ιντερ, αφήνοντας εκτός μάχης τον Σαριέγκι για να ξεκουραστεί. Ο 54χρονος προπονητής μίλησε στον Βάσκο αμυντικό και του είπε ότι τον υπολογίζει για το παιχνίδι με την Ιντερ. Εκτός έμειναν, επίσης, και οι Νίλσον (επίσης προορίζεται για βασικός), Καραγκούνης (όπως αναμενόταν) και ο τιμωρημένος Κλέιτον. Οι υπόλοιποι που δεν συμμετείχαν στην αποστολή ήταν οι Παπαδόπουλος, Λεοντίου, Μάντζιος, Καρνέζης, Σιόντης και Μουν.

Γκούμας: «Πρέπει να προσέξουμε με Ίντερ»

Καμπανάκι για την εικόνα της άμυνας χτύπησε ο Γιάννης Γκούμας εν όψει του ματς με την Ιντερ. Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού έμεινε ικανοποιημένος από τη νίκη επί των νεοφώτιστων, ωστόσο είναι έμπειρος και αναγνώρισε ότι οι «πράσινοι» ήταν μέτριοι στην αμυντική τους λειτουργία.

«Μετά το κακό ξεκίνημα με την ΑΕΚ έπρεπε να νικήσουμε οπωσδήποτε. Τα καταφέραμε σχετικά εύκολα γιατί από νωρίς προηγηθήκαμε 2-0. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να κάνουμε συντήρηση εν όψει Ιντερ», τόνισε αρχικά ο 33χρονος άσος και πρόσθεσε: «Ακόμη είναι νωρίς, υπάρχει ένας Γολγοθάς για το πρωτάθλημα, πρέπει να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι από παιχνίδι σε παιχνίδι και να διεκδικήσουμε μέχρι τέλος τον μεγάλο μας στόχο, το πρωτάθλημα».

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τις αρκετές ευκαιρίες του Πανθρακικού ήταν ξεκάθαρος: «Ο Πανθρακικός δεν κλείστηκε και μας αιφνιδίασε. Επαιξε με δύο επιθετικούς, ήταν έκπληξη για μας, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Επαιξε επιθετικά, έχασε ευκαιρίες και δικαιούταν κάποιο γκολ. Εμείς πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική μας λειτουργία και όχι μόνο την άμυνα. Αν παίζαμε με κάποια δυνατότερη ομάδα, αυτές οι ευκαιρίες ίσως να είχαν γίνει γκολ», δήλωσε και στη συνέχεια έκρουσε το καμπανάκι εν όψει Ιντερ: «Την Τρίτη αν είμαστε το ίδιο ανοιχτοί, δεν έχουμε καμία τύχη. Πρέπει να είμαστε σφιχτοί στην άμυνα και πιστεύω πως η άμυνα ξεκινάει από την επίθεση. Πρέπει να είμαστε σφιχτοί σε όλες τις γραμμές, ειδάλλως θα έχουμε αρκετά προβλήματα. Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας κι εμείς θα πρέπει να τα δώσουμε όλα, ψυχή και καρδιά. Θα διεκδικήσουμε τη νίκη και πιστεύω πως με λίγη τύχη όλα γίνονται. Φόβος δεν υπάρχει».

Νίνης: «Πολύτιμοι οι βαθμοί»

Η κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης ήταν το ήταν και το πιο σημαντικό για τον Σωτήρη Νίνη, ωστόσο υπογράμμισε πως υπήρχαν προβλήματα στην άμυνα τα οποία με την Ιντερ δεν πρέπει να υπάρξουν. «Το πιο σημαντικό για μας είναι ότι πήραμε τη νίκη. Είχαμε κάποια προβλήματα, ειδικά στην αρχή του ματς, στην άμυνα. Ελπίζω στο ματς με την Ιντερ να μην υπάρχουν, γιατί θα μας στοιχίσουν ακριβά. Από κει και πέρα, η νίκη και οι βαθμοί είναι πολύτιμοι. Είναι οι πρώτοι μας και κοιτάμε τώρα τη συνέχεια. Νομίζω ότι μετά το δεύτερο γκολ κρίθηκε το παιχνίδι. Μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα διότι ήμασταν χωρίς άγχος και μπροστά στο σκορ με 2-0», δήλωσε.

Στη συνέχεια, όταν ο νεαρός μέσος ρωτήθηκε αν έχει να στείλει στον κόσμο κάποιο μήνυμα εν όψει Ιντερ τόνισε: «Το μόνο που μπορεί να περιμένει ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι ότι θα τα δώσουμε όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικός ο κόσμος για μας, όπως επίσης είναι σημαντικό που θα έχουμε sold out. Τον ευχαριστούμε γι' αυτό και αυτό ζητάμε, να τον έχουμε δίπλα μας».

Τέλος, σχολίασε πού πιστεύει πως θα κριθεί η αναμέτρηση με την ομάδα του Μουρίνιο, αναφέροντας: «Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη και ποιος θα έχει το περισσότερο πάθος στο παιχνίδι».

Ποστίγκα: «Πέτυχα στον Παναθηναϊκό»

Θετική έκρινε την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Ελντερ Ποστίγκα, μιλώντας στην «Record». Υπενθυμίζεται ότι ο διεθνής Πορτογάλος είχε έρθει στο «τριφύλλι» από την Πόρτο, ενώ την μεταγραφική περίοδο που μας πέρασε μεταγράφηκε στον Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Για τον εξάμηνο δανεισμό του στους «πράσινους», δήλωσε: «Δεν θεωρώ πως απέτυχα στη Σεντ Ετιέν και τον Παναθηναϊκό. Έκανα σεζόν επιτυχημένες. Στην Πόρτο ήμουν "νεκρός". Πήγα στη Σεντ Ετιέν και επέστρεψα ως παίκτης-κλειδί με τον Αντριάνσε. Σύντομα όμως βρέθηκε στη δεύτερη ομάδα. Μετά πήγα στον ΠΑΟ».

• Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Νίκος Πατέρας, έφτασε στο γήπεδο 20 λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση, μαζί με τα παιδιά του. Να σημειωθεί ότι στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε συνομιλία με τον Άγγελο Φιλιππίδη.

• Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε και άνθρωπος της ΟΥΕΦΑ για να επιθεωρήσει αν όλα βαίνουν καλώς εν όψει του αγώνα της Τρίτης με την Ίντερ.

• Στις 17.15 είναι αύριο προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του Τεν Κάτε για τον αγώνα με την Ίντερ, η οποία θα φτάσει στην Ελλάδα αύριο με πτήση τσάρτερ στις 13.30. Οι «πράσινοι» θα προπονηθούν στις 17.45. Η προπόνηση των «νερατζούρι» θα ξεκινήσει στις 19:00, ενώ μία ώρα νωρίτερα θα μιλήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x