Stoiximan Super League

Αντωνίου: «Στόχος το πρωτάθλημα, όλο και καλύτεροι»

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως βασικό στόχο του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως σύντομα η απόδοση της ομάδας θα είναι πολύ καλύτερη. Παράλληλα, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού» έχρισε την Ίντερ φαβορί για την αποψινή αναμέτρηση, ενώ ήταν αιχμηρός για τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία.

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος έθεσε ως βασικό στόχο του Παναθηναϊκού ο Κώστας Αντωνίου, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα πως σύντομα η απόδοση της ομάδας θα είναι πολύ καλύτερη. Παράλληλα, ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του «τριφυλλιού» έχρισε την Ίντερ φαβορί για την αποψινή αναμέτρηση, ενώ ήταν αιχμηρός για τα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία.

«Για τη φετινή χρονιά είχαμε θέσει αρχικό στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, που τον πετύχαμε, και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι δεδομένος στόχος πάντα αυτός για τον Παναθηναϊκό. Θα κριθεί η πορεία μας από πολλούς παράγοντες, όπως αν καταφέρουμε να κρατήσουμε στο γήπεδο τον κόσμο μας, που μας συμπαρίσταται πολύ μέχρι στιγμής. Οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί, αλλά αυτοί είναι οι πιο βασικοί», δήλωσε.

Αναφερόμενος στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στο Champions League, τόνισε: «Αν δούμε τον όμιλο, εμείς φαίνεται πως είμαστε στην τρίτη θέση στην κατάταξη. Ίντερ και Βέρντερ Βρέμης έχουν τον πρώτο λόγο, στο ποδόσφαιρο όμως όλα είναι ρευστά και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει. Είδατε τι έκανε η Ανόρθωση. Έχουμε όμως τις ελπίδες ότι θα περάσουμε τη Βέρντερ και θα τερματίσουμε δεύτεροι».

Όσο για τη μονομαχία με την Ίντερ, ανέφερε: «Το αποψινό ματς θεωρώ πως από μόνο του δημιουργεί τεράστια κίνητρα για τους παίκτες και τον προπονητή. Είναι από τα ματς που όλοι θέλουν να παίξουν. Δεν είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε κίνητρο. Θα υπάρχουν 70.000 φίλαθλοι και η λάμψη θα είναι μεγάλη. Πρέπει να αναγνωρίσουμε πως φαβορί είναι η Ίντερ. Θα είναι τρομερός ο ενθουσιασμός στην εξέδρα, κάτι που μπορεί να σε πάει στα ουράνια, αλλά μπορεί να σε οδηγήσει σε απερισκεψία , σε υπέρμετρο ενθουσιασμό και να σε φέρει πίσω».

Το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα δεν ήταν ιδανικό, με την ήττα από την ΑΕΚ. Ερωτηθείς αν το ντέρμπι της πρεμιέρας αντιμετωπίστηκε από την τεχνική ηγεσία με σοβαρότητα ανάλογη αυτής των ευρωπαϊκών αγώνων, ο Κώστας Αντωνίου απάντησε: «Σε όλα τα παιχνίδια ο προπονητής δείχνει την ίδια προσοχή και προετοιμάζει το ίδιο καλά την ομάδα. Θα έλεγα πως εξαίρεση αποτελεί ο αγώνας με την ΑΕΚ, γιατί εμείς ήρθαμε μετά από πολλά παιχνίδια με άγχος για τα προκριματικά του Champions League. Ο προπονητής υποχρεώθηκε να φέρει την πρόκριση και ταυτόχρονα να κάνει πειράματα με την ομάδα. Είμαστε ευτυχείς που τα κατάφερε. Στο ματς με την ΑΕΚ είχαμε ένα αίσθημα ανακούφισης και υπήρχε ευφορία για την πρόκριση και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το ‘μαζέψουμε’. Πήγαμε στο παιχνίδι αυτό όχι με την απαιτούμενη νοοτροπία και θεωρώντας πως ήμασταν ικανοί να το πάρουμε εύκολα. Με τον Πανθρακικό ήρθε γρήγορα το πρώτο γκολ και πάντα όταν ακολουθεί ένα μεγάλο ματς έχεις εκεί το μυαλό σου».

Πάντως, εξέφρασε την πεποίθηση πως προϊόντος του χρόνου η απόδοση του Παναθηναϊκού θα βελτιώνεται. «Έχουμε κάποια ελλείμματα στην απόδοσή μας, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι. Θα δούμε έναν άλλο Παναθηναϊκό στους επόμενους δύο μήνες».

Για τα καθήκοντα που ανέλαβε στον Παναθηναϊκού τους τελευταίους μήνες είπε: «Είναι μία θέση προκλητική, δύσκολη και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Πάντως, απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς. Οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι. Όλη την ευθύνη για τη διαχείριση του ρόστερ έχει ο προπονητής. Εμείς προσπαθούμε να του κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή σε μία σειρά από άλλα θέματα που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του στον «αιώνιο» αντίπαλο. «Βλέποντας σήμερα τον Τύπο είδα και κάποια πράγματα που με στενοχώρησαν. Είδα δημοσιεύματα για τον Ολυμπιακό, που τυγχάνει τόσο κακής αντιμετώπισης, ενώ τώρα τον κυνηγούν και οι τηλεκριτικοί. Επειδή εμείς σαν Παναθηναϊκός θέλουμε υγιές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, συμπαριστάμεθα στον Ολυμπιακό. Εμείς πιστεύουμε πως το παιχνίδι πρέπει να παίζεται μέσα στο γήπεδο από παίκτες και προπονητές. Είμαστε μαζί τους για να προστατέψουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Αν αδικούνται κάπου, θα φωνάξουμε κι εμείς μαζί τους», τόνισε με μάλλον ειρωνική διάθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x