Ισπανία

Primera Division: Ένας Ραούλ δεν φέρνει την άνοιξη

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 2-2 απέναντι στην Εσπανιόλ, στο τελευταίο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής. Η «βασίλισσα» βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά ο Ραούλ ισοφάρισε ισάριθμες, χωρίς όμως να καταφέρει να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Μπερντ Σούστερ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έμεινε στο 2-2 απέναντι στην Εσπανιόλ, στο τελευταίο παιχνίδι της έκτης αγωνιστικής. Η «βασίλισσα» βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, αλλά ο Ραούλ ισοφάρισε ισάριθμες, χωρίς όμως να καταφέρει να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του Μπερντ Σούστερ. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν στο 20’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Ταμούδο, ο οποίος κέρδισε την εσχάτη των ποινών σε ανατροπή του από τον Χάιντσε. Στο 25’ οι πρωταθλητές ισοφάρισαν με κεφαλιά του Ραούλ. Έξι λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου το προβάδισμα με προβολή του Λουίς Γκαρσία, έπειτα από σέντρα του Μαρτίνες, αλλά ο Ραούλ απάντησε και πάλι ισοφαρίζοντας με σουτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είδαν τις προσπάθειές τους να φτάσουν στη νίκη να σταματούν πάνω στον Καμενί, ο οποίος όποτε χρειάστηκε με τις αποκρούσεις του διαφύλαξε την εστία του. Το αποτέλεσμα αυτό έφερε τη Ρεάλ στους 13 βαθμούς, όσους έχει και η Μπαρτσελόνα, με την οποία μοιράζεται την τέταρτη θέση, ενώ η Εσπανιόλ έφτασε τους 8 βαθμούς.

«Νυχτερίδες» για τίτλο

Μέταλλο πρωταθλητή δείχνει να έχει η Βαλένθια. Αν και κατώτερη της Βαγιαδολίδ, κατάφερε να αποδράσει από το «Χοσέ Ζορίγια» με 1-0 και να παραμείνει στην κορυφή της Primera Division, την οποία μοιράζεται με τη Βιγιαρεάλ. Το γκολ της νίκης για τις «νυχτερίδες», που έφτασαν τις τέσσερις συνεχείς επιτυχίες, σημείωσε στο 54ο λεπτό ο Μανουέλ Φερνάντες.

Συνεχίζει το σερί της η Σεβίλλη

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις της Σεβίλλης συνεχίζονται. Η ομάδα της Ανδαλουσίας σημείωσε την τέταρτη συνεχή νίκη της, συντρίβοντας με 4-0 την Μπιλμπάο στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και φτάνοντας στους 14 βαθμούς, μετά από έξι αγωνιστικές.

Σπουδαίο ματς έγινε στο «Αλφόνσο Πέρεθ» της Μαδρίτης, όπου η Αλμερία με γκολ στο 87’ και το 91’ κατάφερε να πάρει το 2-2 από τους γηπεδούχους του Βίκτορ Μουνιόθ. ‘Έκπληξη σημειώθηκε στο «Όνο Εστάδι», όπου ο... σάκος του μποξ για τους μεγάλους, Χιχόν, πήρε τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα νικώντας με 2-0 τη Μαγιόρκα. Σπουδαίες νίκες μακριά από την έδρα τους σημείωσαν η Σανταντέρ επί της Οσασούνα με 1-0 και η Μάλαγα επί της Ουέλβα με 4-0, ενώ η Λα Κορούνια επιβλήθηκε με 1-0 της Νουμάνθια.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 04/10/08

Βιγιαρεάλ-Μπέτις 2-1
(69’ Γκονσάλο Ροντρίγκες, 71’ Γιορέντε-20’ Νταμιά)

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 6-1
(3’ Μάρκες, 6’, 18’ Ετό, 8’ Μέσι, 28’ Γκούντγιονσεν, 73’ Ανρί-13’ Μάξι)

Κυριακή 05/10/08 (18:00)

Λα Κορούνια-Νουμάνθια 1-0
(13’ Λαφίτα)

Χετάφε-Αλμερία 2-2
(69’ Ούτσε, 71’ Κασκέρο, 87’ Νεγκρέδο, 90’ Τσίκο)

Μαγιόρκα-Σπόρτινγκ Χιχόν 0-2
(22’ Καρμέλο, 50’ Κανέλα)

Οσασούνα-Ράσινγκ Σανταντέρ 0-1
(90’ Βαλέρα)

Ουέλβα-Μάλαγα 0-4
(1’, 62’ Ελισέου, 39’ Μπάζα, 48’ Ντούντα)

Σεβίλλη- Μπιλμπάο 4-0
(26’ Κανουτέ, 40’ Ρενάτο, 75’ Αντριάνο, 80’ Σεβαντόν)

Βαγιαδολίδ-Βαλένθια 0-1
(54’ Φερνάντες)

Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 2-2
(25’, 45’ Ραούλ-21’ πεν. Ταμούδο, 31’ Λουίς Γκαρσία)

Δείτε τη βαθμολογία της Primera Division.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 19/10/08 (18:00)

Αλμερία-Σεβίλλη
Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης
Μπέτις-Μαγιόρκα
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ
Μάλαγα-Χετάφε
Ράσινγκ Σανταντέρ-Λα Κορούνια
Σπόρτινγκ Χιχόν-Οσασούνα
Βαλένθια-Νουμάνθια
Βαγιαδολίδ-Ουέλβα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x