Χρήστος Ρομπόλης

This is NOT football

www.sport-fm..gr

Χρόνια είχα την απορία γιατί οι Αμερικανοί αποκαλούν αυτό που εμείς λέμε «ράγκμπι» με την ονομασία «ποδόσφαιρο» (American football). Προφανώς ο «νονός» του αθλήματος θα είχε παρακολουθήσει ένα παιχνίδι ανάλογο του ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Μπορεί στο ποδόσφαιρο η στατιστική να μη λέει πάντα την αλήθεια, αλλά ποιος ουδέτερος φίλαθλος θα παρακολουθούσε ένα ματς, αν ήξερε εκ των προτέρων πως θα «σφυριχτούν» 57 φάουλ και ο καθαρός του χρόνος δεν θα ξεπερνούσε τα 45 λεπτά; Ασφαλώς και υπήρχαν δυνατά μαρκαρίσματα, ασφαλώς και έπρεπε να κρατηθεί ο έλεγχος αφού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι εύκολο να χαθεί, αλλά πώς να βρεθεί ρυθμός όταν τα σφυρίγματα του διαιτητή είναι περισσότερα από αυτά των οπαδών του Ολυμπιακού σε βάρος του Κυργιάκου; Η διατήρηση του ελέγχου ενός ματς εντός αθλητικών πλαισίων δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη σφυρίχτρα. Ειδάλλως η ΚΕΔ θα όριζε τροχονόμους. Ίσως κάποιοι από αυτούς να έκαναν και λιγότερα λάθη από τους διαιτητές.

*Το καλύτερο δώρο στον Σεμπαστιάν Λέτο θα ήταν τα DVD της χρυσής δεκαετίας του Ολυμπιακού. Εκεί θα μπορούσε να δει πώς πρέπει να παίζεται η θέση του αριστερού χαφ από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Όσο ο Αργεντινός νομίζει πως είναι ο νέος Μπεστ και ζητά την μπάλα για να ντριμπλάρει πρώτα τον εαυτό του, μετά τους συμπαίκτες του και τέλος ότι κινείται γύρω προτού τη δώσει, όχι στη Λίβερπουλ δεν θα επιστρέψει, αλλά θα συνεχίσει να βλέπει την πλάτη του «Τζόλε» για πολλά χρόνια ακόμη. Μπορεί στα 36 του ο Τζόρτζεβιτς να μην έχει πλέον την ταχύτητα του Λέτο, ούτε την πλούσια κώμη του (δεν την είχε ποτέ άλλωστε), αλλά εξακολουθεί να κάνει τη διαφορά. Η μπαλιά του στον Κοβάσεβιτς στη φάση του πρώτου γκολ είναι υποδειγματική, όπως και η εκτέλεση του τελευταίου. Ένα τέρμα που ήταν προϊόν 71 ετών ποδοσφαιρικής εμπειρίας (36 ο «Τζόλε», 35 ο Ντάρκο). Ο παλιός είναι αλλιώς...

*Τι σου είναι το ποδόσφαιρο; Ο κορυφαίος της ΑΕΚ, Αγκουστίν Πελετιέρι, έκανε το λάθος από το οποίο άλλαξαν οι ισορροπίες στον αγώνα και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Στον αντίποδα, ο φευγάτος το καλοκαίρι Ντιντιέ Ντομί παρέμεινε μάλλον ελλείψει προτάσεων στο λιμάνι, καθιερώθηκε και ήταν από τους κορυφαίους στο ντέρμπι δημιουργώντας μάλιστα το δεύτερο γκολ.

*Ο Γιώργος Δώνης ζήλεψε τη δόξα του Χενκ Τεν Κάτε για την πιο ανεξήγητη αλλαγή της χρονιάς. Μετά το Τζιόλης αντί Ζιλμπέρτο με το σκορ στο 3-1 στο Ανόρθωση-Παναθηναϊκός, ήρθε το Κουτρομάνος αντί Μαϊστόροβιτς με το σκορ στο 2-0 στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

*Αποδεικνύεται πως οι «μικροί» πρέπει να παίρνουν το βάπτισμα του πυρός χωρίς ψυχολογική προετοιμασία. Φαίνεται πως έτσι τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, επειδή δεν προλαβαίνουν να αγχωθούν. Παλαιότερα ο Νίνης είχε μάθει λίγα λεπτά πριν τη σέντρα ότι θα κάνει ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό, ενώ στο ντέρμπι ο Γιάννης Παπαδόπουλος πήρε την ευκαιρία του μετά τον τραυματισμό του Ντουντού.

*Ο Χενκ Τεν Κάτε είπε την ατάκα της εβδομάδας: «Δικαιώθηκα με τη χρησιμοποίηση του Τζόρβα», τόνισε συγχαίροντας τον... εαυτό του μετά το ματς με το Λεβαδειακό, όπου ο διεθνής γκολκίπερ όποτε χρειάστηκε επενέβη σωστά. Ασφαλώς και δεν είναι δικαίωση να καταλαβαίνεις το λάθος σου μετά από τόσους αγώνες.

*Ο Σαμαράς συνεχίζει να σκοράρει στη Σκωτία, ο Μόρας και ο Παπασταθόπουλος πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στη Serie A, ο Νάστος βρήκε δίχτυα με την Άσκολι... Κανένας Έλληνας θα αρχίσει να σκοράρει και στη Σούπερ Λίγκα;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x