Stoiximan Super League

Αυτή η ΑΕΚ δεν μπορεί…

Με γκολ του Σαρμιέντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η μαχητική Λάρισα κατάφερε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ, απέναντι στην κακή ΑΕΚ (1-1), στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής. Η Ενωση είχε ανοίξει το σκορ στο 84’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο. Δοκάρι είχαν οι «βυσσινί» στο 29’ με πρωταγωνιστή τον Σαρμιέντο.

Με γκολ του Σαρμιέντο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η μαχητική Λάρισα κατάφερε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ, απέναντι στην κακή ΑΕΚ (1-1), στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής. Η Ενωση είχε ανοίξει το σκορ στο 84’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο. Δοκάρι είχαν οι «βυσσινί» στο 29’ με πρωταγωνιστή τον Σαρμιέντο.

Το ματς:

Παραπάνω από 15.000 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, όμως η εικόνα που παρουσίασε η Ένωση στην αναμέτρηση δεν ήταν καθόλου καλή. Αναγνωριστικό ήταν το ματς στα πρώτα λεπτά, παιχνίδι κέντρου κυρίως και από τις δύο ομάδες με την Λάρισα να είναι πιο κινητική.

Μόλις στο 6’ οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα αλλά το σουτ του Πάρα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαχα. Οι «βυσσινί» στεκόντουσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν αντιμετώπιζαν κανένα πρόβλημα από τους επιθετικούς του Δικέφαλου και ήταν η ομάδα η οποία είχε κάνει αισθητή την παρουσία της. Στο 26’, το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ αλλά στάθηκε άτυχο καθώς το δυνατό σουτ του Σαρμιέντο κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σάχα..

Η ΑΕΚ, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάτι το αξιόλογο στα συγκεκριμένα λεπτά της αναμέτρησης καθώς οι παίκτες της Ενωσης δεν έβρισκαν διαδρόμους απέναντι στην αρκετά καλή οργανωμένη άμυνα της Λάρισας. Χλωμή, χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της, η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπορούσε να απειλήσει. Παρόλα αυτά, στα τελευταία λεπτά του πρώτου 45λεπτου, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ταχύτητα, έχασαν κάποιες καλές ευκαιρίες με σημαντικότερη του Τζεμπούρ στο 39, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτσόλη από πλεονεκτική θέση. Στη συνέχεια δεν άλλαξε τίποτα και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου ήταν στο 0-0.

Ο Γιώργος Δώνης, βλέποντας τους Μπασινά και Πλιάτσικα να βρίσκονται σε κακή μέρα, με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Καφέ και Ζορμπά χωρίς ώστε να δώσουν πνοή στην Ένωση χωρίς να αλλάζει ο Έλληνας τεχνικός το σύστημα της ομάδας. Παρά τις αλλαγές, η εικόνα του Δικεφάλου δεν… έλεγε να αλλάξει.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, η ΑΕΚ ανέβαζε την απόδοση τη,ς έκανε κάποιες μικροευκαιρίες αλλά δεν μπορούσε να πετύχει το πολυπόθητο τέρμα. Στο 64’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι το οποίο δεν δόθηκε σε καθαρή ανατροπή του Καφέ από το Κώτσιο.

Από την άλλη πλευρά, οι «βυσσινί», περιορίστηκαν κυρίως στο αμυντικό τους παιχνίδι καθώς και οι έντεκα ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη βρισκόντουσαν πίσω από την μεσαία γραμμή και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάτι κυρίως με αντεπιθέσεις.

Πλέον φτάναμε στο τέλος της αναμέτρησης και… η ΑΕΚ στο 84’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εύστοχη εκτέλεση του Μπλάνκο. Ο Αργεντινός βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κώτσιο, ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Μπορεί μερικοί να νόμιζαν ότι η Ένωση θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς της νίκης, όμως υπολόγιζαν χωρίς τον Σαρμιέντο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σουτ του Σαρμιέντο η μπάλα βρήκε στον Ζουράφσκι και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα. Ψυχρολουσία στο ΟΑΚΑ…Μετά, δεν άλλαξε τίποτα με το τελικό και τοπ 1-1 ήταν το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Oι συνθέσεις

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Κουτρουμάνος (66' Λαγός), Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος, Γεωργέας, Πλιάτσικας (46' Ζορμπάς), Πελετιέρι, Μπασινάς (46' Καφές), Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο.

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (85' Τσίγκας), Κυριάκος (77' Κατσιαρός), Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης (63' Ααράμπ), Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι.

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x