Stoiximan Super League

«Σοκ» με Τζεμπούρ!

Η ατυχία χτύπησε την «πόρτα» στον Ρέφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός τραυματίστηκε σοβαρά στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Ξάνθη και οι σημερινές εξετάσεις έκαναν λόγο για εξάρθρωση ώμου! Θεραπευτική αγωγή δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί και η μόνη λύση είναι το χειρουργείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο επιθετικός της ΑΕΚ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για τους επόμενους τρεις μήνες!

Η ατυχία χτύπησε την «πόρτα» στον Ρέφικ Τζεμπούρ. Ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός τραυματίστηκε σοβαρά στη χθεσινή αναμέτρηση με τη Ξάνθη και οι σημερινές εξετάσεις έκαναν λόγο για εξάρθρωση ώμου! Θεραπευτική αγωγή δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί και η μόνη λύση είναι το χειρουργείο. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο επιθετικός της ΑΕΚ θα μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας για τους επόμενους τρεις μήνες!

Όσον αφορά την προπόνηση, εκείνοι που αγωνίστηκαν βασικοί στα Πηγάδια ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και αποφόρτισης. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν σε κανονικό ρυθμό. Ο Μιχάλης Παυλής επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς με ειδική περίδεση, όπως και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Θρακομακεδώνων βρέθηκε ο Αντώνης Ρίκκα, ο οποίος άρχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης. Θυμίζουμε πως ο νεαρός μέσος θα μείνει εκτός για πέντε μήνες. Η επόμενη συνάντηση των «κιτρινόμαυρων» έχει οριστεί για αύριο στις 10:30 το πρωί.

Προβληματισμός…

Πικρία επικρατεί στις τάξεις της ΑΕΚ για το ισόπαλο 1-1 απέναντι στη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια, αποτέλεσμα που δεν επιτρέπει στην ομάδα να ψαλιδίσει τη διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η «Ένωση» παρουσιάστηκε για ένα ακόμη ματς διπρόσωπη, έχοντας κακή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο και καλή στην επανάληψη, ειδικά στο τελευταίο ημίωρο, όταν δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να πάρει τους τρεις βαθμούς.

«Υπό άλλες συνθήκες το αποτέλεσμα δεν θα ήταν κακό για μας, αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα δεν μπορώ να είμαι ευχαριστημένος. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου, όμως η πικρία παραμένει. Πρέπει να κρατήσουμε την εικόνα του δευτέρου μέρους. Αν παίζουμε έτσι, θα έρθουν οι νίκες», δήλωσε ο Γιώργος Δώνης. «Αξίζαμε κάτι καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, η ουσία όμως είναι ότι τα παιδιά προσπάθησαν, αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πάμε καλά», τόνισε ο Νίκος Κούλης, που μαζί με τον προσωρινά συν-υπεύθυνο για τη λειτουργία της ΠΑΕ με τον Τάκη Κανελλόπουλο βρέθηκαν κοντά στην ομάδα.

Το παρήγορο για την ΑΕΚ είναι πως οι περίπου 1.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο πλευρό της στα Πηγάδια χειροκρότησαν τους παίκτες στο τέλος της αναμέτρησης παρά το αρνητικό αποτέλεσμα. «Αυτό θέλουμε κι εμείς, το χειροκρότημα και τη στήριξη του κόσμου. Θα ήθελα εκ μέρους της διοίκησης να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Θέλουμε να πάμε μαζί χέρι-χέρι», πρόσθεσε ο Νίκος Κούλης, που κράτησε κλειστά χαρτιά για τον επόμενο πρόεδρο. «Έχουμε κάτι στο μυαλό μας. Όταν έρθει η ώρα, θα το μάθετε».

Τα… πεταμένα ημίχρονα

Η ΑΕΚ για ένα ακόμη ματς τη φετινή περίοδο παρουσιάστηκε διπρόσωπη. Με εξαίρεση το ντέρμπι της πρεμιέρας, όπου είχε καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό, όπου η απόδοσή της κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα σε όλο το παιχνίδι, η «Ένωση» στα υπόλοιπα ματς παρουσιάζει καλό πρόσωπο μόνο για ένα 45λεπτο. Στη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν καλή μόνο στο β’ μέρος, την τρίτη απέναντι στον Ηρακλή μόνο στο α’, την τέταρτη απέναντι στον Πανιώνιο στο β’, την έκτη κόντρα στη Λάρισα στο β’, την έβδομη απέναντι στο Θρασύβουλο στο α’, την όγδοη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στο β’ και στην ένατη απέναντι στη Skoda Ξάνθη στο β’.

Χωρίς νίκη εκτός έδρας

Αγνοεί τη χαρά του «διπλού» η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αφού σε πέντε εξόδους μετρά τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα. Αξίζει δε να σημειωθεί πως στο περσινό πρωτάθλημα η «Ένωση» είχε 11 νίκες σε 15 εκτός έδρας παιχνίδια, επίδοση που πλέον είναι απίθανο έστω και να ισοφαριστεί τη φετινή περίοδο.

Αφιερωμένο στον Ρίκκα

Μία φανέλα με το μήνυμα «Fuerza Antoni» («Κουράγιο Αντώνη») αποκάλυψε ο Ισμαέλ Μπλάνκο κάτω από την εμφάνιση της ΑΕΚ μετά το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε. Ο Αργεντινός επιθετικός αφιέρωσε το τέρμα του στον συμπαίκτη του, Αντώνη Ρίκκα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο προ ημερών και θα μείνει εκτός δράσης για πέντε μήνες. «Έχω περάσει κι εγώ τέτοιον τραυματισμό και ξέρω πώς είναι», τόνισε ο «Ζορό».

Δυσαρεστημένος ο Πλιάτσικας

Ο Βασίλης Πλιάτσικας ήταν φανερά δυσαρεστημένος όταν έγινε γνωστό ότι δεν συμπεριλήφθηκε στη 18αδα για τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη. Ο νεαρός μέσος περίμενε πως μετά τον τραυματισμό του Ρίκκα και από τη στιγμή που η ομάδα του θα παρατασσόταν με τρία κεντρικά χαφ (Πελετιέρι, Μπασινάς, Καφές) θα είχε μία θέση στον πάγκο, ωστόσο διαψεύστηκε.

Στροφή στο Κύπελλο

Το βλέμμα των ανθρώπων της ΑΕΚ στρέφεται πλέον στο Κύπελλο Ελλάδος Hellas On Line, όπου για την τέταρτη φάση του θεσμού αντιμετωπίζει την Τρίτη (17:45) τον Ηλυσιακό στο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης». Η «Ένωση» δεν θέλει να πέσει θύμα έκπληξης στο θεσμό για μία ακόμη χρονιά και ο Γιώργος Δώνης έχει τονίσει τη σημασία της αναμέτρησης στους ποδοσφαιριστές του. Εκτός πλάνων είναι οι Κυργιάκος και Μαντούκα, ενώ εκτός απροόπτου δεν θα αγωνιστεί και Γεωργέας, ο οποίος αποχώρησε με τράβηγμα στον δικέφαλο του αριστερού ποδιού από το ματς του Σαββάτου.

Σενάριο για τον Σουκουλίνι

Δημοσίευμα της εφημερίδας της Αργεντινής «Ole» ανέφερε πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται για τον 18χρονο ανασταλτικό μέσο της Ράσινγκ Κλουμπ Φράνκο Σουκουλίνι. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, «δεν υπάρχει ακόμα πρόταση, αλλά φαίνεται ότι τον παρακολουθούν για τον Ιανουάριο Γιουβέντους, Παλέρμο και ΑΕΚ, αλλά πιο κοντά είναι η Ουντινέζε, η οποία προτίθεται να προσφέρει έξι εκατ. ευρώ».

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x