Ήταν δεδομένο και σίγουρο πως η δικαίωση της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Πανιώνιο και η κατοχύρωση των δύο βαθμών στην «Ένωση», θα έφερνε την αντίδραση των «κυανέρυθρων». Αυτή ήταν άμεση, αφού την Πέμπτη το βράδυ, η διοίκηση του Ηλία Λιανού εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ειρωνεύεται την όλη διαδικασία, μέχρι την τελική απόφαση, την οποία θεωρεί παγκόσμια πρωτοτυπία και προαναγγέλλει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, ώστε να πάρει πίσω τους χαμένους βαθμούς.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Στην ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms, αισθανόμαστε ιδιαίτερα κολακευμένοι που συμμετείχαμε, ως διάδικοι, σε μία διαδικασία ενώπιον του αθλητικού δικαστή, η οποία, μετά από 14 ημέρες διασκέψεως, κατέληξε σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία για τον αθλητισμό, να απονείμει τη νίκη στην ομάδα, η οποία ηττήθηκε εντός του αγωνιστικού χώρου.

Οφείλουμε, ωστόσο, να επισημάνουμε, σε όσους εξακολουθούν να το αγνοούν, ότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς πεδιάς του αθλήματος, ένας αγώνας τελειώνει με το άκουσμα της κόρνας της λήξης του.

Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, το 2002 απορρίφθηκε η ένσταση που είχε καταθέσει η ομάδα μας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, παρά το γεγονός ότι, από το βίντεο του αγώνα, φάνηκε ότι το νικητήριο καλάθι του αντιπάλου ήταν εκπρόθεσμο.

Και ενώ αναμέναμε επί αυτού, ακριβώς, του κρίσιμου ζητήματος, να αποφανθεί ο αθλητικός δικαστής, δηλαδή αν ο καταλογισμός του φάουλ έγινε πριν, ταυτοχρόνως ή μετά τον ήχο της κόρνας, διαπιστώνεται στην απόφαση η πλήρης ανυπαρξία της δικής του κρίσεως και απόψεως

Τουναντίον, αναπληρώνει το κενό της δικαιοδοτικής κρίσεως με την προσφυγή σε αντικρουόμενες, αντιφατικές και μεταβαλλόμενες μαρτυρικές καταθέσεις των μελών της γραμματείας, οι οποίοι, οψίμως, απέκτησαν- άραγε πώς;- άποψη.
Εξακολουθούμε να έχουμε τη ρομαντική άποψη ότι οι αγώνες κρίνονται εντός των αγωνιστικών χώρων και αναμένουμε με ενδιαφέρον και τη δημόσια τοποθέτηση των θεσμικών οργάνων του αθλήματος.

Σε κάθε, πάντως, περίπτωση και για την προάσπιση των συμφερόντων της, η ΚΑΕ Πανιώνιος On Telecoms δηλώνει ότι θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και θα κινηθεί δικαστικά εναντίον όλων όσων θεωρεί ότι την έβλαψαν, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ