Stoiximan Super League

Χατζηχρήστος: «Δεν θέλαμε Ντούσκο, αλλά προέχει η ενότητα»

Ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους, παρά την απογοήτευσή του για την επιστροφή του Ντούσαν Μπαγεβιτς στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, στις δηλώσεις του, το βράδυ της Τρίτης, στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6. O ηγέτης της «Original» και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, τόνισε πως είναι κρίμα που θα χρειαστεί να "επιστρατευτεί" ξανά ο Μπάγεβιτς για να «αναστηθεί» αγωνιστικά η ομάδα, όμως η διοίκηση της ΠΑΕ αναλαμβάνει την ευθύνη και ζήτησε από όλους τους αντιφρονούντες να μην αποδοκιμάσουν στο γήπεδο την επιστροφή του Ντούσκο, γιατί θα κάνουν χειρότερο κακό στην ομάδα.

Ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους, παρά την απογοήτευσή του για την επιστροφή του Ντούσαν Μπαγεβιτς στην ΑΕΚ, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, στις δηλώσεις του, το βράδυ της Τρίτης, στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6. O ηγέτης της «Original» και πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, τόνισε πως είναι κρίμα που θα χρειαστεί να "επιστρατευτεί" ξανά ο Μπάγεβιτς για να «αναστηθεί» αγωνιστικά η ομάδα, όμως η διοίκηση της ΠΑΕ αναλαμβάνει την ευθύνη και ζήτησε από όλους τους αντιφρονούντες να μην αποδοκιμάσουν στο γήπεδο την επιστροφή του Ντούσκο, γιατί θα κάνουν χειρότερο κακό στην ομάδα.


Αναλυτικά:

- Για την επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς:

«Όσον αφορά στο θέμα της επιλογής αυτής, το "βάρος" το παίρνει η διοίκηση των ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν τον Ντέμη Νικολαϊδη. Τώρα, πλέον, καλούνται να σηκώσουν τον …σταυρό μόνοι τους. Και ο "σταυρός" είναι και ο …σταυρός των επιλογών. Καταλαβαίνεις ότι άνθρωποι που δεν έχουν και άμεση σχέση με το αντικείμενο, όταν έχουν να πάρουν τόσο σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις, είναι, πραγματικά, πάρα πολύ δύσκολο. Δεν θα ήθελα να είμαι σε καμία περίπτωση στη θέση τους.
Μόνο λύπη και απογοήτευση μου προκαλεί το γεγονός ότι χρειαζόμαστε έναν …Μπάγεβιτς, για να νικήσουμε τον Θρασύβουλο, την Παναχαϊκή, τη Δόξα Δράμας και όλες αυτές τις ομάδες που ήρθαν και μας ταλαιπώρησαν μέσα και έξω από το ΟΑΚΑ. Ξέρω ότι πέρασαν πέντε χρόνια και –όπως μου είπε και ένας φίλος μου-, πού να φανταζόταν ο Ντέμης ότι θα έκλεινε έτσι το πενταετές πρόγραμμα, που μας είχε πλασάρει...».

- Για τη στάση της "Original" στο ζήτημα:

«Η αλήθεια είναι ότι, κάθε είδους κόντρα, μετά από τόσες που έχει περάσει η ΠΑΕ, είναι πολυτέλεια. Και όταν μπαίνουμε σε μία διαδικασία αντιπαράθεσης μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ, νομίζω ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Έχω την εντύπωση ότι μόνο κακό θα κάνει. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Πιο άσχημο πράγμα –και από την επιστροφή του Μπάγεβιτς-, είναι να βλέπεις ΑΕΚτζήδες να τσακώνονται στο γήπεδο και να βλέπεις εσωτερικά μέτωπα… Αυτό είναι το χειρότερο.
Αν υπάρχουν τώρα ΑΕΚτζήδες –ανεξαρτήτως ηλικίας-, που τους αρέσει να έρχονται στο γήπεδο και να δημιουργείται ένα χάος, εξαιτίας της πρόσληψης του Μπάγεβιτς, τότε, νομίζω, ότι θα είναι καλύτερο αυτοί να κάτσουν στο σπίτι τους. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, οι παίκτες, τουλάχιστον, δεν νομίζω πως φταίνε σε τίποτα. Το βάρος της επιλογής πέφτει στους μετόχους, οι οποίοι ευελπιστώ να θέλουν, όσο και εμείς, την ενότητα στην ΑΕΚ.
Το θέμα του Μπάγεβιτς είναι μια ιστορία που δεν κλείνει έτσι εύκολα και απλά. Ο κόσμος είναι κόσμος. Και όλοι αυτοί που βγαίνουν στα τηλέφωνα και έχουν άποψη, το δικαιούνται. Τους καταλαβαίνω. Όλοι, αυτή τη στιγμή, είμαστε "πονεμένοι". Είτε θέλουμε τον Μπάγεβιτς, είτε όχι. Δεν παύει να υπάρχουν άνθρωποι, που του πέταγαν αυγά και τώρα να λένε ‘’εντάξει, να δούμε τι θα γίνει, πώς θα πάει η ομάδα’’. Βλέπεις μεταστροφές. Σε εμάς, μεταστροφή δεν υπάρχει σε κάτι τέτοιο.

Η θέση η δική μας δεν αλλάζει. Έχω την εντύπωση πως όσο πιο αδιάφορα και απαρατήρητα περάσει ο Μπάγεβιτς από το ΟΑΚΑ, τόσο καλύτερα θα είναι για την ΑΕΚ. Αν τώρα, για μία ακόμη φορά, ο Μπάγεβιτς γίνει πόλος και αφορμή αντιπαραθέσεων, που μόνο κακό θα κάνουν, τόσο το χειρότερο. Να πάνε τα αποτελέσματα καλά για να περάσει όλη αυτή η ιστορία απαρατήρητη. Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση…».

-Για τις διαφορές από την προηγούμενη φορά με τον κ. Ψωμιάδη στην προεδρία:

«Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά επαναλαμβάνεται σαν φάρσα. Τη δεύτερη, όμως, σαν τραγωδία. Εγώ, δεν θέλω να πω ότι είναι τραγωδία η επιστροφή του Μπάγεβιτς. Δεν θέλω να τη συγκρίνω με την προηγούμενη φορά. Τότε, υπήρχε ο χαρακτήρας του Ψωμιάδη. Υπήρχε η τοποθέτηση του Μπάγεβιτς, που από εκεί ξεκίνησαν όλα. Εμείς είχαμε προσπαθήσει να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά.
Η ουσία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν μείνει, είναι στο "πόδι" του Νικολαϊδη. Οι άνθρωποι που ηγούνται της νέας φιλοσοφίας, της συνέχειας αυτής του Νικολαϊδη -δεν ξέρω πως το χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι-, τέσσερα χρόνια επιμελώς κρύφτηκαν. Η συμφωνία που φερόταν να υπήρχε, ήταν μπαρούφα. Έπρεπε κάθε στιγμή που έβλεπαν κάποια πράγματα που δεν τους άρεσαν και δεν συμφωνούσαν με τον Νικολαϊδη, να το λένε.
Κάνω έκκληση στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια διχασμού, έριδας και αντιπαράθεσης μέσα στο γήπεδο. Φυσικά, σε καμία περίπτωση, δεν είμαστε χαρούμενοι με την επιστροφή του Μπάγεβιτς. Εγώ ποτέ δεν θα έπαιρνα κάποιον: έναν ποδοσφαιριστή, έναν προπονητή κ.λπ., που θα ήξερα ότι, αν μην τι άλλο, θα διχάσει τον κόσμο της ΑΕΚ.
Απλά, είναι κρίμα για όλον αυτόν τον κόσμο, που στήριξε και στηρίζει, αυτή η αγωνιστική κατάπτωση, αυτό το αγωνιστικό συνονθύλευμα, που κάθε Κυριακή γίνεται πιο έντονο. Και είναι κρίμα και για τον Δώνη, ο οποίος –όχι φυσικά, ότι ήταν καλύτερος από τον Κωστένογλου-, αλλά ξεκίνησε με τόσα όνειρα και φιλοδοξίες, όπως και αρκετός κόσμος, που τον πίστεψε και δεν τα κατάφερε.
Αν οι μέτοχοι ήταν λίγο πιο διορατικοί, θα είχαν φέρει έναν προπονητή που θα μπορούσε να μη διχάσει. Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε νέα λάθη. Το πρόβλημα είναι να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, συνέχεια».

-Για το εάν είχε ενημέρωση από τους μετόχους για το θέμα:

«Η πρώτη φορά που το συζήτησα μαζί τους ήταν σήμερα (δηλ: την Τρίτη). Χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να με ενημερώσουν, το έμαθα από τους ίδιους, πριν από λίγες ώρες. Πάνω από την ΑΕΚ βάζω την αξιοπρέπειά της. Και ανησυχώ που το λέω, αλλά, περνώντας τα χρόνια, διαπιστώνω ότι η μόνη της ελπίδα είναι τα παιδιά στην κερκίδα.
Θεωρούσα ότι το "κεφάλαιο" Μπάγεβιτς είχε "κλείσει" για την ΑΕΚ. Είχα ξεχάσει ότι καν υπάρχει. Νόμιζα ότι είναι προπονητής στον Ερυθρό Αστέρα ακόμα. Δεν ξέρω τι μας ξημερώνει. Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Γιατί, εκτός από τα πρόσωπα που γράφουν ιστορία, υπάρχει και η ίδια ιστορία της ΑΕΚ: η φανέλα της και τα σχετικά».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x