Stoiximan Super League

«Ζητώ συγγνώμη. Κοιτάμε μπροστά...»

Απολογητικός για όσους μπορεί να πίκρανε στο παρελθόν και ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους της ομάδας παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ. «Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους πίκρανα. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να φέρουμε την ομάδα εκεί που είναι η θέση της. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες από πριν. Σημασία έχει το παρόν και το μέλλον πλέον», τόνισε. «Δεν μπορώ να υποσχεθώ φέτος την πρώτη θέση, αλλά θα παλέψουμε. Χρειάζεται χρόνος. Πιστεύω πως θα πετύχω», πρόσθεσε. «Αν με κρατήσουν, δεν πάω πουθενά», η απάντησή του στο ερώτημα αν θα κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Δείτε τι θέση πήρε για το γηπεδικό, τη συνεργασία του με τον Στέλιο Μανωλά, τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και τον Ντέμη Νικολαΐδη. «Να είμαστε ενωμένοι», το μήνυμα των Τάκη Κανελλόπουλου και Νίκου Κούλη.

Απολογητικός για όσους μπορεί να πίκρανε στο παρελθόν και ενωτικός προς όλους τους φιλάθλους της ομάδας παρουσιάστηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

«Δεν θέλω να ανοίγω το παρελθόν. Ξέρω πολύ καλά ότι ένα μεγάλο κομμάτι της Original είναι εναντίον μου. Εγώ έχω πει συγγνώμη σε όλους που τους πίκρανα όταν έφυγα. Είναι δύσκολο να πεις συγγνώμη. Καθημερινά λέμε συγγνώμη, αλλά η δική μου είναι ειλικρινής και είναι προς όλους. Εγώ ζητώ συγγνώμη σε όλους όσους πίκρανα. Ζητάω όμως συγγνώμη και από την οικογένειά μου για όσα άκουσε. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε την πολυτέλεια όμως να συζητάμε για αυτό το θέμα. Πρέπει να κοιτάμε το παρόν και το μέλλον. Αν μπορούμε, να βάλουμε όλα αυτά στην άκρη και να στηρίζουμε την ΑΕΚ που αγαπάμε όλοι. Η ομάδα δεν θέλει φασαρίες. Να βοηθήσουμε όλοι μαζί για να φέρουμε την ομάδα εκεί που είναι η θέση της. Θέλω να πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες από πριν. Μπορούν βέβαια να υπάρχουν αντιδράσεις όπως παλιά. Πιστεύω πως ο καθένας φίλαθλος θα σκεφτεί την ομάδα πρώτα από τον εαυτό του. Τα καλά τα θυμόμαστε. Είναι κίνητρο για μας. Πρέπει να ξεχάσουμε τα κακά και να κοιτάξουμε το παρόν και το μέλλον», δήλωσε εν μέσω χειροκροτημάτων τη στιγμή που ζήτησε συγγνώμη.

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός απέφυγε τα μεγάλα λόγια, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και ο ίδιος θα πετύχει. «Το Κύπελλο αποτελεί οπωσδήποτε στόχο μας φέτος. Δεν μπορώ να υποσχεθώ σε κανέναν την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, ούτε μου το ζήτησε κανείς. Ξέρω ότι η ΑΕΚ αξίζει περισσότερα και πιο ψηλή θέση. Η ψυχολογία της ομάδας είναι σε χαμηλό επίπεδο. Η ομάδα διαθέτει καλούς παίκτες, δεν υπάρχει άσχημος παίκτης. Αυτή τη χρονιά δεν ξέρω, αλλά θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που τα επόμενα χρόνια θα πάει για τον τίτλο. Δεν θέλω για λόγους πίεσης να πω ότι θέλουμε οπωσδήποτε την πρώτη θέση. Δεν θέλω να το υποσχεθώ. Αν χρειάζονται μεταγραφές, θα προσπαθήσουμε να έχουμε τους κατάλληλους να βοηθήσουν να είμαστε πάλι εκεί που θέλουμε και αξίζουμε. Ό,τι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε. Πόσα λεφτά θα χρειαστούν δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να το πούμε. Χρειάζεται χρόνος. Πιστεύω πως θα πετύχω», τόνισε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε άσχημη βαθμολογική θέση. Πρέπει να φύγουμε από αυτή τη θέση και θα το προσπαθήσουμε. Δεν θα πούμε ότι θα αφήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλω να υπάρχει τέτοια πίεση στην ομάδα, γιατί θα μας επηρεάσει πολύ. Η ΑΕΚ μπορεί να είναι ψηλά και θα είναι ψηλά».

Για την υποδοχή στην προπόνηση της Πέμπτης ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω ότι περίμενα την υποδοχή, αλλά μου θύμισαν τα παλιά χρόνια και αυτό είναι κάτι που με υποχρεώνει περισσότερο να προσπαθήσω να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα γίνεται». Στην ερώτηση αν θα κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ, απάντησε γυρνώντας προς το μέρος του αντιπροέδρου: «Θα κλείσω την καριέρα μου στην ΑΕΚ κύριε Κανελλόπουλε; Αν με κρατήσουν, εγώ δεν πάω πουθενά αλλού».

Όσο για το πώς πείστηκε να επιστρέψει, είπε: «Με τον Λάκη Νικολάου δεν συζητούσαμε τους τελευταίους μήνες. Έχουμε και οι δύο πολύ δυνατά συναισθήματα για την ΑΕΚ. Έπειτα από 2-3 μέρες που είχα πίεση, άλλαξα γνώμη. Ο Λάκης με πίεσε να σκέφτομαι και πάλι την ΑΕΚ. Έχω πολύ δυνατά αισθήματα για την ΑΕΚ».

Για τη συνεργασία του με τον Στέλιο Μανωλά, δήλωσε: «Ο Στέλιος (Μανωλάς) έγραψε ιστορία στην ΑΕΚ και την αγαπά πολύ. Θέλει να βοηθήσει την ομάδα και πιστεύω πως η συνεργασία μας θα είναι σωστή. Πιστεύω πολύ σε αυτόν. Στο παρελθόν είχαμε συγκρούσεις, αλλά και τώρα θα έχουμε συγκρούσεις (γέλια). Μπορεί αυτό να λειτουργήσει σαν παράδειγμα και για τον κόσμο μας. Έχουμε μια δουλειά στην οποία θέλουμε και οι δύο να πετύχουμε».

Ο 60χρονος προπονητής δεν έκρυψε την προτίμησή του στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Σπίτι μου είναι η Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν έχω μιλήσει καθόλου για το γήπεδο με τη διοίκηση. Σαν παίκτης και σαν προπονητής έζησα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν είμαι ο μόνος που θέλω γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Υπάρχουν πολλοί ακόμα που θέλουν το γήπεδο εκεί».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν από τους πρώτους που τον ώθησαν να πει το «ναι» για την επιστροφή του: «Μιλάω συνέχεια με τον κύριο Μελισσανίδη. Αυτός μου είπε πρώτος να πάω. Δεν υπάρχει μέρα που να μη μιλάω. Είναι φίλος μου και πολλά περισσότερα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που σας περνά από το μυαλό (εμπλοκή στα διοικητικά)».

Ερωτηθείς αν θα προβεί αμέσως σε ριζικές αλλαγές στην ομάδα, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι θα δούμε κάτι τελείως διαφορετικό ή θα αλλάξουμε από το πρώτο ματς όλους τους παίκτες. Θα παίζουν αυτοί που είναι οι πιο κατάλληλοι και οι πιο έτοιμοι. Παίζει ρόλο και η τακτική για το ποιος θα παίζει. Η προπόνηση που έγινε την Πέμπτη δεν ήταν για να δω ποιος θα παίξει την Κυριακή και ποιος όχι. Ήταν για να δω εγώ κάποια πράγματα. Έχω εικόνα της ομάδας», ενώ για τον αριθμό Ελλήνων-ξένων στην ομάδα τόνισε: «Δεν ξεχωρίζω τους ξένους από τους Έλληνες. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει Έλληνες. Χωρίς Έλληνες δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Οι Έλληνες έχουν πολλά κίνητρα. Πρέπει όμως να υπάρχει ισορροπία με τους ξένους».

Στο ερώτημα αν θα έρχονταν στην ΑΕΚ σε περίπτωση που ο Ντέμης Νικολαΐδης ήταν στην ομάδα, απάντησε: «Ρωτήστε τον κ. Νικολαΐδη αν θα με ζητούσε για τεχνικό της ΑΕΚ. Αν με ζητούσε θα ερχόμουν», ενώ τέλος για το φλερτ του με τον Αστέρα Τρίπολης είπε: «Είχα μιλήσει με τον Αστέρα μία φορά. Στη δεύτερη συζήτηση που κάναμε δεν τα βρήκαμε και τελείωσε εκεί. Τίποτε άλλο».

Οι δύο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ, Τάκης Κανελλόπουλος και Νίκος Κούλης, ήταν παρόντες και καλωσόρισαν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς σπίτι του, ζητώντας συστράτευση δυνάμεων και ομοψυχία.

«Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, έναν άνθρωπο με τον οποίο ζήσαμε μεγάλες χαρές και λίγες πίκρες και ανυπομονούμε να ζήσουμε κι άλλες μεγάλες στιγμές. Αυτό που προέχει για μας είναι να χτίσουμε πάνω σε όλα τα σημαντικά πράγματα που δημιουργήσαμε με τον Ντέμη Νικολαΐδη και πρέπει να θυμόμαστε όλοι μας κάθε μέρα πως ο καθένας μας είναι πολύ μικρός μπροστά στην ΑΕΚ και όλοι μαζί μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη», είπε ο Τάκης Κανελλόπουλος.

«Είναι πολύ μεγάλη μέρα για την ΑΕΚ. Πριν από λίγες ημέρες σταμάτησε η συνεργασία με έναν καλό άνθρωπο και προπονητή όπως ο Γιώργος Δώνης. Θα ήθελα να ελπίζω πως η σημερινή μέρα είναι η μέρα που σταμάτησε ένας διχασμός που μας έκανε πολύ μικρότερη ομάδα από ό,τι ο κόσμος μας επιβάλλει. Θέλουμε να ανοίξουμε τα χέρια μας σε όλους. Κάποιος μου έλεγε ότι πόνεσε το καλοκαίρι του 1996, που έφυγε ο Μπάγεβιτς. Θέλω να ζητήσω από όλους να κάνουμε την οργή και το θυμό αποφασιστικότητα για τη νίκη. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την ΑΕΚ αν είναι ενωμένη, κανένας περίεργος και κανένας... κοκκαλιάρης. Κάνουμε μία πανστρατιά. Ένας πολύ αγαπητός μου φίλος (Ντέμης Νικολαΐδης) έφυγε για να μειωθεί η ένταση. Υπάρχουν παιδιά που ακολουθούν την ΑΕΚ παντού. Έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, που αν έκαναν τα ίδια που έκαναν σε αυτόν και σε μένα, τώρα θα ήμουν φυλακή. Να κοιτάξουμε μπροστά, ενωμένοι, όλοι μαζί. Ο κύριος Μπάγεβιτς δεν έρχεται σαν σωτήρας, αλλά σαν υπηρέτης της ΑΕΚ. Θέλω ακόμη και αν όλοι έχουν πίκρα να τη βάλουμε στην άκρη και να στηρίξουμε την ομάδα, ώστε να είμαστε υπερήφανοι. Ντούσαν καλωσόρισες σπίτι σου», τόνισε ο Νίκος Κούλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x