Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 29 ετών ο Κριστόφ Νόβακ, ο οποίος έδινε μάχη με τη ζωή, εξαιτίας σπάνιας ασθένειας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκηση της Βόλφσμπουργκ. Ο γερμανικός σύλλογος ήταν ο τελευταίος στην καριέρα του Πολωνού ποδοσφαιριστή, ο οποίος εξέπνευσε την Τετάρτη το βράδυ, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.

Ο Νόβακ «μετακόμισε» το 1998 στη Βόλφσμπουργκ, αφού πρώτα πέρασε από Βραζιλία και Ελλάδα. Στα τέλη του 2000 άρχισε να αισθάνεται ρίγη στα δάχτυλα, ενώ έδωσε για τελευταία φορά το «παρών» σε αγώνα στις 10 Φεβρουαρίου 2001, τρεις μήνες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων. Τον Μάρτιο του 2001, το μούδιασμα έφτασε στα χέρια του, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις που αποκάλυψαν ότι πάσχει από σπάνια ασθένεια, η οποία καταστρέφει το νευρικό σύστημα στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη, και μαζί με αυτά και τους μύες. Τα δύο τελευταία χρόνια η νόσος του Λου Γκέριγκ είχε καθηλώσει τον Κριστόφ Νόβακ σε αναπηρική καρέκλα, υποχρεώνοντάς τον να δίνει μάχη για να μείνει ζωντανός.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ