Stoiximan Super League

Παραιτείται ο Γκαγκάτσης!

«Κουράστηκα, τα σιχάθηκα όλα», δήλωσε στη «SportDay» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ. Πότε αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του. Ποιος είναι ο επικρατέστερος αντικαταστάτης του. Ποιοι είναι οι λόγοι της αποχώρησής του.

«Κουράστηκα, τα σιχάθηκα όλα», δήλωσε στη «SportDay» ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, επιβεβαιώνοντας το σχετικό ρεπορτάζ. Ποιος είναι το φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Ποιοι είναι οι λόγοι της αποχώρησής του.

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΕΠΟ θα υποβάλει ο Βασίλης Γκαγκάτσης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, η οποία δεν είναι γνωστό πότε θα διεξαχθεί, αν και είναι πιθανό να γίνει έκτακτη πριν από το τέλος του χρόνου. Ο κ. Γκαγκάτσης αποχωρεί ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας του στην ΕΠΟ. Τα πρώτα τέσσερα ως γραμματέας και τα υπόλοιπα επτά ως πρόεδρος. «Κουράστηκα, τα σιχάθηκα όλα», δήλωσε στη «SportDay», επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν προκύψει νωρίτερα. Αρχικά, σε τυχαία συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Αλέξη Κούγια στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών, είχε πει στον γνωστό ποινικολόγο: «Έχω αποφασίσει να φύγω γιατί έχω κουραστεί με όλα αυτά».

Ο διάδοχος

Ημερομηνία εκλογών αναμένεται να οριστεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΠΟ, για να προκύψει ο διάδοχος του του κ. Γκαγκάτση. Αυτή τη στιγμή φαβορί είναι ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος είναι υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της Ομοσπονδίας(παλαιότερα είχε το ίδιο πόστο στον Παναθηναϊκό), αξιωματούχος με καλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό(FIFA,UEFA κ.λ.π.), αλλά και κοινώς αποδεκτό πρόσωπο στο εσωτερικό. Δεν έχει δώσει δικαιώματα εδώ και τέσσερα χρόνια στην ΕΠΟ, καλή γνώμη για αυτόν έχει ο Ολυμπιακός (συγκεκριμένα ο Σωκράτης Κόκκαλης) και η ΑΕΚ, αφού είναι φίλος του Τάκη Κανελλόπουλου.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα είναι εάν θα έχει αντίπαλο στις εκλογές. Αργά το βράδυ κυκλοφόρησαν φήμες για υποψηφιότητα του Βίκτωρα Μητρόπουλου! Πάντως, αν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ είχε κινήσει τις διαδικασίες με τις μηνυτήριες αναφορές εις βάρος των μελών της Ομοσπονδίας, χθες δεν ήταν παρών στο Τριμελές Εφετείο(αναβλήθηκε η δίκη),λόγω κωλύματος, αλλά μέσω σχετικού κειμένου του που μοιράστηκε στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Θα είμαι παρών σε οποιοδήποτε στάδιο της διερεύνησης των υποθέσεων».

Οι λόγοι της αποχώρησης

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του κ.Γκαγκάτση, θα αποχωρήσει εξαιτίας ψυχολογικής κούρασης, την οποία προκάλεσε το «κυνηγητό» από διάφορες πλευρές. «Τα έβαλε με την κυβέρνηση, προκάλεσε αλλαγές νόμων στη Βουλή προς όφελος του αυτοδιοίκητου της Ομοσπονδίας, κράτησε τη θέση του επί σειρά ετών, μολονότι πολλοί ήταν αυτοί που επεδίωκαν το αντίθετο. Κάποια στιγμή θα κουραζόταν και θα άνοιγε την πόρτα της εξόδου», λένε οι άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος. Η στιγμή ήρθε. «Το καλό γι' αυτόν είναι ότι φεύγει με δική του απόφαση και όχι επειδή τον "έπαψαν" άλλοι», το συμπέρασμα όσων βρίσκονται στον περίγυρό του.

Οι εχθροί και η πίεση προς αυτόν

Οι εχθροί του τού καταλογίζουν εδώ και χρόνια το «παρασκήνιο της διαιτησίας».Τον τελευταίο καιρό δέχθηκε ασφυκτική πίεση από πολλές πλευρές. Μάλιστα, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) έκανε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους στην ΕΠΟ, αλλά και στην καθημερινότητα οικείων του προσώπων, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως πόρισμα. Υπήρξαν δημοσιεύματα για πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ, για παρατυπίες φορολογικής φύσεως και για πολλά άλλα. «Τα διαβάζω στις εφημερίδες, αλλά να ξέρετε ουδέποτε έχει φτάσει πρόστιμο ή κάποιο άλλο πόρισμα στην ΕΠΟ», είχε δηλώσει στην τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Ακούγεται πως ενοχλήθηκε(το έλεγε σε πηγαδάκια με τους συμβούλους του) επειδή στη χθεσινή διαδικασία ήταν παρών μια «πολιτική εκπρόσωπος» και θεωρήθηκε πως έγινε προσπάθεια πολιτικής παρέμβασης. Όμως, η εν λόγω εκπρόσωπος δεν πρόλαβε να διοριστεί αφού υπήρξε αναβολή στη διαδικασία.

Eπιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x