Stoiximan Super League

ΠΑΟΚ: «Ναυαγεί» του Κουλιμπάλι;

Στον αέρα βρίσκεται η μεταγραφή του Σουμαΐλα Κουλιμπάλι στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι ότι η Γκλάντμπαχ αξιώνει χρήματα για την παραχώρηση του 30χρονου μέσου στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο 30χρονος άσος είχε διαβεβαιώσει τους Θεσσαλονικείς ότι μέσα σε λίγες ώρες από την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη θα σταλεί η ελευθέρας του. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Παρόλα αυτά, οι διοικούντες άρχισαν πάλι επαφές με διάφορους παίκτες. Έρχεται για να μείνει ο Ολιβιέ Σορλέν. Στη διάθεση του Σάντος θα τεθεί ο Μουσλίμοβιτς. Ο Γιώργος Κούδας αγόρασε 15.000 μετοχές, εκπροσωπώντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεταγραφή του Σουμαΐλα Κουλιμπάλι στον ΠΑΟΚ. Ο λόγος είναι ότι η Γκλάντμπαχ αξιώνει χρήματα για την παραχώρηση του 30χρονου μέσου στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο 30χρονος άσος είχε διαβεβαιώσει τους Θεσσαλονικείς, τόσο ο ίδιος με τον ατζέντη του όσο και εκπρόσωποι της γερμανικής ομάδας, ότι μέσα σε λίγες ώρες από την άφιξή του στην Θεσσαλονίκη θα σταλεί η ελευθέρας του για να γίνει και τυπικά παίκτης του ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν συμφωνήσει προφορικά με την πλευρά του παίκτη για συμβόλαιο 2,5 ετών, με τις συνολικές του απολαβές να αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ. Άνθρωποι της ομάδας ξεκαθάρισαν στην πλευρά του παίκτη ότι αν δεν μείνει ελεύθερος, δεν πρόκειται να αποκτηθεί. Όπως γίνεται αντιληπτό, όλα εξαρτώνται από τον Κουλιμπάλι, αν και η υπόθεση φαίνεται να οδεύει προς «ναυάγιο», όσο η Γκλάντμπαχ συνεχίζει να έχει οικονομικές απαιτήσεις για την παραχώρησή του ποδοσφαιριστή από το Μάλι.

Από την πλευρά τους, οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας είναι εκνευρισμένοι από τις οικονομικές αξιώσεις (αρχικά 200.000 ευρώ και στη συνέχεια 100.000 ευρώ) του γερμανικού συλλόγου. Οι άνθρωποι της ομάδας θεωρούν ότι το θέμα είναι καθαρά ηθικό και δεν έχει να κάνει ούτε με τις 50.000 ευρώ ούτε με τις 100.000, αλλά με το γεγονός ότι άλλα συμφωνήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κι άλλα ειπώθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Πάγια τακτική της διοίκησης του ΠΑΟΚ είναι να μην μπαίνει σε πλειστηριασμό ούτε σε παιχνίδια τακτικής με μάνατζερ και διοικήσεις άλλων ομάδων, όταν υπάρχει ήδη συγκεκριμένη συμφωνία.

Δεν τα βάφουν «μαύρα»…

Τι και αν η υπόθεση του Σουμαΐλα Κουλιμπάλι οδεύει προς «ναυάγιο». Οι διοικούντες τον ΠΑΟΚ άρχισαν και πάλι τις επαφές με διάφορους παίκτες, με σκοπό να βρεθεί άλλος που θα καλύπτει την αριστερή πλευρά και θα μπορεί να επιτεθεί κατά μέτωπον. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να προέρχεται από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής (σ.σ.: ίσως να είναι Βραζιλιάνος). Οι ιθύνοντες του «Δικεφάλου του Βορρά» θέλουν η ενίσχυση της ομάδας να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και να μην φτάσει, δηλαδή, στα τέλη Ιανουαρίου, έχοντας χάσει πολύτιμο χρόνο, από τη στιγμή που θα βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωτάθλημα.

Έρχεται για να μείνει

Σε αντίθεση με τον Σουμαΐλα Κουλιμπάλι, ο Ολιβιέ Σορλέν αναμένεται κανονικά στη Θεσσαλονίκη για να μείνει στην πόλη και να αρχίσει προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Η άφιξή του 29χρονου μεσοεπιθετικού της Ρεν είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή και το Σάββατο θα γνωρίσει, εκτός απροόπτου, από κοντά τον Φερνάντο Σάντος και τους νέους του συμπαίκτες στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής.

Περιμένουν τον «Μούσλι»

Όπως είναι γνωστό, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ επιστρέφουν το Σάββατο στις προπονήσεις. Την προετοιμασία για τον αγώνα της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου με τον ΟΦΗ στην Τούμπα αναμένεται να ακολουθήσει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «ασπρόμαυρων», μέχρι τότε ο Βόσνιος επιθετικός θα είναι ετοιμοπόλεμος για το παιχνίδι με τους Κρητικούς. Αντίθετα, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια θα συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα, καθώς θα χρειαστεί ακόμα μερικές βδομάδες για να ανεβάσει ρυθμό.

Πήραν θέση οι βετεράνοι

Την ελπίδα ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα της διοίκησης για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ εξέφρασε ο Γιώργος Κούδας. Ο «Μεγαλέξανδρος» εκπροσώπησε τον σύνδεσμο βετεράνων του «Δικεφάλου του Βορρά» και επισκέφτηκε χθες κατάστημα της τράπεζας που έχει αναλάβει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΠΑΟΚ, για να προμηθευτεί μετοχές της ΠΑΕ. Ο παλαίμαχος άσος πήρε εντολή από τα υπόλοιπα μέλη του συνδέσμου βετεράνων να αγοράσει 15.000 μετοχές.

«Είναι υποχρέωσή μας να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση», είπε ο Κούδας και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί και πάλι στην προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκηση και να στεφθεί αυτή από επιτυχία».

Η τράπεζα που συνεργάζεται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τη διοίκηση ότι 982 άνθρωποι αγόρασαν μετοχές από τη στιγμή που άνοιξε το μετοχικό του συλλόγου. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 180.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λήγει στις 26 Ιανουαρίου.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x