Stoiximan Super League

«Η ΑΕΚ χτυπιέται από παντού»

Απόλυτος και ξεκάθαρος, σχετικά με την αγωνιστική και μη κατάσταση της ΑΕΚ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός της Τζένοα σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πρώην ομάδα του τόνισε πως «Η ΑΕΚ χτυπιέται από παντού, έχει πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι αγωνιστικά. Η φετινή χρονιά είναι χαμένη», ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως : «Ο Νικολαΐδης είχε τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες». Παράλληλα, αποκάλυψε πως σε περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει στην χώρα μας προτεραιότητά του θα είναι ο «δικέφαλος», ενώ δεν θα έλεγε όχι και σε πρόταση Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Κλείνοντας, εμφανίστηκε απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Ρεχάγκελ δεν τον συμπεριλαμβάνει στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας, παρόλο που: «πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω». «Έχει όλα τα προσόντα να διαπρέψει στην Ιταλία», το σχόλιο του Τραϊανού Δέλλα.

Απόλυτος και ξεκάθαρος, σχετικά με την αγωνιστική και μη κατάσταση της ΑΕΚ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Σωτήρη Ταμπάκο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός της Τζένοα σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πρώην ομάδα του τόνισε πως «Η ΑΕΚ χτυπιέται από παντού, έχει πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι αγωνιστικά. Η φετινή χρονιά είναι χαμένη», ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως : «Ο Νικολαΐδης είχε τον δικό του τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες». Παράλληλα, αποκάλυψε πως σε περίπτωση που αποφασίσει να επιστρέψει στην χώρα μας προτεραιότητά του θα είναι ο «δικέφαλος», ενώ δεν θα έλεγε όχι και σε πρόταση Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού. Κλείνοντας, εμφανίστηκε απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο Ρεχάγκελ δεν τον συμπεριλαμβάνει στην ενδεκάδα της Εθνικής ομάδας, παρόλο που: «πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να προσφέρω». «Έχει όλα τα προσόντα να διαπρέψει στην Ιταλία», το σχόλιο του Τραϊανού Δέλλα στους 94.6.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

-Το πώς βλέπει την φετινή ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ χτυπιέται από παντού, έχει πολλά προβλήματα αλλά δεν είναι αγωνιστικά. Η φετινή χρονιά δείχνει χαμένη για την ΑΕΚ, ο κ. Μπάγεβιτς πρέπει να χτίσει την ομάδα για του χρόνου. Ομως και για εμάς ήταν ξεγραμμένη πέρυσι, αλλά επιστρέψαμε, παρότι τελικά χάσαμε το πρωτάθλημα, γίνονται διάφορα πράγματα στην Ελλάδα που δεν πρέπει να συμβαίνουν, όμως αφού έτσι έγινε δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Φέτος η ΑΕΚ έκανε καλές μεταγραφές, αλλά είχε χάσει πολύ ήδη από πέρυσι. Είχε χάσει και αγωνιστικά, καθώς έφυγαν ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Ριβάλντο, ο Ζήκος, αλλά με την φυγή αυτών των παικτών έχασε και την δυναμική της, διότι αυτοί οι παίκτες είναι μεγάλες προσωπικότητες, ήταν οι σημαίες της ΑΕΚ, βοηθούσαν ώστε η ομάδα να πάει μπροστά. Μαζί με αυτούς έφυγε ένα μέρος της δύναμης της ΑΕΚ. Δεν προσέφεραν μόνο αγωνιστικά, αλλά και δημιουργούσαν ένα κλίμα καλό προς τον κόσμο, τον ξεσήκωναν και δημιουργούσαν καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Η φετινή ΑΕΚ δεν έχει παίκτη που να την «πάρει» πάνω του.

Οι νέοι παίκτες, όπως ο Μπασινάς, ο Κυργιάκος ήρθαν σε μία δύσκολη περίοδο για την ομάδα και έχουν εμπειρία, όπως έχει και ο Γεωργέας. Πάντως, υπάρχει πλέον και ο Μανωλάς που μπορεί να βοηθήσει, καθώς ήταν ποδοσφαιριστής.

Ο Δώνης ήρθε σε πολύ δύσκολη περίοδο, όπου η ομάδα είχε πολλά προβλήματα. Από όσα είχα δει, όντας εκτός ομάδας κατάλαβα πως είναι καλός προπονητής. Αυτό που κατάλαβα από την προετοιμασία, είναι πως έπαιζε πολύ επιθετικά».


-Τον Ντέμη Νικολαΐδη

«Κάτι έπρεπε να γίνει, διότι ο κόσμος γκρίνιαζε για τη διοίκηση, υπήρχε πρόβλημα μεταξύ της διοίκησης και των οπαδών. Η προηγούμενη διοίκηση έβγαζε υγεία, έκανε το καλό για την ομάδα, αγαπούσε την ομάδα. Ο Ντέμης Νικολαΐδης είχε έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες, ήξερε και ποδόσφαιρο, ενώ οι περισσότεροι από τη νυν διοίκηση δεν έχουν παίξει επαγγελματικά ποδόσφαιρο και αυτό είναι μειονέκτημα. Μπορεί να έκανε λάθη, αλλά έκανε πολλά περισσότερα καλά. Αν δεν ήταν αυτός η ομάδα δεν θα βρισκόταν στη Α’ Εθνική».

-Play off

«Είναι δύσκολο για τη διοίκηση να καταλάβει ότι εμείς δεν μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στα play- off. Είναι διαφορετικό να είσαι στα γραφεία και διαφορετικό να ματώνεις στο γήπεδο. Επηρεαστήκαμε από τα όσα συνέβησαν πριν τα play- off, δεν γινόταν να παίξουμε, δεν θέλαμε, δεν είχαμε τις δυνάμεις και τα αποθέματα. Δεν συμφωνώ με την διεξαγωγή των play- οff. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να παίζει ο δεύτερος με τον τρίτο. Ο τρίτος είναι τρίτος και ο δεύτερος είναι δεύτερος».

Κεφάλαιο προπονητές:

Σέρα Φερέρ:

«Είχα την πρώτη μου συμμετοχή με τον Σέρα Φερέρ, στον οποίο χρωστάω πολλά. Μου έδωσε τα περισσότερα από όλους τους προπονητές. Στην αρχή ήταν δύσκολα, διότι ήταν δύσκολος και στη συμπεριφορά του απέναντί στους μικρούς, όμως εμένα με πίστευε. Πάντως, οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι, καθώς από εκεί που έπαιζα βασικός, στη συνέχεια δεν ήμουν στην 18αδα και αυτό άρχιζε να με κουράζει. Ο Φερέρ μου έδωσε ευκαιρία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λιλ και εκεί έδειξα πως μπορώ να προσφέρω.

Ο προπονητής μού είχε πει πως η ευκαιρία μου ήταν κοντά και πράγματι μου έδωσε την ευκαιρία να αποδείξω ότι μπορώ να προσφέρω, αλλά μετά μου έδωσε και άλλες ευκαιρίες για να καθιερωθώ στην ΑΕΚ. Η πρώτη χρονιά του Φερέρ στην ΑΕΚ ήταν και η καλύτερη μου στην ομάδα.

Η καλύτερη χρονιά της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια ήταν η πρώτη του Φερέρ, γιατί ήμασταν σταθεροί. Θα έλεγα ότι ήταν η περυσινή, όμως συνέβησαν όσα συνέβησαν, είχαμε ένα κακό τέλος και για αυτό δεν ήταν η καλύτερη. Η πρώτη σεζόν του Φερέρ ήταν δύσκολη, κάναμε και “κοιλιά” τον Γενάρη, υπήρχαν και γκρίνιες, υπήρχε και το Champions League, αλλά παίξαμε καλά».


-Φερνάντο Σάντος:

«Ο Σάντος με βοήθησε πολύ, μου έδειξε κάποια πράγματα για την τακτική. Μου έδειξε πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο αμυντικός, πώς πρέπει να κρατάει τη θέση του. Με τον Σάντος δεν γινόταν να παίξω, διότι υπήρχαν άλλοι τρεις αμυντικοί, ήμουν και μόνο 15-16 ετών. Για αυτό πήγα στη Νίκη Βόλου ως δανεικός για ένα χρόνο και αυτό με βοήθησε πολύ. Με βοήθησαν οι προπονητές που είχα τότε, ο Νίκος Κουρμπανάς και ο Μύρωνας Σηφάκης. Έδειξα σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο πως έχω δυνατότητες. Γύρισα με τον Φερέρ και έδειξα ότι μπορώ να παίξω και στην ΑΕΚ. Ο Σάντος μας έδωσε ερεθίσματα για να φτιάξουμε μεγάλη ομάδα, έδειξε ότι είναι καλός προπονητής, μας έκανε να καταλάβουμε ότι πρέπει να δουλεύεις συνέχεια για να παίζεις και να γίνεις πολύ καλός».

-Νίκος Κωστένογλου

«Ο Κωστένογλου ήξερε την ομάδα καλά, ήξερε τα προβλήματα της ομάδας, είχε τη δική του φιλοσοφία και υπήρχε υγεία στα αποδυτήρια. Βοήθησε πολύ όλους τους παίκτες και ειδικά εμένα, επειδή ήξερε καλά τη θέση του αμυντικού, όπως και ο βοηθός του, ο Μάκης Χάβος. Δεν ξέρω γιατί δεν παρέμεινε στην ομάδα, παρότι είχαμε πολύ καλή παρουσία με αυτόν προπονητή, δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό με το οποίο συνέβη αυτό. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και θα κριθούν όλα στο μέλλον».

-Τους παρτενέρ του στην άμυνα τα χρόνια που ήταν στην ΑΕΚ:

«Με τον Τσιρίλο τα πήγα καλά, ήμασταν καλό δίδυμο, όμως με τον Δέλλα τα πήγα ακόμη καλύτερα, διότι ξέρει πολύ καλά τη θέση, ξέρει να σε καθοδηγεί, ξέρει και καλή μπάλα. Έμαθα από αυτόν, εγώ δεν ήξερα και λόγω της ηλικίας να καθοδηγήσω την άμυνα, όπως δεν ήξερε και ο Τσιρίλο. Με βοήθησε πολύ ο Δέλλας, όπως βοήθησε και τους άλλους νεαρούς, τον Κουτρομάνο και τον Πλιάτσικα. Μας βοήθησε εκτός από αγωνιστικά και στα αποδυτήρια».

-Την Τζένοα και το ιταλικό πρωτάθλημα:

«Η πρόταση της Τζένοα ήταν καλή για εμένα, αλλά ήταν και πολύ καλή για την ΑΕΚ. Ήθελαν να δοκιμάσω να παίξω στο εξωτερικό και ήρθαν τα πράγματα όπως τα ήθελα, γιατί δεν ήθελα να παραμείνω μέχρι τα 25 μου στην Ελλάδα. Στην αρχή δυσκολεύτηκα, έχασα χρόνο λόγω της γλώσσας. Τους τελευταίους τρεις μήνες έχω παίξει στα δέκα από τα δώδεκα παιχνίδια, μου δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξα. Θέλω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο στην τακτική για να κάνω εάν γίνεται και ένα βήμα παραπάνω. Βλέπουμε UEFA, είμαστε στην έκτη θέση, αλλά με δύο ήττες όλα μπορούν να αλλάξουν. Στην Ιταλία πρώτα από όλα προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον δικό τους παίκτη. Αν ο παίκτης τους είναι λίγο χειρότερος από τον ξένο, θα παίξει ο δικός τους, θα τον στηρίξουν όσο μπορούν, ενώ στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό. Το ιταλικό πρωτάθλημα είναι σαφώς ανώτερο, αλλά και το ελληνικό μπορεί να βελτιωθεί, θέλω να επιστρέψω κάποτε και να βοηθήσω και εγώ, ώστε να συμβεί αυτό. Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο».

-Το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ:

«Πρέπει να χτιστεί το γήπεδο, δίνει άλλον αέρα. Ο Ολυμπιακός έχει δικό του γήπεδο και είναι πλεονέκτημα, βοηθάει πολύ ο κόσμος και οι παίκτες νιώθουν πως είναι στο σπίτι τους, για αυτό ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια χάνει δύσκολα ντέρμπι. Επίσης, πρέπει να χτιστεί το προπονητικό κέντρο και από ότι ξέρω θα ολοκληρωθεί το έργο σε λίγο καιρό».

-Το ενδεχόμενο επιστροφής του κάποια στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα:

«Όταν γυρίσω στην Ελλάδα, τον πρώτο λόγο έχει η ΑΕΚ, όμως εάν δεν με θέλουν, είτε επειδή θα είναι πλήρεις, είτε γιατί δεν θα τα βρούμε, δεν θα έλεγα όχι και σε μία πρόταση από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Ήμουν πάντα ειλικρινής και θέλω και τώρα να είμαι».

-Την Εθνική ομάδα:

«Το κλίμα είναι μια χαρά. Πιστεύω πως θα προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχουμε τη δύναμη. Θέλω να παίξω και εγώ, είμαι έτοιμος για να προσφέρω, όποτε μου ζητηθεί. Θα περιμένω για να προσφέρω. Με έχει πειράξει που δεν παίζω, αλλά ο προπονητής αποφασίζει και το σέβομαι, εξάλλου είναι ο πιο επιτυχημένος που έχει έρθει στην Εθνική ομάδα. Η Τζένοα θα με βοηθήσει για να καθιερωθώ στην Εθνική».

Για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο μίλησε και ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος με τηλεφωνική του παρέμβαση στον πρώτο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας τόνισε πως «Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, θα μπορέσει να τα καταφέρει εύκολα στην Ιταλία, γιατί έχει προσόντα, που δεν έχουν άλλοι. Εκτός από τα αγωνιστικά προσόντα, είναι καλό παιδί, ακούει τις συμβουλές των συμπαικτών του. Είναι τυχερός που παίζει στην Ιταλία, η οποία βοηθάει πολύ στο να μάθεις ακόμα καλύτερα την θέση. Όλα συντελούν στο να διαπρέψει. Αν συνεχίσει έτσι θα πάει και σε ένα ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα, όπως είναι το ισπανικό και το αγγλικό», τόνισε ο άσος της Ανόρθωσης που δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην πρώην του ομάδα.

«Η ΑΕΚ χρειάζεται ισορροπία και σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα. Εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από διάφορες κόντρες, από κόντρες μεταξύ κόσμου διοίκησης και από κόντρες σε διάφορα τμήματα του συλλόγου. Πρέπει να λυθούν αυτά τα προβλήματα για να βρει τα πατήματα της η ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x