Stoiximan Super League

«Να μπουν κι άλλοι στην ΠΑΕ»

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μίλησε, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γιάννη Κυφωνίδη και Γιώργο Κουτσογιαννέλη. «Η λύση είναι να μπουν κι’ άλλοι άνθρωποι. Η "τρύπα" της ΑΕΚ φέτος είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι θα καλυφθούν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει στο μυαλό των μετόχων πώληση της ΠΑΕ αύριο το πρωί». Τι λέει για τις μεταγραφές, τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, το γήπεδο, το μέλλον του, τον Γκαγκάτση και τη σχέση του με τους οργανωμένους. , πρόβλημα με Πλιάτσικα και Ενσαλίβα.

Ο Ντέμης Νικολαϊδης μίλησε, για πρώτη φορά μετά την αποχώρησή του από την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τους Αντώνη Καρπετόπουλο, Γιάννη Κυφωνίδη και Γιώργο Κουτσογιαννέλη. «Η λύση είναι να μπουν κι’ άλλοι άνθρωποι. Η "τρύπα" της ΑΕΚ φέτος είναι 8 εκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι θα καλυφθούν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει στο μυαλό των μετόχων πώληση της ΠΑΕ αύριο το πρωί». Τι λέει για τις μεταγραφές, τον σχεδιασμό του καλοκαιριού, το γήπεδο, το μέλλον του, τον Γκαγκάτση και τη σχέση του με τους οργανωμένους.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

«Πριν από το παιχνίδι είχα διαίσθηση για διπλό. Καλό το πρώτο ημίχρονο για την ΑΕΚ. Στο δεύτερο ο ΠΑΟ ήταν καλύτερος. Στο πρώτο είχαμε ευκαιρίες και ήταν λίγο καλύτερο το ματς»

Για τον Κύρο Βασσάρα:

«Δεν χρειάζεται να το συνεχίσω για τη διαιτησία. Ετσι κι’ αλλιώς αποχώρησα από το ποδόσφαιρο για να ηρεμήσω απ’ όλα αυτά».

Για τα χρέη της ΑΕΚ:

«Πέρυσι, στο τέλος της σεζόν, είχαμε κάνει μία συνάντηση οι μέτοχοι και καταλάβαμε ότι το να υποστηρίζεις μία ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν σημαίνει ότι αν επενδύσεις θα πάρεις το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να έχεις πάντα τα ίδια διαρκείας. Θα έπρεπε να έχουμε προπονητικό κέντρο και επιτέλους είναι σε καλό δρόμο. Τον Μάιο αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή ένα χρόνο ακόμα. Υπάρχει πάντα "τρύπα" γιατί δαπανώνται περισσότερα από τα έσοδα. Τρύπα λέγεται η διαφορά της χρονιάς σε έσοδα και έξοδα. Φέτος είναι στην ΑΕΚ γύρω στα 8 εκατομμύρια, το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα καλυφθεί όπως κάθε χρόνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι άδικο να παίρνουμε τα διακανονισμένα χρέη, το άρθρο 44, που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για έξι χρόνια, να τα βάζουμε όλα μαζί και να λέμε ότι η ΑΕΚ χρωστάει 30-35 εκατομμύρια. Είναι αστείο»

«Είναι γνωστό ότι οι μέτοχοι θέλουν να μπουν και άλλοι άνθρωποι, αλλά εγώ δεν έχω καμία πληροφορία ότι η ομάδα πωλείται με συμβολικό ποσό. Εχει δίκιο ο Κανελλόπουλος. Δεν μπορεί να βάζεις όρους σε κάποιον που αναλαμβάνει την ομάδα. Περισσότερο παιχνίδι του Τύπου ήταν παρά επίσημη τοποθέτηση του Μελισσανίδη. Το θα βάλω εγώ τόσα, βάλτε και εσείς τόσα μας φάνηκε άδικο, αλλά δεν κλείσαμε πόρτα ποτέ σε κανέναν.

Κάθε χρόνο τα έξοδα είναι παραπάνω, συν του ότι φέτος αποκλειστήκαμε και από το ΟΥΕΦΑ. Κανείς δεν ξέρει από την αρχή πώς θα πάει η ομάδα και αν ο κόσμος θα έρθει στο γήπεδο. Κάθε χρόνο το έλλειμμα καλυπτόταν από τους μετόχους".

Δεν νομίζω ότι υπάρχει στο μυαλό των μετόχων πώληση της ΠΑΕ αύριο το πρωί. Για μένα μια λύση θα ήταν να ανοιχτεί η ΠΑΕ και να μπουν κι άλλοι άνθρωποι. Αν δεν υπάρχει διάθεση να μπουν κι άλλοι, θα καλυφθούν οι οικονομικές ανάγκες και θα πορευτεί έτσι η ΑΕΚ, όπως κάθε χρόνο
»

Για τις μεταγραφές:

«Δεν ξέρω αν θα γίνουν μεταγραφές τώρα. Φέτος τα χρήματα που μπήκαν στην ομάδα ήταν πάρα πολλά. Οι μεταγραφές που έκανε η ομάδα όσον αφορά την αξία ήταν μεγάλη. Δεν έχουμε κάνει τόσο μεγάλες μεταγραφές ξανά. Αρα, θα μπορούσα να πω από το καλοκαίρι ότι η ΑΕΚ είναι φαβορί για τον τίτλο. Τα αποτελέσματα άλλο δείχνουν. Δεν έχει καταφέρει να δέσει σαν ομάδα. Εννοείται ότι έγιναν λάθη. Εκ των υστέρων τα καταλαβαίνεις. Παίρνεις τον Χουάν Φραν, που είναι πολύ καλός παίκτης. Παίρνεις τον Κυργιάκο, ο Μαϊστόροβιτς διεθνής με τη Σουηδία και καλύτερος στο πρωτάθλημα της Ελβετίας.

Στη θεωρία πολλοί καλοί για να πάρεις το πρωτάθλημα. Εγώ έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα δεν θα έκανα μεταγραφές τον Ιανουάριο. Η ΑΕΚ πρέπει να σκεφτεί πώς θα χτιστεί με τον νέο της προπονητή από το καλοκαίρι και μετά. Εντάξει, αν ο προπονητής χρειάζεται ένα μπακ, να πάρουμε. Αλλά δεν είναι η καλή περίοδος για να κάνεις μεταγραφές. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ μία χρονιά για την ομάδα. Πάντα σκέφτομαι γενικά για την ομάδα και το καλό της. Τώρα να πω ποιους δεν θα έπαιρνα, μετά από τα αποτελέσματα είναι εύκολο. Αρχικά φαίνονταν καλές περιπτώσεις
».

Για τους οικονομικούς διευθυντές της ΑΕΚ:

«Ηταν απολύτως λογικό να επιλέγουν οικονομικούς διευθυντές οι μέτοχοι. Εγω δεν το ήξερα το αντικείμενο. Ηταν λογικό. Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι ήμουν εγώ. Αλλά ο πρόεδρος έχει την ευθύνη για όλα…»

Για το αν είχε διαφωνίες με τους συνεργάτες του:

«Τους λόγους που με οδήγησαν να φύγω τους είπα δημοσίως. Εχουν γραφτεί ότι διαφωνούσαμε. Εχω πει κι εγώ ότι διαφωνούσαμε. Είναι δυνατόν να είμαστε 8 άτομα και να μην διαφωνούμε. Άλλο διαφωνία κι’ άλλο προστριβές. Για μένα το ιδανικό μοντέλο είναι τα έσοδα να είναι ίσα με το έξοδα. Και όταν πρέπει οι μέτοχοι να βάζουν κάθε χρόνο το χέρι στην τσέπη είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Γι’ αυτό και δεν κατάφερα να το κάνω σαν μοντέλο. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει ένα ποδοσφαιρικό τμήμα που να κοστίζει 6-7 εκατ. Πράγμα το οποίο αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να το κάνει. Γιατί αν έχεις μία τέτοια ομάδα, με τέτοιο μπάτζετ, χωρίς προπονητικό κέντρο και φυτώριο, θα είσαι μέτριος. Δεν κάνουν τη διαφορά τα μπάτζετ, αλλά πρέπει να έχει ένα καλό σκάουιτνγκ τιμ να βρίσκει παίκτες για να είσαι ανταγωνιστικός. Η ομάδα για να είναι όπως τη θέλω δεν θα έπρεπε κάθε χρόνο να βάζει κάποιος χρήματα. Μόνη της και μαζί με τον κόσμο θα πρέπει να επιβιώνει».

«Δεν υπάρχει καμία μεταγραφή που να έκανα εγώ χωρίς τον προπονητή. Το αντίθετο, ναι. Μόνος μου δεν έκανα πράγματα. Με τον προπονητή είμαι πάντα ένα και τον στηρίζω. Οποιος με ξέρει καταλαβαίνει. Οι μέτοχοι ήξεραν ότι τέλος της σεζόν θα αποχωρήσω, δεν έγινε τίποτα φέτος χωρίς να το γνωρίζουν όλοι. Προπονητής και μέτοχοι».

Για τον απολογισμό του:

«Για μένα σημαντική χρονιά είναι η δεύτερη του Φερέρ. Εκεί πράγματα και διαδικασίες που είχαμε στην ομάδα, δηλαδή το να πάρουμε έναν παίκτη, να τον δούμε τέσσερις φορες κ.λπ. δεν έγιναν. Εκεί με δική μου ευθύνη το πράγμα χαλάρωσε και πήραμε παίκτες χωρίς να τους δούμε πολύ. Παρασυρθήκαμε με το να δώσουμε χαρά στον κόσμο και το πράγμα ξέφυγε κάπως. Η πρώτη χρονιά του Φερέρ μού έδωσε μεγάλο όραμα. Ήταν ένας προπονητής που δεν φοβόταν να βάλει νέους παίκτες. Το λάθος μου ήταν το επόμενο καλοκαίρι. Εκεί ξεφύγαμε. Προσπάθησα να το επαναφέρω, αλλά δεν τα κατάφερα».

Για την αγωνιστική αξία της ΑΕΚ:

«Είναι τόσο υποκειμενικό να μιλάς για αξία ποδοσφαιριστών. Συμφωνώ με το ότι δεν είναι καλή ομάδα. Αλλά διαφωνώ όπως και πέρυσι ότι οι παίκτες είναι κακοί ή κάναμε κακές μεταγραφές. Σίγουρα αυτό το χρεώνεται αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Μ’ αρέσει η ομάδα να στηρίζεται στο σύνολο και όχι σε έναν παίκτη που θα την πάρει στις πλάτες της. Η γνώμη μου για τον Λυμπερόπουλο είναι γνωστή. Το ότι έφυγε δεν σημαίνει κάτι. Τον Δώνη τον πιστεύω πολύ. Θα έπρεπε να μείνει τουλάχιστον τρία χρόνια για να δείξει. Όπως στον Εργοτέλη, που είναι το μόνο παράδειγμα. Έχει τον ίδιο προπονητή τόσα χρόνια και η διοίκηση τον στηρίζει».

Για τον Ντούσαν Μπάγεβτις:

«Δεν ισχύει ότι δεν υπέγραψα συμβόλαιο του Μπάγεβιτς. Έχω μιλήσει πολλές φορές με τον Μπάγεβιτς. Από τη στιγμή που είναι προπονητής μας και εγώ οπαδός, είμαι μαζί του και πάντα πρέπει να στηρίζουμε τον προπονητή που έχουμε. Για έναν άνθρωπο έχω μιλήσει αρνητικά και αυτός είναι ο Ψωμιάδης. Δεν θέλω να κρίνω έξω από τον χορό. Να επικρίνω αυτούς που διοικούν δεν πρόκειται. Όσο για τον Νικολάου, δεν θέλω να κρίνω κανέναν που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας μου. Θα το διατηρήσω και τώρα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που έφυγα για να κρίνω απ’ έξω. Θεωρούμε δεδομένο ότι όπου πάει η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι και η διοίκηση πάντα μαζί, αλλά δεν είναι πάντα έτσι».

Για την υπόθεση Βάλνερ:

«Είναι περίεργο να επικυρώνεται πρωταθλητής από δικαστήρια. Τίποτα περισσότερο».

Για το μέλλον του:

«Προς το παρόν θέλω να παραμείνω οπαδός της ομάδας μου, χωρίς να έχω σχέση με το ποδόσφαιρο και κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελα να αποχωρήσω και από μέτοχος. Θα προτιμούσα το μερίδιό μου να πάει σε κάποιον που ξέρω και ξέρω ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα».

Για το αν έχει επαφή με τον κ. Κιντή:

«Τον τελευταίο καιρό δεν έχω επαφή με τον Κιντή. Δεν έχω τσακωθεί μαζί του ποτέ όμως. Ίσως για μία μεταβατική περίοδο μπορεί να υπάρξει πρόεδρος που να μην είναι μεγαλομέτοχος, αλλά για μόνιμα στην Ελλάδα δύσκολα μπορεί να γίνει αυτό».

Για το μέλλον της ΑΕΚ:

«Το μέλλον της ομάδας εξαρτάται από ένα γήπεδο σύγχρονο και μεγάλο, που θα φέρει την ομάδα 70 χρόνια μετά και όχι ένα μικρό συνοικιακό γήπεδο, που θα κρατά την ΑΕΚ πάντα «μικρή». Οικονομική κρίση υπάρχει τώρα, σε πέντε χρόνια όμως που θα έχει περάσει δεν γίνεται να έχουμε ένα γήπεδο στη Φιλαδέλφεια 25.000 θέσεων, χωρίς πάρκινγκ».

Για τη σκέψη εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Σταδίου:

«Υπήρχε σκέψη να πάρουμε το ΟΑΚΑ για 70 χρόνια, να το ανασκευάσουμε, στα πρότυπα ξένων γηπέδων, αλλά φρέναρε τελικά, επειδή ήταν δύσκολο ντιλ με την κυβέρνηση. Θα μπορούσε να γίνει ονειρεμένο γήπεδο».

Για τη σχέση του με τους οργανωμένους:

«Όσο ήμουν παίκτης, από τους οργανωμένους έπαιρνα αγάπη και έδινα, όταν έγινα πρόεδρος, δηλαδή εξουσία, εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκε πρόβλημα, αφού μία τέτοια ομάδα πάει πάντα κόντρα στην εξουσία. Αν δεν φτιαχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν γίνεται να φτιάξεις και την ομάδα σου. Αποδείχτηκε όνειρο απατηλό. Δηλαδή, το να φτιάξεις τους οπαδούς και σε αυτούς των υπόλοιπων ομάδων να γίνεται χάος, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο πρόεδρος της Λίγκας έχει καλές προθέσεις και χρειάζεται συμπαράσταση και ανθρώπους των ίδιων πιστεύω».

Για τον Βασίλη Γκαγκάτση:

«Ίσως ο Γκαγκάτσης να ήταν ήδη στον Ολυμπιακό, αν δεν το είχα πει τότε δημοσίως. Μάλλον του έκανα χαλάστρα».

Για την κριτική που του έγινε περί κακής διαχείρισης χρημάτων:

«Το μόνο που μπορεί να με ενοχλήσει και να κινηθώ και πιο σκληρά, είναι αυτά τα περί κακομεταχείρισης χρημάτων…ότι δηλαδή τα χρήματα έφευγαν δεξιά και αριστερά. Δέχομαι τα πάντα, όχι όμως αυτό. Χρήματα για την ΑΕΚ έχω βάλει όπως είναι λογικό και η περιουσία μου είναι δεσμευμένη μέχρι το 2014».

Για το γεγονός ότι πάντα έβγαινε να μιλήσει στα δύσκολα:

«Προτιμούσα ο κόσμος να βγάλει ένα μένος την ώρα εκείνη για να εκτονωθεί και στα στραβά να τα βάλει με μένα, ώστε η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες να μείνουν προστατευμένοι. Το έκανα και σαν παίκτης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x