Βόλεϊ

«Ερυθρόλευκο» πάρτι!

Ερυθρόλευκος μονόλογος στο ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 βόλεϊ των Ανδρών! Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-0 σετ μέσα σε περίπου 80 λεπτά για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Με όπλο το εξαιρετικό σέρβις, το πολύ καλό μπλοκ και τον Ιβάν Μίλκοβιτς (12/18) σε εξαιρετική μέρα οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν των «πράσινων» εκτός έδρας μετά από τρία χρόνια και δύο μήνες παίρνοντας το πρώτο σετ με 21-25, το δεύτερο με 22-25 και το τρίτο με 11-25. Στους 31 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από έντεκα συνεχείς νίκες, ενώ στους 29 σκαρφάλωσε ο Ολυμπιακός. Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές.

Ερυθρόλευκος μονόλογος στο ντέρμπι «αιωνίων» για την Α1 βόλεϊ των Ανδρών! Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Παναθηναϊκού στο κλειστό της Γλυφάδας με 3-0 σετ μέσα σε περίπου 80 λεπτά για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Με όπλο το εξαιρετικό σέρβις, το πολύ καλό μπλοκ και τον Ιβάν Μίλκοβιτς (12/18) σε εξαιρετική μέρα οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν των «πράσινων» εκτός έδρας μετά από τρία χρόνια και δύο μήνες παίρνοντας το πρώτο σετ με 21-25, το δεύτερο με 22-25 και το τρίτο με 11-25. Στους 31 βαθμούς ο Παναθηναϊκός, που γνώρισε την πρώτη του ήττα μετά από έντεκα συνεχείς νίκες, ενώ στους 29 σκαρφάλωσε ο Ολυμπιακός.

Παναθηναϊκός (Λεώνης): Αγκάμεζ 16, Αντράε 6, Λάππας 5, Γκέριτς 5, Ανδρεάδης 2, Ντεπεστέλε 1, Στεφάνου λ.50%, Ντονάς, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου, Κυριαζής 2.

Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Ριβέρα 6, Κουρνέτας, Χοφ 6, Τζούριτς 13, Μίλκοβιτς 22, Ουρναουτ 8, Παπαδημητρίου λ.85%, Χριστοφιδέλης, Τσέργας, Καριπίδης, Ρουμελιώτης.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Άντερς Κρίστιανσον, είπε μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν περίμενα τόσο εύκολη επικράτηση. Δεν ήταν εύκολη η νίκη, στο τέλος φάνηκε έτσι. Αν δεν είχαμε αρχίσει καλά, θα είχαμε προβλήματα στη συνέχεια. Πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Είχαμε καλή λειτουργία στην υποδοχή και στο μπλοκ. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά χρειαζόμαστε και μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο. Αυτή η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αλέκος Λεώνης είπε: «Η ομάδα δεν μπορούσε να αντιδράσει. Υπήρχε ένας αρνητισμός. Η απουσία του Σωτήρη (Πανταλέων) μας στοίχισε, αλλά δεν αποτελεί δικαιολογία. Η υποδοχή μας ήταν τραγική και αυτό επηρέασε όλο το παιχνίδι μας. Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι η βαθμολογία. Με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα. Δεν παίξαμε καλό βόλεϊ και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες για να τραβήξουν την ομάδα και πρέπει να στηρίζεται στην ομαδικότητα, πράγμα που δεν κάναμε. Εδώ και αρκετό καιρό έχω ζητήσει μία μεταγραφή πασαδόρου».

Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Ιβάν Μίλκοβιτς, δήλωσε: «Πιστεύω πως αρχίσαμε εξαιρετικά τον δεύτερο γύρο. Προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να βοηθήσω την ομάδα μου. Αυτό είναι που έχει σημασία. Είναι μία καλή αρχή για μας, έρχονται δύσκολα ματς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε έτσι και ακόμη καλύτερα».

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Βασίλης Κουρνέτας, τόνισε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε να πιέσουμε τον Παναθηναϊκό όσο περισσότερο γίνεται. Ο Παναθηναϊκός έχει την πιο σταθερή πορεία μέχρι στιγμής. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε. Ο τίτλος παίζεται στα play-offs. Ασφαλώς κι έχει αξία το πλεονέκτημα έδρας, αλλά σημασία έχει μία ομάδα να είναι σε καλή κατάσταση στα play-offs. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ μας».

Ο πασαδόρος Σάκης Ψάρρας από πλευράς Παναθηναϊκού είπε: «Είχαμε πολύ σταθερή πορεία σε όλο τον πρώτο γύρο. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε και τις ήττες. Οι μεγάλες ομάδες φαίνονται στις ήττες. Κακά τα ψέματα, επλήγη το γόητρό μας, αλλά πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα στη συνέχεια, αν δεν επηρεαστούμε από αυτή την ήττα», ενώ ο κεντρικός της ομάδας, Άντριγια Γκέριτς, είπε: «Αισθανόμαστε άσχημα που χάσαμε από τον Ολυμπιακό και μάλιστα μπροστά στους φιλάθλους μας. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να κάνουν όλοι υπομονή». Τέλος, ο Ανδρέας Ανδρεάδης ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x