Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ήρθε ο Σπάχιτς

Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Εμίρ Σπάχιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο κεντρικός αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας έφτασε στην Ελλάδα και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε ο Βόσνιος διεθνής άσος θα υπογράψει στο «τριφύλλι». Στα πράσινα ντύνεται ο Μάικ Ζόνεφελντ. Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μπακ χαφ της Αϊντχόφεν θα αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό δανεικός για έξι μήνες, έναντι 250.000 ευρώ. Στην Αθήνα ο Βραζιλιάνος αμυντικός Νταβίντ για να δοκιμαστεί από τον Χενκ Τεν Κάτε. «Θα κάνουμε μάξιμουμ δύο μεταγραφές», δήλωσε ο Νίκος Πατέρας. .

Στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Εμίρ Σπάχιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο κεντρικός αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας έφτασε στην Ελλάδα και θα υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, τότε ο Βόσνιος διεθνής άσος θα υπογράψει στους «πράσινους».

Ποιος είναι ο Σπάχιτς

Ημερομηνία Γέννησης: 18/08/1980
Εθνικότητα: Βόσνιος
Ύψος: 1,83 μ.
Βάρος: 77 κ.
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Ομάδα: Λοκομοτίβ Μόσχας
Αριθμός φανέλας: 5

Η καριέρα του

Χρονολογία Σύλλογος

1998/99 Σέλικ Ζένιτσα
1999/2000 Ντουμπρόνβικ
2000/01 Ντουμπρόνβικ
2001/02 NK Ζάγκρεμπ
2002/03 NK Ζάγκρεμπ
2003/04 NK Ζάγκρεμπ
2004 Σινίκ
2004 Σινίκ
2005 Τορπέντο Μόσχας
2006 Λοκομοτίβ Μόσχας
2007 Λοκομοτίβ Μόσχας
2008 Λοκομοτίβ Μόσχας

Πήρε τον Ζόνεφελντ

Η επιθυμία του Χενκ Τεν Κάτε γίνεται πραγματικότητα. Ο Ολλανδός προπονητής ήθελε τον Μάικ Ζόνεφελντ στον Παναθηναϊκό και μένουν μόνο τα τυπικά για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή. Επειτα από παιχνίδι τακτικής ανάμεσα στο «τριφύλλι» και την Αϊντχόφεν, η συμφωνία έκλεισε. Ο 28χρονος αριστεροπόδαρος μπακ χαφ θα παραχωρηθεί δανεικός για έξι μήνες στους «πράσινους», έναντι 250.000 ευρώ. Σήμερα θα ξεκαθαρίσει και το αν θα μπει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι. Αν συμβεί αυτό, δεν θα ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ουσιαστικά, μιλάμε για την πρώτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού τον Ιανουάριο. Ο Ζόνεφελντ αγωνίζεται στην Αϊντχόφεν από το 2007, αλλά φέτος είχε μόλις πέντε συμμετοχές, γεγονός που τον οδήγησε να πιέσει τους Ολλανδούς να πουν το «ναι» στην ομάδα του Τεν Κάτε.

Πατέρας: «Θα κάνουμε μάξιμουμ δύο μεταγραφές»

«Θα κάνουμε μάξιμουμ δύο μεταγραφές» δήλωσε στην εφημερίδα «Φίλαθλος» ο Νίκος Πατέρας, βάζοντας πρόωρο τέλος στα όνειρα των φίλων του Παναθηναϊκού για σημαντική μεταγραφική ενίσχυση τον Ιανουάριο. «Ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολύ καλό ρόστερ, είναι μία από τις λίγες ομάδες που αυτή τη στιγμή σχεδόν σε όλες τις θέσεις της είναι καλυμμένη κι αν χρειαστεί κάποιον ή κάποιους παίκτες για την ενίσχυσή της, οι επιλογές που θα γίνουν θα είναι πολύ προσεκτικές» δήλωσε ο πρόεδρος των «πρασίνων», για να συνεχίσει λέγοντας πως η ομάδα του θα κάνει το πολύ δύο μεταγραφές τον Ιανουάριο. «Θα κάνουμε μια ή μάξιμουμ δύο μεταγραφές. Έχουμε, ασφαλώς, γερή οικονομική βάση και φυσικά το θέμα δεν είναι οικονομικό, αλλά δεν πρόκειται να σπαταλήσουμε ή αν θέλετε να γίνουμε φειδωλοί για να πάρουμε παίκτες, οι οποίοι μπορούν να αποδειχτούν υπερεκτιμημένοι. Ούτε θα δώσουμε τα λεφτά μας δεξιά και αριστερά για να πούμε ότι κάναμε μεταγραφές. Η αγορά αυτής της περιόδου εξάλλου είναι υπερεκτιμημένη και έχουμε πολλά παραδείγματα για να παραθέσουμε. Δεν είναι δυνατόν για έναν παίκτη που τον θέλαμε το καλοκαίρι και μας ζητούσαν δύο εκατομμύρια ευρώ, τώρα να θέλουν 6-7 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα τα δώσουμε...Οι ομάδες εξάλλου που έχουν οικονομική βάση, όπως είναι και ο Παναθηναϊκός, θα βρουν σε πέντε ή έξι μήνες μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν παίκτες κλάσης και αυτό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που πλήττει παγκοσμίως όλες τις ομάδες» .

Ο Νίκος Πατέρας, ερωτηθείς για την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Ανδρέας Βγενόπουλος, σχολίασε πως «οι μεγαλομέτοχοι του Παναθηναϊκού έχουν κάθε δικαίωμα να λένε αυτό που θέλουν. Από το να αλλάξει η ομάδα φανέλα μέχρι και να μη θέλουν ο προπονητής να τσακώνεται με τους διαιτητές. Αυτή όμως που αποφασίζει είναι η διοίκηση της ομάδας που έχει θεσμικό και επίσημο ρόλο. Η διοίκηση και ο πρόεδρος είναι αυτοί που δεσμεύονται. Σεβόμαστε τις απόψεις των μετόχων,οι οποίοι έχουν δικαίωμα να μιλάνε, όμως η διοίκηση είναι αυτή που αποφασίζει τη στρατηγική του Παναθηναϊκού».

Όσο για τον αν συμφωνεί ή όχι με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, δήλωσε πως «συμφωνώ ασφαλώς στο να μη βρίζουν και να στρέφονται κατά των διαιτητών οι παίκτες και ο προπονητής, γιατί έτσι δημιουργούν κι ένα άλλοθι ότι για όλα φταίνε οι διαιτητές, όπως έγινε με τον Εργοτέλη και τον Ηρακλή στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει για τη διαιτησία, το πρόβλημα είναι τεράστιο και έχει σχέση με την πορεία της ομάδας, αλλά μέχρι εκεί...Εμείς περιμένουμε τις εκλογές της ΕΠΟ».

Τέλος, ο Νίκος Πατέρας θέλησε να ξεκαθαρίσει πως με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βαρδινογιάννης και Βγενόπουλος, δεν είχαν σκοπό, όπως λανθασμένα εκλήφθηκε, να κάνουν υποδείξεις στον Χεν Τεν Κάτε. «Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Εγινε μια φιλική συζήτηση με τον προπονητή ότι κάποιοι παίκτες που δεν αγωνίζονται και επειδή στοίχισαν, φθείρονται. Αυτό ήταν το νόημα της κουβέντας. Ούτε του έκαναν υπόδειξη ούτε του είπαν ποιον να βάλει να αγωνίζεται. Προφανώς, δεν διατυπώθηκε αυτό σωστά στην ανακοίνωση που βγήκε και για αυτό δημιουργήθηκε όλος αυτός ο θόρυβος».

Πιθανή η παραχώρηση του Μάτος

Ο Μαρσέλο Μάτος δεν έχει πολύ χρόνο συμμετοχής φέτος και είναι δυσαρεστημένος με αυτή την εξέλιξη. Το όνομά του ενεπλάκη στις περιπτώσεις των Οντεμβίγκι και Ροντόλφο της Λοκομοτίβ Μόσχας. Δεν αποκλείεται εφόσον έρθει κάποια καλή πρόταση τον Ιανουάριο για τον Μάτος, αυτός να παραχωρηθεί. Ούτως ή άλλως, φαίνεται πως δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τεν Κάτε.

Στην Αθήνα ο Νταβίντ

Στη χώρα μας, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής (11/1) ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Παλμέιρας, Νταβίντ. Σύμφωνα με την «πράσινη» ΠΑΕ, ο 20χρονος σέντερ μπακ έκανε το ταξίδι, μαζί με τον μάνατζέρ του, με δική του πρωτοβουλία. Αξίζει να σημειώσουμε πως το «τριφύλλι» θα εξετάσει την περίπτωσή του μόνο όταν ο παίκτης μείνει ελεύθερος από την τωρινή του ομάδα.

Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται πως έχει αποδεσμευτεί πλήρως, σε αντίθεση με τον βραζιλιάνικο σύλλογο, που ξεκαθαρίζει ότι υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2012. Όπως και να’ χει, ο Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει τη μεταγραφή αν δεν φτάσουν στα γραφεία του τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν πως ο παίκτης είναι ελεύθερος. Τις επόμενες μέρες θα προπονηθεί στην Παιανία και αναλόγως με τις επιδόσεις του, ο Χενκ Τεν Κάτε θα αποφασίσει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι εξελίξεις με επιθετικό και αμυντικό

Ο Τεν Κάτε θέλει να πάρει έναν σούπερ επιθετικό και έναν αμυντικό που να κάνει τη διαφορά. Διαβάστε παρακάτω τι γίνεται με τις περιπτώσεις που έχουν ακουστεί.

Παλάσιο: Ο παίκτης θέλει να παραμείνει στην Αργεντινή και η Μπόκα δεν θέλει να δώσει το 50% των δικαιωμάτων του, αλλά όλο το ποσοστό του παίκτη. Η περίπτωσή του δύσκολα θα προχωρήσει. Ο Αργεντινός ενδεχομένως να κάνει επέμβαση στους κοιλιακούς.

Νιλμάρ: Η Ρόμα έχει στο «στόχαστρό» της τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ιντερνασιονάλ. Ενας παίκτης που θεωρείται δυνατό όνομα στην πατρίδα του. Οι πιθανότητες να τον αποκτήσει το «τριφύλλι» είναι ελάχιστες. Οι Ιταλοί έχουν καταθέσει πρόταση ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να πάρει το 40% των δικαιωμάτων του που ανήκει στην ομάδα. Το άλλο 60% το έχει εταιρεία μάνατζερ.

Σπάχιτς: Η περίπτωσή του, όπως και αυτή του Ροντόλφο, θα έχει τελειώσει μέσα στην εβδομάδα. Μιλάμε για δύο κεντρικούς αμυντικούς που θέλει ο Παναθηναϊκός. Η πιο εφικτή περίπτωση είναι αυτή του πρώτου. Ο Ροντόλφο θέλει δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αν μειώσει τις απαιτήσεις του, τότε οι «πράσινοι» θα τον αποκτήσουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x