Ευρώπη

Τα γκρουπ δυναμικότητας στην Ευρωλίγκα

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και πλέον τα βλέμματα όλα στρέφονται στην κλήρωση για την ανάδειξη των ομίλων στο «Top-16», η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και ο Παναθηναϊκός στο τρίτο, πράγμα που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν θεωρητικά έναν ισχυρότερο και δύο ασθενέστερους αντιπάλους, ενώ το αντίστροφο ισχύει για τους «πράσινους». Οι κανονισμοί της Ευρωλίγκας αναφέρουν πως στους «16» δεν μπορούν να αναμετρηθούν ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση και ομάδες από την ίδια χώρα, περιορισμοί που μπορούν να αρθούν στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και πλέον τα βλέμματα όλα στρέφονται στην κλήρωση για την ανάδειξη των ομίλων στο «Top-16», η οποία θα γίνει τη Δευτέρα στη Βαρκελώνη. Ο Ολυμπιακός είναι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και ο Παναθηναϊκός στο τρίτο, πράγμα που σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν θεωρητικά έναν ισχυρότερο και δύο ασθενέστερους αντιπάλους, ενώ το αντίστροφο ισχύει για τους «πράσινους». Οι κανονισμοί της Ευρωλίγκας αναφέρουν πως στους «16» δεν μπορούν να αναμετρηθούν ομάδες που ήταν στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση (πρώτο κριτήριο) και ομάδες από την ίδια χώρα (δεύτερο κριτήριο), περιορισμοί που μπορούν να αρθούν στην περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη επιλογή (π.χ η Ρεάλ Μαδρίτης θα αναμετρηθεί με μία από τις τρεις ισπανικές που είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αφού είναι αδύνατο να ξαναπαίξει με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Η κληρωτίδα θα αναδείξει τέσσερις ομίλους των τεσσάρων ομάδων, με τους αγώνες να διεξάγονται από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 12 Μαρτίου. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε γκρουπ θα προκρίνονται στα προημιτελικά, όπου ο νικητής κρίνεται από φέτος στις τρεις νίκες κι όχι στις δύο (Από 24 Μαρτίου έως 8 Απριλίου), με τις πρώτες των ομίλων του Top-16 να έχουν πλεονέκτημα έδρας. Οι τέσσερις ομάδες που θα «επιβιώσουν» θα διεκδικήσουν στις 1-3 Μαΐου το τρόπαιο της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Α’ Γκρουπ: Ουνικάχα Μάλαγα, Μπαρτσελόνα, Τάου Κεράμικα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Β’ Γκρουπ: Ολυμπιακός, Σιένα, Λοτομάτικα Ρόμα, Ρεάλ Μαδρίτης.

Γ’ Γκρουπ: Μακάμπι Τελ Αβίβ, Παναθηναϊκός, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Αρμάνι Τζινς Μιλάνο.

Δ’ Γκρουπ: Τσιμπόνα, Πρόκομ Τρεφλ, Άλμπα Βερολίνου, Παρτιζάν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x