Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Ντάρμπισαϊρ ο εκλεκτός

Και το όνομα αυτού Ματ Ντάρμπισαϊρ. Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, και ανακοινώθηκε λίγο αργότερα, ο νεαρός Άγγλος επιθετικός, που ανήκει στην Μπλάκμπερν, θα είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού. «Σημαντικό βήμα ο Ολυμπιακός», ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Και το όνομα αυτού Ματ Ντάρμπισαϊρ. Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, και ανακοινώθηκε λίγο αργότερα, ο νεαρός Άγγλος επιθετικός, που ανήκει στην Μπλάκμπερν, θα είναι ο παίκτης που θα ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του Ολυμπιακού. Ο 22χρονος έρχεται ως δανεικός για έξι μήνες στους «ερυθρόλευκους» από την Μπλάκμπερν, με την οποία φέτος είχε 5 γκολ σε 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με την Μπλάκμπερν Ρόβερς για τον εξάμηνο δανεισμό του 22χρονου Αγγλου επιθετικού, Μάθιου Αντονι Ντάρμπισαϊρ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Ντάρμπισαϊρ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2012, αγωνίζεται περισσότερο ως περιφερειακός επιθετικός, είναι απλός στο παιχνίδι του και διακρίνεται για το καλό του σουτ. Άρχισε την καριέρα του στην Γκρέιτ Χάργουντ Τάουν και το 2003 προτίμησε να μεταγραφεί στην Μπλάκμπερν απορρίπτοτας πρόταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (!) θεωρώντας πως θα έχει καλύτερες προοπτικές εξέλιξης στα «ρόδα». Δεν κατάφερε να καθιερωθεί αμέσως, αλλά χρειάστηκε να κάνει το αγροτικό του ως δανεικός σε μικρότερες κατηγορίες με τη Ρέξαμ και την Πλίμουθ.

Την τελευταία τριετία έχει αρκετές συμμετοχές στην Μπλάκμπερν. Την περίοδο 2006/07 είχε 22 συμμετοχές και 5 γκολ στην Premiership (συνολικά 30 εμφανίσεις και 9 γκολ), την επόμενη σεζόν είχε 3 τέρματα σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (συνολικά 6 γκολ σε 32 ματς), ενώ φέτος σε 17 συμμετοχές έχει 2 γκολ (5 σε 22 ματς συνολικά). Η θέση του στην ενδεκάδα δεν είναι σταθερή λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού από επιθετικούς κλάσης όπως οι Ρόκε Σάντα Κρουζ, Μπένι ΜακΚάρθι, Τζέισον Ρόμπερτς και Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν. Από το Φεβρουάριο του 2007 είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Αγγλίας έχοντας 4 γκολ σε 12 συμμετοχές, ενώ σκόραρε στο παιχνίδι που εγκαινίασε το νέο Γουέμπλεϊ.

Το προφίλ του Ματ Ντάρμπισαϊρ

Ημερομηνία Γέννησης: 14 Απριλίου 1986
Ύψος: 1,85μ. Βάρος: 72 κιλά.

Συμμετοχές-Γκολ στο πρωτάθλημα

2004/05-Μπλάκμπερν: 1-0
2005/06-Πλίμουθ (Β’): 12-0
2005/06-Ρέξαμ (Δ’): 16-10
2006/07-Μπλάκμπερν: 22-5
2007/08-Μπλάκμπερν: 22-3
2008/09-Μπλάκμπερν: 17-2

O Nτάρμπισαϊρ σε δράση:





*Στα της προετοιμασίας εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Στολτίδης συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθεί, ενώ ο Σίσιτς, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ένιωσε μια ενόχληση στην ποδοκνημική και αποχώρησε. Ο Παναγόπουλος απουσίασε λόγω της ίωσης που τον ταλαιπωρεί.

*Παρελθόν από τον Ολυμπιακό αποτελούν οι Μίρνες Σίσιτς και Λευτέρης Ματσούκας, καθώς έλυσαν τα συμβόλαιά τους. Ο Σλοβένος μέσος και ο νεαρός Έλληνας φορ βρίσκονται σε αναζήτηση ομάδας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x