Βόλεϊ

Αναβλήθηκε ο τελικός του Βόλεϊ

Αναβλήθηκε οριστικά ο τελικός του Final 8 του κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών στην Πάτρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα οδήγησαν σε συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους που κατέληξαν με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα να ανακοινώνει την οριστική αναβολή του αγώνα.

Αναβλήθηκε οριστικά ο τελικός του Final 8 του κυπέλλου Βόλεϊ ανδρών στην Πάτρα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Τα επεισόδια που έγιναν λίγο πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα οδήγησαν σε συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους που κατέληξαν με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Στέλιο Προσαλίκα να ανακοινώνει την οριστική αναβολή του αγώνα.

Λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα φίλαθλοι του Ολυμπιακού διέσχισαν ανενόχλητοι το γήπεδο του τελικού, «Δημήτρης Τόφαλος» φορώντας κράνη και επιτέθηκαν σε αυτούς του Παναθηναϊκού. Οι φίλοι των «πρασίνων» έτρεξαν προς τα δημοσιογραφικά ώστε να μην τραυματιστούν, ενώ η αστυνομία δεν είχε πάρει είδηση τι γινόταν και έφτασε καθυστερημένα στο χώρο των επεισοδίων.

Από εκείνη την ώρα και μετά ξεκίνησε μια σειρά συζητήσεων για το αν είναι εφικτή η πραγματοποίηση του τελικού. Αρχικά ο Παναθηναϊκός ήταν ανένδοτος και ζητούσε την αναβολή του αγώνα. Η ιδέα που «έπεσε» στο τραπέζι ήταν να εκκενωθεί το γήπεδο ώστε να ξεκινήσει το παιχνίδι κάτι που έβρισκε σύμφωνη την Αστυνομία και την Ομοσπονδία όχι όμως και τον Ολυμπιακό. Τελικά στις 18:25 o πρόεδρος της ΕΟΠΕ δήλωσε ότι το παιχνίδι αναβάλλεται και ότι η εκτελεστική επιτροπή θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. της Δευτέρας για να αποφασίσει το ανώτατο όργανο για την τύχη του αγώνα.

Η Αγωνόδικος Επιτροπή του Φάιναλ – 8 γνωστοποίησε την αποφαση της μετά την ένσταση που υπέβαλλαν αμφότερες οι ομάδες με τις οποίες ζητούσαν να κατακυρωθεί υπέρ τους με σκορ 3-0 και πόντους 75-0 ο τελικός αγώνας.

«Η επικρατούσα κατάσταση στις κερκίδες και τα γεγονότα που προηγήθηκαν (επίθεση φιλάθλων του ΟΣΦΠ σε φιλάθλους του ΠΑΟ, ρίψη κροτίδων και αντικειμένων και τις εν γένει έκρυθμης κατάστασης) και αφού συμμετείχε σε διαρκείς συσκέψεις επί μιάμιση ώρα με τους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, τους επικεφαλείς των ομάδων και του προέδρου της ΕΟΠΕ, συνέναισε στην απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΟΠΕ, δηλαδή να μη διεξαχθεί ο αγώνας, να αναβληθεί και να παραπεμθεί η τύχη του στο ΔΣ της ΕΟΠΕ για σχετική απόφαση, προκειμένου να αποφευχθούν τα περαιτέρω επεισόδια, ακόμα και με κίνδυνο απώλειας ζωών. Οι ενστάσεις τόσο του ΠΑΟ όσο και του ΟΣΦΠ απορρίπτονται».

Ο πρόεδρος του "πράσινου" ΤΑΑ, Αλέξανδρος Ελληνας, τόνισε πως: "Υπήρχε μια άτυπη συμφωνία να μην παραδώσει καμιά ομάδα εισιτήρια σε οργανωμένους. Ο Παναθηναϊκός το τήρησε, ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με αυτά που είδαμε, δεν το τήρησε. Εμείς είπαμε να γίνει και αύριο ο αγώνας, αλλά ο Ολυμπιακός δε δέχτηκε. Και ο λόγος είναι προφανής. Τα αποτελέσματα το δείχνουν. Είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και το Σάββατο δείξαμε ότι είμαστε σε καλύτερη κατάσταση".

Ο Παντελής Ταρνατώρος, από πλευράς Ολυμπιακού, απάντησε πως: "Η μη διεξαγωγή του τελικού είναι παράνομη, διότι ο Ολυμπιακός κατέβηκε κανονικά να παίξει και ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε αδικαιολόγητα. Αναλάβαμε την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού, όμως η ομοσπονδία, εντελώς παράνομα, διέταξε να αναβληθεί ο τελικός".

Ο Αντερς Κρίστιανσον τόνισε πως: "Νιώθω ότι άφησαν τη βία να νικήσει τον αθλητισμό. Δεν είναι αυτός αθλητισμός, ο αθλητισμός, σήμερα, έχασε. Δεν είμαι εγώ ο κατάλληλος για να πω τι πρέπει να γίνει. Στην πατρίδα μου, όμως, φροντίζουμε για την πρόληψη, όχι για την καταστολή. Κάτι τέτοιο, βιώνω για πρώτη φορά στην καριέρα μου. Αν χρειαζόταν, όμως, την επομένη, κιόλας, μέρα, από το Υπουργείο Αθλητισμού θα γινόταν άμεσα έρευνα και οι υπεύθυνοι θα πλήρωναν".

Ο Αλέκος Λεώνης συμπλήρωσε πως: "Το παιχνίδι καταστράφηκε από τους ανεγκέφαλους και ταραξίες. Τα ίδια μπορεί να γίνουν και στο παιχνίδι στη Γλυφάδα. Ο υπεύθυνος του παιχνιδιού και, τότε, θα πρέπει να διακόψει το παιχνίδι. Κάποτε, πρέπει να παρθούν σωστές και δραστικές αποφάσεις. Πρέπει να πάρουν οι δυο ομάδες μια απόφαση και να δώσουν το Κύπελλο δώρο στους ανεγκέφαλους. Ό,τι συνέβη, είναι μία ήττα για όλους. Κάποια στιγμή, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στη βία. Σε μια εβδομάδα, θα πρέπει Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να παίξουν στα προημιτελικά του CEV. Τι θα γίνει τότε";

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x