Stoiximan Super League

Αμφίβολη η συμμετοχή ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα play-off!

Πρόβλημα έχει προκύψει με τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στα play-offι, αφού οι δύο ομάδες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει η UEFA. Κανονικά, η SuperLeague θα θέσει σε ισχύ τις προϋποθέσεις από τη νέα σεζόν, αλλά από φέτος για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5. Ποια είναι η καταλυτική ημερομηνία για να κάνουν οι σύλλογοι τις βελτιώσεις που χρειάζονται. Νέο εμπόδιο με το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μέχρι πρότινος ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα με τη συμμετοχή του στο Κύπελλο UEFA ή το Champions League και θεωρείτο από δύσκολο έως απίθανο να προλάβει να κερδίσει τη συμμετοχή του. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τον τελευταίο καιρό έκανε βήματα, καλύπτοντας αρκετά από τα κενά του φακέλου του.

Χθες υπήρξε συνάντηση για το θέμα της αδειοδότησης της περιόδου 2009-2010 μεταξύ του διευθυντή αδειοδότησης των ΠΑΕ, Γιώργου Δημητρίου, του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ και ειδικού κριτηρίων Θεόδωρου Κουρίδη, αλλά και με τον εκτελεστικό διευθυντή της SuperLeague, Πατρίκ Κομνηνό και τον πρόεδρό της, Κώστα Πηλαδάκη. Οι εκπρόσωποι της Λίγκας ενημερώθηκαν για τα προβλήματα και τους κινδύνους που προκύπτουν από τη μη αδειοδότηση ορισμένων ΠΑΕ, καθώς από τη νέα σεζόν θα τεθούν σε ισχύ και για τη SuperLeague οι προϋποθέσεις που ζητεί η UEFA για τις ευρωπαικές διοργανώσεις.

Η διοργανώτρια αρχή τόνισε μέσω του γραφείου Τύπου: «Στόχος είναι να μην κοπεί καμία ομάδα από το πρωτάθλημα, αλλά να υπάρχει ισονομία. Οι ΠΑΕ θα πρέπει να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής μέχρι τις 30 Απριλίου. Η ενημέρωση είχε να κάνει κυρίως με τη φύση των προβλημάτων, όπως το γηπεδικό, το οικονομικό κ.λπ.». Τα ονόματα των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα δεν επισημοποιήθηκαν, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους εξης συλλόγους: ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Πανθρακικό, Ηρακλή, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο, Πανσερραϊκό.

Κάποιες από αυτές τις ομάδες δεν έχουν στείλει καν φάκελο, αλλά το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι ουσιαστικό. Λογικά θα κάνουν ορισμένες βελτιώσεις στα γήπεδά τους, θα καλύψουν κάποια χρέη και η Λίγκα θα κάνει πίσω την ύστατη ώρα. Άμεσο πρόβλημα υπάρχει μόνο με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στα play-off. Όσοι σύλλογοι δεν κερδίσουν την συμμετοχή τους θα αντικατασταθούν από την επόμενη ομάδα της βαθμολογίας. Η διορία της UEFA για την υποβολή των φακέλων για τα Κύπελλα Ευρώπης λήγει τέλος Μαΐου.

Τα εμπόδια συνεχίζονται

Όσον αφορά το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SuperLeague, υπάρχει πρόβλημα με την επιχείρηση απεμπλοκής της εταιρείας TAF από τη διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων τριών ΠΑΕ (ΠΑΟΚ, ΟΦΗ και του Ατρομήτου, αν προβιβαστεί). Η εταιρεία έχει υπογράψει συμβάσεις με τις τρεις ομάδες και ζητεί: «Α). 200.000 ευρώ για να σπάσει τη συμφωνία με τον "Δικέφαλο του Βορρά". Β). 500.000 ευρώ για να αφήσει τα δικαιώματα του Ατρομήτου (αν ανέβει στη Σούπερ Λίγκα).

Παράλληλα, αρνείται να κάνει πίσω στο θέμα του ΟΦΗ, γιατί στη σύμβαση των δύο πλευρών αναφερόταν ότι θα έπαυε να ισχύει μόνο στην περίπτωση που μετείχαν δεκαέξι ομάδες στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, ενώ τώρα στο πλάνο συμμετέχουν 14 ΠΑΕ, καθώς δεν συμφωνούν Ολυμπιακός και Skoda Ξάνθη. Επίσης, η Nova έχει ενημερώσει πως θα καταβάλει την προκαταβολή ύψους πέντε εκατ. ευρώ, μόλις οριστικοποιηθούν και μαθηματικά οι τρεις ομάδες που ανεβαίνουν από τη Β' Εθνική στην Α'.

Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x