Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Εμπόδιο μέχρι νεωτέρας;

Ακόμη ένα εμπόδιο, που αυτή τη φορά ίσως αποδειχτεί απροσπέλαστο, προέκυψε για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν αρνητική για τους «πράσινους», καθώς γίνεται δεκτή η προσφυγή των 131 πολιτών και κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος που άνοιγε το δρόμο για την έναρξη των εργασιών στην περιοχή. Ποια η στάση του Μπάμπη Βωβού. Αιχμές για την ελληνική διαιτησία άφησε ο Χενκ Τεν Κάτε μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα, εκφράζοντας και πάλι τη δυσαρέσκειά του για τη… μετριοπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή οι παίκτες του. «Έχουμε πλέον συνηθίσει. Οι παίκτες μου δεν νευρίασαν καν. Αυτό εμένα δεν μου αρέσει. Δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι», δήλωσε ο Ολλανδός προπονητής, που επιβεβαίωσε τη συμφωνία για την απόκτηση του Λεονάρντο από τον Άγιαξ.

Ακόμη ένα εμπόδιο, που αυτή τη φορά ίσως αποδειχτεί απροσπέλαστο, προέκυψε για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Η εισήγηση του συμβούλου Σπύρου Μαρκάτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας ήταν αρνητική για τους «πράσινους», καθώς γίνεται δεκτή η προσφυγή των 131 πολιτών και κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος που άνοιγε το δρόμο για την έναρξη των εργασιών στην περιοχή. Μένει να φανεί αν μετά από την εξέλιξη αυτή καθίσταται πλέον αδύνατη η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη συγκεκριμένη περιοχή ή θα χρειαστεί να γίνει κάποια τροποποίηση στον υπάρχοντα νόμο για να κατασκευαστεί το γήπεδο. Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι πως η υλοποίηση του ονείρου των φίλων του Παναθηναϊκού να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι θα καθυστερήσει για πολύ καιρό.

Από τη μεριά της η εταιρία του Μπάμπη Βωβού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Αναφορικά με τα σημερινά δημοσιεύματα για την υπόθεση του Βοτανικού στο ΣτΕ, διευκρινίζουμε ότι αυτά αναφέρονται στην εισήγηση του Συμβούλου κ. Σ. Μαρκάτη, που αφορά την αίτηση ακύρωσης, της οποίας η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 6 Μαρτίου 2009 και δεν σχετίζεται με την αίτηση ανάκλησης της αναστολής που έχει καταθέσει η εταιρία, επί της οποίας αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών, για την επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του Εμπορικού Κέντρου. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ολομέλεια του οποίου θα αποφασίσει, λαμβάνοντας υπ' όψιν όχι μόνο την εισήγηση, αλλά και τις απόψεις της Διοίκησης και όλων των παρεμβαινόντων».

Τεν Κάτε: «Έχουμε συνηθίσει πια…»

Αιχμές για την ελληνική διαιτησία άφησε ο Χενκ Τεν Κάτε μιλώντας σε ολλανδική εφημερίδα, εκφράζοντας και πάλι τη δυσαρέσκειά του για τη… μετριοπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυτή οι παίκτες του. Επίσης επιβεβαίωσε πως ο Λεονάρντο μετακομίζει από τον Άγιαξ στον Παναθηναϊκό στο τέλος της περιόδου. Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία της ομάδας του, παρουσιάστηκε αισιόδοξος για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League όπου έδωσε… ραντεβού με τον Τζον Τέρι, ενώ αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Αναφερόμενος στο ντέρμπι της Κυριακής, τόνισε: «Παίξαμε για σχεδόν ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες, έγινε ένα πέναλτι που δεν δόθηκε και μας έκοψαν τρεις φορές με οφσάιντ. Έχουμε όμως πλέον συνηθίσει. Οι παίκτες μου δεν νευρίασαν καν, αντέδρασαν φυσιολογικά. Αυτό εμένα δεν μου αρέσει, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι συναισθημάτων. Δεν πρέπει να συμβιβάζεσαι». Υπενθυμίζεται πως οι προτροπές του στους παίκτες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές είχαν προκαλέσει την αντίδραση των διοικούντων την ΠΑΕ πριν από λίγους μήνες.

Όσο για τον Λεονάρντο, ανέφερε: «Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και απομένει απλώς ο παίκτης να περάσει από ιατρικές εξετάσεις».

Κρίνοντας την πορεία του Παναθηναϊκού τόνισε: «Η Βιγιαρεάλ έπαιξε καλύτερα από μας, αλλά η άμυνά μας τα πήγε πολύ καλά. Έχουμε μόνο τρεις ήττες στο ελληνικό πρωτάθλημα, κάτι που είναι ενθαρρυντικό για την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα. Αν αναλογιστεί κανείς πως και το 0-0 θα μας είναι αρκετό για την πρόκριση στον επαναληπτικό, έχουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε στα προημιτελικά», και συμπλήρωσε: «Καμία ελληνική ομάδα δεν είχε πετύχει νίκη στην Ιταλία, ούτε είχε πάρει ισοπαλία στην Ισπανία. Οι φίλαθλοι ήταν πολύ περήφανοι και αυτό με κολάκευσε. Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Συνήθως δεν γίνομαι γρήγορα δημοφιλής, αλλά εδώ με έχουν υποδεχτεί πολύ όμορφα».

Μάλιστα αποκάλυψε το SMS που του έστειλε ο Τζον Τέρι, με τον οποίο συνεργάστηκε στην Τσέλσι. «Έχουμε τακτική επικοινωνία και μου ευχήθηκε να τα πούμε στα προημιτελικά του Champions League. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόλυση του Λουίς Φελίπε Σκολάρι από την Τσέλσι δείχνοντας πικραμένος από τη δική του αποχώρηση από τους «μπλε». «Η απόλυση του Σκολάρι δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Είχα ακούσει για δυσαρέσκεια των παικτών για τις προπονήσεις. Πώς μπορεί να λειτουργήσει μία ομάδα όταν σε ένα χρόνο έχουν περάσει από εκεί τέσσερις προπονητές; Αυτή η τρέλα υπάρχει στην κορυφή. Πέρυσι με τον Άβραμ Γκραντ τα πήγαμε πολύ καλά, διεκδικήσαμε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα και χάσαμε το Champions League επειδή ο Τέρι γλίστρησε στο κρίσιμο πέναλτι. Είχαμε το ένα μας χέρι στο τρόπαιο, αλλά δεν το κατακτήσαμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x