Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Ασταμάτητος «πόλεμος»

Συνέχεια στον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την εφημερίδα «Πράσινη» έδωσε η νέα ανακοίνωση των διοικούντων την ΠΑΕ. Μετά λοιπόν, την διευκρινιστική ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, προστέθηκε ακόμη μία που αφορά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Η κριτική είναι πάντοτε χρήσιμη και ευπρόσδεκτη αρκεί να μην οδηγείται από προσωπικές στρατηγικές και εμπάθειες που ζημιώνουν τον Παναθηναϊκό στο σύνολο του» αναφέρει μεταξύ αλλων.

Συνέχεια στον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την εφημερίδα «Πράσινη» έδωσε η νέα ανακοίνωση των διοικούντων την ΠΑΕ. Μετά λοιπόν, την διευκρινιστική ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου, προστέθηκε ακόμη μία που αφορά τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Η κριτική είναι πάντοτε χρήσιμη και ευπρόσδεκτη αρκεί να μην οδηγείται από προσωπικές στρατηγικές και εμπάθειες που ζημιώνουν τον Παναθηναϊκό στο σύνολο του» αναφέρει μεταξύ αλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει:

Είναι επιβεβλημένο σε μέρες που δίνεται μια μάχη, όπως αυτή που δίνει η ΠΑΕ σήμερα στο ΣτΕ, το μέτωπο να είναι αρραγές, μακριά από μεμψιμοιρίες. Αυτό περιλαμβάνει τους μετόχους, τη διοίκηση, τα στελέχη, την ομάδα, τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση, κακόβουλο δημοσίευμα από εφημερίδα την ημέρα που δίνεται αυτός ο αγώνας να επιτίθεται με αυτόν τον άθλιο τρόπο ενάντια στον εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη που εδώ και χρόνια πρωτοστατεί στον αγώνα που δίνει η ομάδα να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. Η κριτική είναι πάντοτε χρήσιμη και ευπρόσδεκτη αρκεί να μην οδηγείται από προσωπικές στρατηγικές και εμπάθειες που ζημιώνουν τον Παναθηναϊκό στο σύνολο του.


Ο "πράσινος εμφύλιος" μαίνεται! Ανοικτή επίθεση κατά της εφημερίδας «Η Πράσινη» εξαπέλυσε ο εκ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Ανδρέας Βγενόπουλος, λίγες μέρες μετά τις αιχμές του Νίκου Πατέρα. «Η ομάδα χρειάζεται συμπαράσταση. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση έχει εκτραπεί», αναφέρει ο κ. Βγενόπουλος.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υψώνει ασπίδα προστασίας στους παίκτες και κάνει λόγο για ανεπιτυχή προσπάθεια υπονόμευσης της ενότητας του συλλόγου. Παράλληλα, ζητεί από τους οργανωμένους φιλάθλους να στηρίξουν την ομάδα, αλλά με κόσμιο τρόπο, ενώ δίνει διευκρινίσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», μετά τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό, οι οποίες, όπως ο ίδιος τονίζει, παρερμηνεύτηκαν.

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Βγενόπουλου:

Επίθεση στην εφημερίδα «Πράσινη»:

«Πρέπει και οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όσο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους αναγνωρίζει μια σειρά από δικαιώματα, να καταλάβουν ότι η βασική τους υποχρέωση είναι να σέβονται την εκατοντάχρονη ιστορία, τις παραδόσεις και τις αρχές του Παναθηναϊκού. Η ομάδα χρειάζεται τη συμπαράσταση και την υποστήριξή τους στις καλές και στις κακές στιγμές αλλά πάντα με κόσμιο τρόπο. Στην κατεύθυνση αυτή εντελώς αρνητικό ρόλο διαδραματίζει η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ, η οποία με πρόσχημα την παναθηναϊκοφροσύνη και την αγανάκτηση, έχει εκτραπεί ακόμη και σε απευθείας εξύβριση ποινικού χαρακτήρα κατά των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Τέτοιες συμπεριφορές, που δεν έχουν καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό, υπονομεύουν, ανεπιτυχώς, τη σοβαρότητα, τις προσπάθειες και την ενότητα του Συλλόγου μας».

Για τη θέση του απέναντι στους οργανωμένους:

«Γράφτηκε επίσης ότι με τις θέσεις μου στρέφομαι εναντίον των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού. Και αυτό είναι ψευδές. Πέρσι τέτοιο καιρό δώσαμε όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έναν αγώνα για ν΄ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και αποφασίσαμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουμε τους αγωνιστικούς (και όχι μόνο) στόχους μας. Σ΄αυτή την προσπάθεια πρωταρχικό ρόλο είχαν οι οργανωμένοι φίλαθλοι, όμως από την πρώτη συνάντησή μου μαζί τους είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου ότι είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή βίας, έστω και λεκτικής. Οι προσπάθειές μας, με λάθη που προσπαθούμε να διορθώσουμε, συνεχίζονται».

Για τις δηλώσεις του στον «Real Fm»:

«Σε χθεσινή μου συνέντευξη που δόθηκε στο Real FM, με αφορμή σοβαρές επιχειρηματικές εξελίξεις, αναφέρθηκα για λίγο και σε θέματα του ποδοσφαίρου όπου σε μια αποστροφή του λόγου είπα ότι «Προτιμώ να χάνει όπως έχασε ο Παναθηναϊκός από τον Πανσεραϊκό, παρά να κερδίζει όπως κέρδισε ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ». Μερίδα του Τύπου παρέφρασε την αναφορά μου ότι δήθεν είπα «θα ντρεπόμουν να ήμουν Ολυμπιακός». Αυτό προφανώς δεν το είπα ποτέ. Θεωρώ ότι όλοι οι φίλαθλοι και του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ κ.λπ. ορθώς είμαστε υπερήφανοι και αγαπάμε τις ομάδες μας.

Από εκεί και πέρα είναι επιλογή κάθε φιλάθλου αν επιθυμεί ή όχι το fair play και σε ποιο βαθμό θέλει αντί για φίλαθλος να είναι φανατικός οπαδός. Επιμένω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων όλων των ομάδων συμμερίζεται τις απόψεις που κατά καιρούς έχω εκφράσει για το ποδόσφαιρο, αλλά δυστυχώς ο χώρος κυριαρχείται από επαγγελματίες ή/και ανεγκέφαλους παράγοντες και οπαδούς που έχουν εθιστεί στην παράβαση των νόμων με την ανοχή όλου του συστήματος
».

Ζήσε Μάη μου...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη νομική ρύθμιση του 2006, σχετικά με τη "Διπλή Ανάπλαση" σε Βοτανικό και Αμπελοκήπους και κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό. Την εισήγηση του Σπύρου Μαρκάτη, ο οποίος ζήτησε την ακύρωση του νόμου, ακολούθησε η τοποθέτηση της πλευράς των 131, οι οποίοι συμφώνησαν με την εισήγηση και υπερθεμάτισαν. Στη συνέχεια έγινε παρέμβαση υπέρ του έργου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την εταιρεία Μπάμπης Βωβός, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τον δήμο και το Δημόσιο.

Πλέον, μέσα στον επόμενο μήνα θα καταγραφούν όλες οι απόψεις, μαζί με την εισήγηση του Σπύρου Μαρκάτη και η δημοσίευση της απόφασης, η οποία θα βγει στους επόμενους μήνες, Στην παρούσα φάση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι εμπλεκόμενες πλευρές μπορούν να υποβάλουν τα υπομνήματα στο ΣτΕ μέχρι τις 19 Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Παναθηναϊκό έχουν αποφασίσει να ξεκινήσουν τα έργα, ρισκάροντας έτσι ένα μεγάλο ποσό μέχρι να παρθεί η οριστική απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για την εκδίκαση επί της αίτησης ακυρώσεως των διοικητικών πράξεων που εκδόθηκαν σε εφαρμογή του νόμου της Διπλής Ανάπλασης.

Ως έχουσα έννομο συμφέρον η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρέστη στη πολύωρη ακροαματική διαδικασία ενώπιον της εικοσιπενταμελούς Ολομέλειας δια των νομίμων εκπροσώπων της.

Ανταποκρινόμενοι στην εύλογη ανησυχία του κόσμου του Παναθηναϊκού για το μέλλον του γηπέδου μας, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η εισήγηση του Συμβούλου θέτει, μεταξύ άλλων, συγκεκριμένα ζητήματα αντισυνταγματικότητος στο σύνολο του νόμου της Διπλής Ανάπλασης 3481/2006.

Ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης ψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής τον Ιούλιο 2006. Κατ’ εφαρμογή του έχει ξεκινήσει η διαδικασία για τη κατασκευή του νέου σπιτιού του Παναθηναϊκού και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την έκδοση της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων και της άδειας ανωδομής.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέπτυξε προφορικά την επιχειρηματολογία της για τη συνταγματικότητα των ρυθμίσεων που προβλέπει ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει και συμπληρωματικό γραπτό υπόμνημα επί των θέσεων αυτών.

Πάγιος στόχος και επιδίωξη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παραμένει η κατασκευή ενός υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού γηπέδου αντάξιου της ιστορίας και των φιλάθλων της ομάδας. Για το σκοπό αυτό εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με πλήθος αντιξοοτήτων στην προσπάθειά μας να ολοκληρώσουμε το έργο εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος. Κινητήριος δύναμή μας ήταν και είναι η ανιδιοτελής στήριξη του κόσμου του Παναθηναϊκού.

Η εκπεφρασμένη βούληση της κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, του Δήμου Αθηναίων, των δημοτικών παρατάξεων και των λοιπών εμπλεκόμενων φορέων να γίνει το γήπεδο του Παναθηναϊκού, αποδεικνύεται μόνο με πράξεις. Τους καλούμε να ανταποκριθούν».

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού εξέδωσε ανακοίνωση. Αναλυτικά: «Εκδικάστηκε σήμερα, 6 Μαρτίου 2009, ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που αφορά το εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό. Κατά την ακροαματική διαδικασία, οι δικηγόροι τόσο της "Μπάμπης Βωβός ? Διεθνής Τεχνική Α.Ε.", όσο και της ΠΑΕ "Παναθηναϊκός", του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, του Δήμου Αθηναίων και του Ελληνικού Δημοσίου υποστήριξαν με πειστική επιχειρηματολογία αφ' ενός τη συνταγματικότητα του νόμου της Διπλής Ανάπλασης και αφ' ετέρου την νομιμότητα των προσβαλλομένων διοικητικών πράξεων (οικοδομικής αδείας και Ε.Π.Ο. του Εμπορικού Κέντρου). Το μεγαλύτερο μεταπολεμικό έργο που έχει συντελεστεί στην χώρα μας και αφορά την «διπλή ανάπλαση» βασίζεται σε νομοθέτημα που ψηφίστηκε κατά συντριπτική πλειοψηφία από την Βουλή των Ελλήνων.

Είμαστε αισιόδοξοι πως η απόφαση της Ολομελείας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, στην κρίση της οποίας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα δικαιώσει τόσο την εταιρία, που βασιζόμενη σε νόμο της Βουλής των Ελλήνων, έχει ήδη επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο πρόγραμμα της "διπλής ανάπλασης" όσο και την ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τον Δήμο Αθηναίων και το Ελληνικό Δημόσιο, που συμμετέχουν στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο στη περιοχή του Βοτανικού όσο και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x