Stoiximan Super League

Πλέι οφ και πλέι άουτ από του χρόνου πρότεινε ο Καλογιάννης

Τη διαδικασία των πλέι οφ, όπως και αυτή των πλέι άουτ στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας από τη σεζόν 2009-2010 πρότεινε την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄& Γ΄ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό είναι η έγκρισή του από την ΕΠΟ, όπως διευκρίνισε ο ''ισχυρός άνδρας'' της Κέρκυρας.

Την διαδικασία των πλέι οφ όπως και αυτή των πλέι άουτ στα πρωταθλήματα Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας από τη σεζόν 2009-2010 πρότεινε την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄& Γ΄ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό είναι η έγκρισή του από την ΕΠΟ, όπως διευκρίνισε ο ''ισχυρός άνδρας'' της Κέρκυρας.

Η πρόταση του Σπύρου Καλογιάννη είναι η εξής: Έναρξη της νέας περιόδου στις 23 Αυγούστου 2009 και ολοκλήρωσή της στις 31/3/2010. Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ θα γίνει στις 11/4/2010 και η τελευταία 6/6/2010. Η πρώτη ομάδα της κανονικής διάρκειας της Β΄ Εθνικής θα προβιβάζεται στη Σούπερ Λίγκα και η τελευταία θα υποβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική. Επίσης, θα προβιβάζονται δύο ακόμη ομάδες, μετά τους αγώνες των πλέι οφ, στους οποίους θα μετέχουν από τη δεύτερη έως και την έβδομη θέση. Θα διεξάγονται 10 αγωνιστικές, με αγώνες εντός και εκτός έδρας και η διαφορά του συντελεστή θα είναι διά τέσσερα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαιτησίας, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής εισηγήθηκε τη δημιουργία αυτόνομης ΚΕΔ στη Β΄ και Γ΄ Εθνική, η οποία θα ασχολείται με τα προβλήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Ακόμα, θα προτείνει την τροποποίηση του άρθρου 11 του ΚΑΠ για τη μείωση προστίμων, να καθιερωθεί δελτίο υγείας ποδοσφαιριστή, θα ζητηθεί να προβλέπεται ποινή διεξαγωγής αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο σε περιπτώσεις επεισοδίων και ποινή αφαίρεσης βαθμών για την υπαίτια ομάδα. Αν μια ΠΑΕ έχει περισσότερες από μια τιμωρίες για επεισόδια οπαδών της, να προβλέπεται για εκτεταμένες περιπτώσεις, ακόμα και τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Τέλος, πρότεινε να γίνονται αγώνες Β΄ και Γ΄ Εθνικής τέσσερις φορές την εβδομάδα και, συγκεκριμένα, την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα. Μάλιστα και το ματς που θα διεξάγεται Παρασκευή θα είναι τηλεοπτικό, όπως αυτό της Δευτέρας, αλλά και του Σαββάτου.

«Ολοι έχουμε παράπονα από τη διαιτησία», τόνισε ο κ. Καλογιάννης και υπογράμμισε ότι: «Να έχουμε εμείς την ευθύνη, να πάρουμε εμείς την "καυτή πατάτα"», ερωτηθείς για το αν υπάρχει ενδεχόμενο παραίτησής του στο τέλος της περιόδου, άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. «Επιθυμώ να ολοκληρώσω αυτήν τη σεζόν. Από εκεί και πέρα, ίσως, πλέον, να μην κάνω για αυτόν τον χώρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις οφειλές της Σούπερ Λίγκας προς την ΕΕΠ, δήλωσε ότι:. «Έχουμε πάρει μόνο 800.000 ευρώ από τα 7,2 εκατομμύρια ευρώ, που μας οφείλονται συνολικά». Τέλος, γνωστοποίησε ότι θα επιδιώξει να έρθει σε συμφωνία για τριετή χορηγική σύμβαση με τον ΟΠΑΠ, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ελλείψεις στα περισσότερα ποδοσφαιρικά γήπεδα (Ευόσμου, Καρδίτσας, Βέροιας, Διαγόρα, Καισαριανής, Κέρκυρας, Καβάλας, Καλαμάτας, Ιωαννίνων, Κατερίνης) και θα γίνουν βελτιώσεις σε αυτά.

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x