Αγγλία

Ζιντάν: «Κορυφαίος στον κόσμο ο Τζέραρντ»

Ο Στίβεν Τζέραρντ σύμφωνα με τον Ζινεντίν Ζιντάν είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ύστερα από τον αποκλεισμό της πρώην ομάδας του, της Ρεάλ Μαδρίτης από την Λίβερπουλ, στη φάση των “16” του Champions League, ο Ζιζού έπλεξε το εγκώμιο του Άγγλου διεθνή μέσου των «κόκκινων», παρομοιάζοντάς τον με τον Κλοντ Μακελελέ και την ηγετική φυσιογνωμία του μέσα στην «βασίλισσα» .

Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής αυτή τη στιγμή στον κόσμο, σύμφωνα με τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ύστερα από τον αποκλεισμό της πρώην ομάδας του, Ρεάλ Μαδρίτης από τη Λίβερπουλ, στη φάση των “16” του Champions League, ο Ζιζού έπλεξε το εγκώμιο του Άγγλου διεθνή μέσου των «κόκκινων», παρομοιάζοντάς τον με τον Κλοντ Μακελελέ και την ηγετική του φυσιογνωμία μέσα στη «βασίλισσα».

«Μπορεί να μην τραβάει την προσοχή του κόσμου όπως ο Μέσι και ο Κ. Ρονάλντο αλλά πιστεύω ότι αυτός είναι ο κορυφαίος στον κόσμο. Ο Στίβεν Τζέραρντ είναι παίκτης-κλειδί και με την απόδοσή του μπορεί να επηρεάσει και τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα. Όταν κατακτούσαμε τίτλους στη Ρεάλ πάντα έλεγα ότι ο Κλοντ Μακελελέ ήταν ο πιο σημαντικός μας παίκτης. Σε καμία περίπτωση δεν ήμουν εγώ, ο Φίγκο ή ο Ραουλ, που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε όλα όσα έχουμε κάνει χωρίς τον Μακελελέ, το ίδιο ισχύει και για τη Λίβεπουλ με τον Τζέραρντ.

Είναι πολύ καλός στο να πασάρει τη μπάλα, μπορεί να μαρκάρει και να πετυχαίνει γκολ αλλά το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι εμπνέει με τη παρουσία του αυτοπεποίθηση και πίστη στους συμπαίκτες του. Αυτό το χάρισμα που έχει δεν μαθαίνεται. Παίκτες σαν και αυτόν, γεννιούνται με αυτό
», ήταν τα λόγια του ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών.

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x