Παλαιότερες

Μόνο αν τον απολύσουν!

www.sportfm.gr


Γράφει ο Κώστας Κετσετζόγλου

Οποιος ξέρει έστω ελάχιστα τον Μπάγεβιτς για ένα πράγμα είναι σίγουρος. Από την ΑΕΚ αυτή την τρίτη φορά, που είναι και η τελευταία ευκαιρία του για να σώσει στην ΑΕΚτζήδικη υστεροφημία του, ο Σέρβος τεχνικός αποκλείεται να φύγει για κάποιο από τα δυσάρεστα θέματα που απασχολούν την ομάδα τον τελευταίο καιρό. Ούτε επειδή η σχέση του με κάποιους παίκτες δεν είναι ιδανική, ούτε για τους εσωτερικούς εχθρούς που θεωρεί σίγουρο ότι έχει, ούτε ακόμη κι αν η ομάδα πάει στον plan B κι έχει του χρόνου πολύ πιο «φτηνό» και θεωρητικά πιο αδύνατο ρόστερ. Θα φύγει από την ΑΕΚ μόνο αν τον διώξουν, με οποιαδήποτε αφορμή, αυτοί που θα διοικούν την επόμενη σαιζόν.

Το ιδανικό σενάριο για τον ίδιο και κατά πολλούς και για την ΑΕΚ θα είναι φυσικά το να μπει το καλοκαίρι στην ΠΑΕ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Προσωπικός του φίλος, επιχειρηματίας με μεγάλη δυναμική και έμπειρος παράγοντας του ποδοσφαίρου. Και σίγουρα ένας άνθρωπος που δεν θα μπει στην ΑΕΚ για να εφαρμόσει plan B ή plan C αλλά με σκοπό να επαναφέρει την ομάδα στους τίτλους κάνοντας και τις ανάλογες μεταγραφικές και όχι μόνο κινήσεις. Αλλιώς θα παραμείνει οπαδός και κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας. Είναι βέβαιο πως με πρόεδρο Μελισσανίδη θα δούμε έναν πολύ πιο ήρεμο Μπάγεβιτς και τότε ούτε για πλάκα δεν θα υπάρχουν υπόνοιες για εσωτερικούς εχθρούς και για 10 που γελάνε και 20 που κλαίνε όταν η ΑΕΚ νικάει. Επίσης είναι δεδομένο πως χωρίς ιδιαίτερο κόπο θα επιβληθεί πειθαρχία στα αποδυτήρια και ο Μπάγεβιτς θα αισθάνεται και θα είναι απόλυτο αφεντικό.

Θεωρώ πιθανότατη αυτή την εξέλιξη. Οι συνθήκες για την μεγάλη επιστροφή είναι ιδανικές. Οι μέτοχοι ψάχνονται είτε για να αποχωρήσουν είτε για πάψουν να χρηματοδοτούν, ο προπονητής είναι αυτός που ο Μελισσανίδης θα ήθελε και στην… Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ φαίνεται να έχει μεγάλη ανάγκη μια τέτοια εξέλιξη και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου είναι βέβαιο πως προτιμά μια τέτοια λύση παρά έναν ισοσκελισμένο ισολογισμό χάρη στην πώληση παικτών. Και βέβαια επανήρθε στο προσκήνιο και η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια που είναι κι αυτό μια πρώτη δικαίωση για τον Μελισσανίδη τέσσερα χρόνια μετά τις χαμένες εκλογές της Ερασιτεχνικής.

Αν όμως ο Μελισσανίδης αποφασίσει τον Μάιο να πάει πάσο είναι βέβαιο πως αυτό δεν θα σημαίνει πως θα φύγει ο Μπάγεβιτς. Όμως είναι επίσης βέβαιο πως με οποιοδήποτε τρόπο θα δημιουργηθεί μια διοικητική κατάσταση όχι προσωρινή σαν αυτή που δείχνει να είναι τώρα εν αναμονή των εξελίξεων του καλοκαιριού αλλά με ορίζοντα κάποιων ετών. Κι αν μέσα στο πλάνο μπει και η κατασκευή νέου γηπέδου τότε σίγουρα θα μιλάμε για ακόμη πιο μόνιμη κατάσταση. Ακόμη και με plan B, ακόμη και με όχι ορατή την προοπτική κατάκτησης τίτλου είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης του Μπάγεβιτς. Επειδή γνωρίζει καλά πως τέταρτη φορά είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει θα εξαντλήσει τις πιθανότητες να κερδίσει ξανά τις καρδιές όλου του κόσμου της ΑΕΚ. Θα μείνει και θα παλέψει με τα μέσα που έχει. Από εκεί και πέρα θα μιλήσουν όπως για όλους τα αποτελέσματα. Αν πετύχει τους στόχους έχει καλώς. Αν αποτύχει δεν νομίζω πως θα έχει κάποιο πρόβλημα η διοίκηση να κάνει ότι και με τον Δώνη. Εκτός αν μέχρι τότε ο Μπάγεβιτς έχει πετύχει να πείσει τους οπαδούς πως είναι η μόνη λύση ώστε η ενδεχόμενη απομάκρυνση του να έχει …πολιτικό κόστος πράγμα που έχουν δείξει πως δεν θέλουν για κανένα λόγο οι μέτοχοι από τότε που ο Ντέμης παραιτήθηκε. Τα χρόνια όμως έχουν περάσει και κάποιος που έχει υπάρξει για σειρά ετών μισητός αντίπαλος ενώ ήταν το απόλυτο ίνδαλμα είναι δύσκολο να ξαναγίνει αγαπημένος σε βαθμό να ανεβοκατεβάζει διοικήσεις. Είναι φανερό πως όλοι τον σέβονται σαν προπονητή αλλά αυτές οι σχέσεις συντηρούνται μόνο με τα αγωνιστικά αποτελέσματα.

Kelefa21@gmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x